Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

venalce 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, abych hlavní hrdince tak upřímně přála, aby zůstala na ocet. Nějaké sympatie k ní mohli cítit snad jen milovníci Julie Roberts, protože ta holka byla prostě sebestředná mrcha. Ale film měl i své světlé stránky, takže se drží v průměru romantických komedií. Ponaučení pro ženy plynoucí z tohoto filmu: Pokud chcete mít za nejlepšího přítele chlapa, ujistěte se, že je gay. Pokud bude navíc vypadat jako Rupert Everett, budete mít o zábavu postaráno. ()

Pájusha 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak tohle je první smutná romantická komedie, co jsem viděla. Stále přemýšlím o některých komediálních pokusech (které sklouzávají občas trochu k trapnosti) ... jak moc mi vlastně vadily? A stále nemůžu přijít na odpověď. Celý příběh tančí mezi opary melancholie, což je v kontrastu k vtipům v tomhle roztomilém dílku. A přesto, celé se to zvláštním způsobem doplňuje. Svatba mého nejlepšího přítele má jistě nakročeno k hloubce, slzám a smutku, ale díky Bohu perfektně prokličkovala tímhle patosem a zanechala ve mě příjemný pocit s jemným pousmáním a neprodranou slzou... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi triviální a jednoduché, avšak díky výtečně zvoleným hercům tak trochu sázka na jistotu. Korektní romantika, která se jednoduše nemůže tak úplně nelíbit. Ano, může kolovat spousta názorů o sentimentálnosti, lacinosti a předvídatelnosti tohohle snímku, ale fakt je ten, že se rozhodně nejedná o další z řad rádoby směšných a zábavných komedií. Na to má až příliš dobré herce, až příliš velké množství zábavných a inteligentně vtipných scén, příliš mnoho upřímné a velmi dobře koukatelné romantiky a až příliš mnoho osobního nádechu. Nejde o stěžejní dílo, avšak pobaví parádně. Konec je rovněž vpravdě nečekaný. Některé scény si pamatuji nazpamět. ()

Weany 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi nikdy nebudu mít ráda. Největší zážitek je tady pro mě Dermot Mulroney, jehož šíleně strhující charisma mě vždy spolehlivě odzbrojí. Cameron Diaz a její dětinská naivita je tady místy nekoukatelná a zoufalá. Julia Roberts hraje totální blbku, taktéž k uzoufání, která je svým chovaním krajně nesympatická, a to mnohem nesympatičtěší než Diazová. I přesto má člověk pocit, že ho film nutí k "hollywoodskému myšlení", tj. že Robertsová má právo nad svou uhihňanou soupeřkou Diazovou vyhrát. Ale ono ne. Asi mě to mělo překvapit, ale pravdou je, že mi bylo úplně ukradený, kterou si Mulroney vybere. Myslím, že by udělal nejlíp, kdyby si nevybral ani jednu z nich, takovej pěknej chlap má na víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 1997 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: film (komedie/muzikál), vedlejší herec (R. Everett), herečka v komedii/muzikálu (J. Roberts) BAFTA - nominace: vedlejší herec (R. Everett) American Comedy Awards - nejzábavnější vedlejší herec (R. Everett) Blockbuster Entertainment Awards - herečka v komedii (J. Roberts), vedlejší herec v komedii (R. Everett), vedlejší herečka v komedii (C. Diaz) Florida Film Critics Circle Awards - vedlejší herec (R. Everett) London Critics Circle Film Awards - vedlejší herec (R. Everett) Satellite Awards - vedlejší herec v komedii/muzikálu (R. Everett) ....Scénář : Ronald Bass. Kamera : Laszlo Kovacs. Hudba - Ocenění 1998 - Oscar (James Newton Howard) - vítěz 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu hlavně zazní - Diana King - I Say A Little http://www.youtube.com/watch?v=Mm62Aa4ahs8 CITÁT - Já musím být želé! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Postava Gerge Downese (Rupert Everett) se ve scénáři původně jmenovala Digger Downes. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)

Reklama

Reklama