Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Asi budu jen opakovat už mnohokrát vyřčené o tom jak skvělý seriál Breaking bad je. Postavy jsou všechny napsané skvěle a vedle hlavních asi osmi hrdinů, kteří působí uvěřitelně a budete všem víceméně fandit, tak tu je ještě řada naprosto extrémně vymazlených vedlejších postav, které jsou jak z jiného světa. Tyto vedlejší postavy jsou třeskutě vtipné nebo naprosto mrazivě děsivé. Seriál je mnohdy emočně brutální, šokující zvraty nebo jednoduše napínavé momenty v tomto seriálu působí naprosto autenticky. Scénář k tomuto seriálu je asi obecně nejlepší mezi těmi "over the top", protože za vším je cítit uvažování hlavních protagonistů a dopady jejich rozhodnutích divák vycítí velmi krátce na to a tohle mrazení "co bude dál" nebo "tak teď se to asi posere" na BB je obrovským tahounem. Cranston a Paul jsou bezkonkurenční a jedni z nejcharismatičtějších postav co na TV lze vidět. Po čtyřech sezónách, kdy pátou a všude opěvovanou tu nejlepší mám před sebou už teď bych dal víc jak maximum, nebo bych zpětně přehodnotil ostatní seriály, co jsem dosud viděl. S BB si dal někdo obrovskou práci, skvělá kamera, hudba, ale hlavně scénář psaný s obrovským citem a hloubkou v mnoha odvětvích (chemie, rakovina, rodina, kartely, drogy). Po všech dílech je opravdu těžké se rozloučit, na druhou stranu, všechny postavy již nejsou těmi co na začátku. To co tady osud nadělil všem postavám a jak je změnil je jednoznačně mezi seriály na absolutním vrcholu co se týká vývoje postav a to díky dokonalým hercům. Jedna z nejlepších sérií všech dob.

Veronica Mars

Veronica Mars (2004)

ANO...Je to muj nejoblibenejsi serial ze vsech !!! Netvrdim ze je nejlepsi, ale je nejzabavnejsi. Jsou v nem skvele hlasky, citace filmovych klasik, skvela camea ruznych hercu. Je suprove natocen, jeste lepe ohudebnen a k samotnym hercum mam jen toto : Kristen Bell nehraje dobre ona JE Veronica Mars, no a zbytek je proste velice solidni obzvlaste Jason Dohring. Na serialu je perfektni mix epizodovosti a zaroven i pribehu, ktere jdou napric nekolik dily...Je to skutecne ojedinela zalezitost a tak vyzaduje i malinko neobvykly pristup, necekejte nic a dostanete mnoho. Nejde o zachranu sveta, nebo o ztratu panictvi a je to misty velice napinave a prevazne aspon solidne zabavne (dobre a chytre forky trousi Veronica casto) .

Studio 60

Studio 60 (2006)

Naprostá genialita se skvělou atmosférou a dějem zasazeným do prostředí, které mne opravdu hodně zajímá. Herci jsou výteční (Perry se našel, žádna role od Chandlera mu neseděla víc, Peetová je naprosto špičkově ostrou šéfkou, Whitford je sympaťák a vše tmelí), scénáře skvělé co se týká intimnějších rozhovorů a zároveň jde úžasně do hloubky tématu - tvorby televizní show. Jediné co se tomuto seriálu z poslední doby kvalitou podobá je Californication a nejblíže vyprávěcím stylem od stejných tvůrců - Západní křídlo - těžko by se dalo očekávat, že vydají hloupý seriál. Matt a Danny jsou opravdu výjimečná dvojka a člověk si je prostě zamiluje. Ke konci už bylo vše lehce přitažené za vlasy (noc, kdy se schumelí příliš neuvěřitelných událostí) , ale Sorkin mne umí chytit za srdce takovými klišé, nebo absurdním rozhovorem, že nemohu říct nic zlého, kromě toho, že JE NEUVĚŘITELNÁ ŠKODA, ŽE DALŠÍ SEZÓNA NEBUDE.

