Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Armstrongova lež (2013) 

Arogantní zmrd co sypal drtivou většinu své kariéry se tady snaží udělat nóbl gesto tím, že přizná jak to bylo. Není důležité, jestli sypal jako jediný v peletonu, nebo všichni. Pokud je někdo tolik arogantní a tak zásadně odmítá nařčení z podvodu je mi úplně jedno, jestli ujel smrti z dohledu nebo jak se cítí. Typická americká faleš a zmrdství, tedy i typický americký hrdina :-) Dokument je zajímavý a dobrý zejména proto, že pokrývá téměř celou Lanceovu kariéru a zároveň nejbližší okruh (ne)přátel i nastíní situaci v tomto sportu, kde je vlastně jasné, že sypou všichni.

plakát

Konzultant (2013) 

Bude to nějaký čas co jsem si film pustil dva dny po sobě pro lepší vstřebaní a pochopení... a? Ridley nezklamal! Konzultant je nekompromisní film o cestě do záhuby jaký tu dlouho nebyl. Hned několik WTF momentů je nezapomenutelných protože mám něco nakoukáno, ale tohle se jen tak nevidí.Viděna 138 minutová unrated verze.## 12/2014 Po skoro roce hodnotím na maximum. Vizuální stránka + casting + lokality + kostýmy + hudba je prostě nádhera. Ale tenhle film nabízí hlavně mnoho symboliky a neustále pracuje s odvěkými neduhy lidstva tedy tématy morálky, zkaženosti a chamtivosti i obavy o to jak moc jsou ženy nebezpečné. Jen aby v poslední půl hodině (která je jedna velká katarze) finišoval masakrem a přehodnocováním, lítostí a triumfem toho největšího zla. Tohle je přesně ten film, co mne absolutně emočně rozesere (podobně jako 8MM), a kde to co se ukáže je tak drsné, jako to co se třeba ani neobjeví ale již se moc dobře ví. Ridley je prostě Bůh a jsou to přesně tyhle typy filmů, na kterých vynikne jeho vizuální nadčasovost, sexy obrazy, originální look. Nikdo (Bay,Fincher, ani Mann nebo skvělý Nolan) neumí točit tak jako Ridley. Konzultant sice má základy vystavěné hlavně na scénáři a hlavní premise o chamtivosti a je občas až příliš popisný, ale Ridley tenhle film dokáže dokonalou formou obohatit a vystřelit výš. Konzultant je moje největší guilty pleasure ever.

plakát

Sedm let v Tibetu (1997) 

Pitt tady sice není tak skvělý jako v Se7en nebo pozdějších filmech. Své na tom má i podíl toho že hraje Rakušana a jeho akcent je prostě směšný (v jedné scéně zní skoro jak Schwarzenneger). Filmu to tolik neškodí, když hraje arogantního "nácka" co se jede vyblbnout do hor zatímco jeho žena čeká dítě. Annaud již v Medvědovi ukázal, že práce v přírodě je mu vlastní a opět tu servíruje jeden krásný záběr za druhým. Film výtečně kombinuje vývoj Pittovo postavy, seznámení se s tibetskými tradicemi díky Dalajlámovi, ke ktému se tu v druhé polovině filmu často dostáváme.

plakát

Rivalové (2013) 

