Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (148)

plakát

One Piece - Romance Dawn (2023) (epizoda) 

Slušnej rozjezd, slušná choreografie, parádní efekty i prostředí. Takhle má vypadat adaptování mangy.

plakát

One Piece Film: Red (2022) 

Fajn filmový počin, který konečně nemá jako hlavního záporáka vysloužilého důchodce z minulé generace a je stravitelnější než Stampede. Písničky chytnou za srdce, nadchnou i rozlítí (v pozitivním slova smyslu). Má to spád, akci i hezkou dějovou linku. Po úmorném natahování anime je tohle konečně něco svěžího, co odsejpá.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Kdyby byla první půlka stejně tak jímavá a dramatická jako ta druhá, byl by to o patnáct procent lepší film. Ale nebyla. Bale to dost táhne, ale scén má skromně a Waititi tahá fóry z rukávu jak pominutý a marvelovský vesmír se během tohohle počinu nikam neposunul. Škoda. Přišlo mi, že to Taika tentokrát celkem odflákl.

plakát

The Gray Man (2022) 

Akcí nabitá střílečka bez jakéhokoliv osobního kouzla a zapamatovatelných okamžiků. Hrdina je klasický mlčenlivý spravňak, který sem tam vytahne nějakou hlášku, a hlavní padouch je vtipkující psychopat bez jakýchkoliv zábran, ale také bez jakéhokoliv šarmu.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Překvapivě aktuální. Lidé říkají, že touží po pravdě, ale když se o ní dozví, bagatelizují ji, vymyšlí konspirační teorie a šíří dezinformace.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Upřímně jsem z nabitého traileru a vysokého hodnocení čekal něco víc. Něco, co by posunulo Hollandova průměrného Spider-mana na novou úroveň, ale to se nekonalo. Peter Parker, i když to má být jeden z nejchytřejších hrdinů ve světě Marvelu, se tak rozhodně nechová. Dělá tak hloupé chyby s tak očekávatelnými výsledky, že nad jeho naivním konáním zůstává rozum stát. Spider-man, kterého točil Sam Raimi, s Tobey Maguirem, byl poutavý v tom, že Peter si za svoje neštěstí příliš nemohl, a dramatické okamžiky, které braly diváka za srdce, nekazili ještě hloupější a naivnější Nedové s tak prázdnými výrazy, že by jim jedním uchem mohla vletět moucha a vyletět tím druhým. Ano, humor je šestým záporákem tohohle filmu, obzvláště v první polovině. Ta zoufalá potřeba vrazit tam co nejvíce vtipu pro puberťáky vážně sráží hodnotu tohohle filmu na polovinu. Co si z tohohle filmu budu nejvíce pamatovat? Hloupého Petera Parkera, ještě hloupějšího Neda, neschopného Doctora Strange a záporáky s měnícími se motivacemi, kdykoliv se to scénáristovi hodí (obzvláště Sandmana, který tolik touží zase vidět svoji dcerku, ale po jednom proslovu o moci se na ni klidně vykašle, jen aby mohl padoušit). Je vidět, že se nic nezměnilo. Ani v jednu chvíli jsem si neřekl: „Páni! Tak to bych nikdy nevymyslel.“ Příběh je takový: Hrdina něco podělá, zkouší to napravit, ale podělá to ještě víc, nastává smutná chvíle plná litování se, hrdina povstává a příběh mu hraje do karet jen proto, že je to hrdina. Tolik děr v ději jsem snad u žádné marvelovky ještě neviděl. Abych to shrnul, Spider-man: Bez domova je jako Bible nebo Armageddon. Má plno chyb a děr v ději, ale u lidí bůhvíproč získal velkou oblibu.

plakát

Hafani ve vesmíru (2021) (seriál) 

Na to, že je to v podstatě pohádka i pro ty nejmenší, to má někdy dost napínavý příběh a zvraty, které zaujmou a donutí k zamyšlení i dospělého diváka. A je to právě ta správná kombinace humoru, dramatu a vývoje postav, která dělá tenhle příběh tak líbivý pro různé věkové skupiny. Pokud tedy hledáte něco, na co se můžete dívat s dětmi a nad čím si nebudete trhat vlasy, jaká nesmyslná hloupost to je, Hafani ve vesmíru vám to na 10 epizod splní.

plakát

Loki - Pro tok času. Vždycky. (2021) (epizoda) 

Docela laxně ukončená série. Ten hlavní strážce času, nebo kdo to byl, byl vážně otravně napsaná postava. Vtipálek nad věcí, který zničí jakékoliv budované napětí. Kvalita dílů napříč sérii haprovala, ale tenhle byl snad největší zklamání. Na to, jak byl někdy příběh dost promyšlený a napínavý, to nakonec skončilo unaveným vtipálkem, kterého už nebaví hrát si s časovou osou. Hodně zkratkovitý a levný způsob, jak vytvořit mnohovesmíry. Jako by ten poslední díl napsal nějaký čtrnáctiletý fanoušek Marvelu. Škoda.

plakát

Falcon a Winter Soldier - Jeden svět, jedno lidstvo (2021) (epizoda) 

Seriál vypadal posledních pět dílů dost originalně a svěže, ale poslední díl se nevyhnul pár zoufalým klišé. Superhrdinské zhacení dokonalého plánu padouchů během pěti vteřin, úlisný úšklebek padoucha na konci, superhrdinův proslov a promlouvaní do duše těm nahoře atd... Jako by Zemo odešel i s vychytralostí posledních epizod. Vcelku jde ale pořád o dost působivý počin.