Policejní odznak

Policejní odznak (2002)

Ani po třech sezónách neztrácí seriál nic ze svého kouzla, postavy jsou všechny správně nedokonalé a dělají špatná rozhodnutí, za které časem nesou odpovědnost. Seriál vyniká v realističnosti a násilí, kterého je opravdu hodně a baví. Styl vyprávění je správně drsný a handy kamera atmosféře jedině pomáhá a zásahy vypadají lépe jak "Cops". Ačkoliv točená je jedna epizoda stejně jako druhá některé zápletky a zejména ty co se odehrávají na poli celé sezóny jsou poměrně strhující a často se vracíme po delší době zpět k nedořešenému případu. Seriál působí velmi uceleně a herci jsou do jednoho výborní.### Sedm sezón absolutního adrenalinu se s výborně uvěřitelnými postavami dostane pod kůži až divák doufá, že to nikdy neskončí. Celá parta "strike teamu" má charismatu na rozdávání a Chiklis je tahounem, který si rozhodně zaslouží ceny, které posbíral. Walton Goggins (Predators) není o nic horší, z něho skutečně emoce vystupují z obrazovky a je snad nejlepším seriálovým hercem poslední dekády, čím je seriál dál, tím více je cítit utrpení, stres a strach postav zdaleka nejen o odznak. ### Poslední sezóna a zejména poslední epizody jsou neskutečně procítěné, osobní a místy až nepříjemně realisticky přímé v detailech. Poslední telefonát mezi Chiklisem a Googinsem je příkladovým vyústěním seriálového dramatu a The Shield je navzdory na první pohled akčnějšímu žánru hereckým festivalem, který se nezapomene.

Hannibal

Hannibal (2013)

Hannibal je velice povedená záležitost, sice od prvního dílu se vyprávění lehce zpomalilo, od šestého dílu ale opět začíná skvěle nabírat dech a jistá odhalení se již blíží. Závěr sezóny bude dozajista famózní, vzhledem k tomu jak moc si Mads Mikkelsen s Hannbibalovo postavou pohrává a občas jeho hlášky (třeba jako ta poslední "Upozorňuji, že žádné z jídel není pro vegetariány.") mne opravdu baví. Hannibal je jeden z nejatraktivnějších seriálů posledních let, rozhodně ale ne pro každého už jen svým pomalejším tempem a občasným halucinogenním blouzněním v myslích vrahů. ### Tak vše dobré musí jednou skončit, byly to krásné tři roky, Starlingová byla už skoro za dveřmi a přesto si Hannibal vystačil se zápletkou tomu předcházející po tři roky. Finále bylo zvráceně krásné. ###

Californication

Californication (2007)

Miluji tenhle serial. Ani nevim proc. Asi kvuli skvelemu Davidu Duchovny, ktereho proste bastim od X-files. Asi proto, ze je to serial, ktery je stavnaty stejne jako treba Dexter (holt Showtime neni zadna sra*ka a proto se tady chlasta, huli, klati jedna rostenka za druhou a myslim, ze je na miste rict, ze to neni serial pro bu*eranty a ku*va ani pro deti :-D ). Nejvetsi zabavou na sledovani tohoto serialu pro mne je to, ze v podstate divak sni o tom mit tolik nahodnych moznosti, jak nekoho osoulozit, zatimco Hank by rad regulerni (nudny) zivot se svoji expritelkyni, se kterou ma dceru. Dalsi duvod proc toto dilko miluji je asi jakasi fascinace postavami. Kdyz srovnam s Dexterem tak ten je prilis zvraceny, kdyz srovnam s Housem tak k nemu jsem si hledal vztah temer celou sezonu. Ale Hank je typek na kterem kazda vraska je jizvou co mu udelil zivot a moudrost a charisma z nej leze skrze blbe prupovidky a neohrabane jednani a fandite mu, aby se jeho zivot vydaril jak to jen jde. Neverim ze by se v tomto serialu nekdo dokazal role tak zmocnit jako David.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Nejzajimavejsi, nejnapinavejsi a nejchytrejsi anime co jsem kdy videl. Serial je temer veskere akce prosty a co vic, vetsina kazdeho dilu je prevazne nekolik statickych zaberu, kde postavy odrikavaji sve party, nicmene nuti divaka viset na kazdem slovu Lighta nebo L. Je to chytre a ma to takove zvraty, ze se o mne obcas pokousel infarkt :) Ano tak skvele to je!