Nemyslím si, že je tohle čtvrtý nejlepší film v historii, ani třeba čtyřicátý, ale dávám maximální hodnocení za dokonale natočené atmosferické závody a adrenalinové vyprávění příběhů dvou rivalů, co se perou s osudem i mezi sebou a přitom neztrácí respekt ze svého soupeře. Je to oldschool jízda ale v moderním kabátu a Howard mne tentokrát opravdu překvapil. Moderní filmy mne od něho tolik nenadchnuli a ty "oscarové" mne nebavili. Toto je podle mne nejlepší Howard co jsem kdy viděl. Životopisný, ale přitom neskutečně zábavný film. I ten koho nezajímají formule nebo nikdy o Laudovi neslyšel bude hodnotit hodně vysoko.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Fenomenální cesta za mocí Kevina Spaceyho v doprovodu jeho krásné Robin Wright diváka okamžitě přiková k ději tohoto politického dramatu. Naprosto žeru jakýkoliv komentář hlavní postavy směrem na kameru, kdy Spacey říká co si jeho postava myslí (protože zcela určitě na plátně prezentuje opak v rámci svých intrik). David Fincher nastavil laťku, styl i formu vyprávění v prvním díle této své produkce originálně a jasně (rozhodně si nejde zplést tenhle seriál s jiným na první pohled je mi jasné, že tohle není Západní křídlo, News room nebo cokoliv jiného. Vizuál je prostě bez citu, obraz bez teplých barev nádhera ála Fincher (LOVE IT!!!) a ostatní díly jen pokračují v tomto stylu bez ohledu na režiséry. Fantastické úvodní titulky s krásnou hudbou mi vždy přivodily husí kůži. Těším se na další sezónu, tahle je téměř bez slabších dílů.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Lepší pokračování prvního Hobbita je pořád daleko za kterýmkoliv dílem původní filmové trilogie. Víc akce, pořád stejně děravý scénář napěchovaný překážkami, které hrdiny dělí od finále. Technicky je návrat do Středozemě dobrý, ale již né výborný a rozhodně je občas videoherní kvalita triků znát víc než dříve. Postav je hodně, prostor pro každou malý a řada eskapád díky slabému ději je bohužel i za třeba třetími Piráty z Karibiku. Howard Shore fidlá nejhorší průměr co jsem slyšel od něho za hodně dlouhou dobu a jestli dostal stejnou gáži jako u skoro revolučního soundtracku k LOTRu tak se jedná o kamaráčoft nebo tunel ala Blanka. Jestli ve třetím díle se ve zkratce stane jen to že Bard se trefí šípem do draka všechny Hobbity podstřelim o dvě hvězdy :-) Jinak se ale jedná v globálu o to poctivější řemeslo, ačkoliv srdce za Hobbití sérii už určitě netluče a Peter Jackson je opravdovým majitelem (z hlediska financí) pokladu tam někde pod skalou na Zélandu.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

O hodně depresivnější a drsnější než první díl, pořád ale má člověk dojem, jako by se točil osud planety kolem dvou dětí a to se smrtelně vážnou tváří. To je prostě z principu kravina. Tedy je to občas usměvně dramatické. Na druhou stranu na Jennifer se velice dobře dívá, je s podivem, že jednou hraje teenagerku, podruhé zase třicetiletou cynickou vdovu. Jennifer prostě jede! Jakmile začnou ve filmu Hunger games, film je mnohem atraktivnější a finále poměrně navnadí na další díl. Nejlepší na celém filmu je ovšem Stanley Tucci, který ve své roli exceluje, je k nepoznání.

plakát

Den před krizí (2011) 

Výborná filmová záležitost o tom jak se nastartovala finanční krize v roce 2008.To co Ferguson v Inside job perfektně rozklíčoval je tady zasazeno do konkrétní situace ve které se octne Lehman Brothers. Jednou v noci najde expert přes volatilitu aktiv kdesi v milionech čísel a předpokládaných scénářů obrovské riziko pro celou firmu a tak se v noci zalarmuje kompletní manažerská špička této (nyní již neexistující) banky včetně "Dicka" Fulda v podání Jeremy Ironse. Skvělý casting, výborný scénář a pro mne atraktivní téma jsou opravdu chutný koktejl.

plakát

Já a robot (2013) (seriál) 

Klasická kriminálka říznutá scifi s naprosto nudnými schématy epizodických scénářů. Nadprůměrný je tu jen rozpočet a charisma obou hlavních hrdinů. Hodnocení po čtyřech dílech kde se nedá předpokládat zásadní obrat v kvalitě dílů. Výjimku tvořil pouze díl s robotími šlapkami, který měl vcelku zajímavý nápad.

plakát

Riddick (2013) 

Bohužek nic nového v Riddickově vesmíru. Zápletka banální a opět tu stojí proti Riddickovi lovci odměn aby se s ním mohli spojit a přežili vlnu emzáků. Ta zase ůtočí hlavně za tmy a je složena jen z jedné mimozemské rasy takže i když jsme na cizí planetě není se moc čím kochat. Čekal jsem vlastně o dost víc. Uvítal bych víc klidně zfilmování Escape from Butchers bay, scénář by byl rázem atraktivnější. A ůťek z moderního vězení by byl určitě adrenalinovější.