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Po shlédnutí třetí sezóny musím uznat, že tenhle seriál kromě skvělé realističnosti a atmosféry má dokonale rozepsané postavy, není nouze ani o občasné cool hlášky a scény, které pořád ale vychází z reálných základů a situací. The Wire mne pořád překvapuje a přitom si plyne poměrně pohodovým tempem. Všechny ostatní dramatické nebo krimi seriály jsou vedle Wire blbosti a rádoby šokující na další díl odkazující kolovrátky stupidity bez hlubšího významu a jediný důvod proč teď hned nejdu pro objektivnost přehodnotit ostatní seriály je ten, že je to prostě moc práce. (12.7.2009)The Wire stylem, inteligencí a celou tou baltimoreskou atmosférou (já už to beru jako regulérní pojem) skvěle byť nepřímo navazuje na Homicide : Life on the street. Opět jsme v Baltimoreu, opět tu máme "ne zrovna vzorové policajty" a opět tu sledujeme, že dostat vraha za mříže na dýl jak týden díky zapomenutému cigaretovému nedopalku je prakticky nemožné. The Wire je oldschool chytrý seriál, který kope do slabin CSI a jiný srajdy. Za kameru se koneckonců staví i podobná režisérská partička jako v Homicide : LotS (například Clark Johnson (SWAT) ). KONEČNĚ krimi seriál jak má být.

Dexter

Dexter (2006)

Hlavni hrdina (sociopat a vrazdici maniak) je forenznim vysetrovatelem na oddeleni vrazd v Miami a resi velke mnozstvi vrazd za pomoci "cakancu krve". Hned v prvnim dile ho pozve do hry "Ice truck killer", jez zabiji prostitutky a nezanecha ani kapku krve, ktera je Dexterovou specialitou. To je zakladni dejova linka, na kterou se nabaluji vice ci mene zajimave situace/pripady a hlavne Dexterova zavislost na zabijeni (jen tech "spatnych" samozrejme). Serial je pristupem, atmosferou a hlavne ratingem nekde jnde, nez ostatni serialy typu Lost ci Prison break a priblizije se realite zejmena diky : Je tu krev....hodne. Je tu sex....trochu. A sprosta slova....hlavne kdyz mluvi Dexterova sestra. Atmosfera je cela zneklidnujicne nervozni (asi jako se citi Dexter na pohrbu, kdyz neni schopen napodobit emoce). A co je hlavni, diky kratke prvni serii cely pribeh eskaluje do uzasne atmosfery, kterou mi privodila naposled snad Se7en Davida Finchera. Jsou tu sice trosku nudnejsi mista ale drzet atmosferu na ostri noze 12x50 minut je skutecne asi nemozne. Vysledek je naprosto poctivych 80%. Neni to stovka diky tomu ze jsem si na Michaela C. Halla proste nezvykl (a do budoucna nepredpokladam zmenu u sebe, ovsem diky monologum, ktere Dexter stale vede clovek nepotrebuje se do nej vzit aby vedel co se mu honi hlavou) a take za pomerne divny, hlavne mnou 3-4 dily pred koncem, predpokladany zvrat. Druha sezona je o neco slabsi diky podstatne mene zajimave zapletce a navic Dexika uz moc dobre zname. Třetí sezóna skvěle rozjela vedlejší postavy a herecké výkony všech jsou na velmi dobré úrovni, takže není vůbec důvod přestat seriál sledovat, když Dexter není jedinou zajímavou postavou a momentálně už moc nepřekvapí.