Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (11)

plakát

Čert ví proč (2003) 

Skvělí herci, skvělá výprava, skvělá hudba, a vznikla z toho taková slátanina...škoda!

plakát

Zvíře (2001) 

Za co jsem dala tu hvezdicku? Jo, za toho cernocha, tak prece jenom je to cernoch, takze si nedovolim mu tu hvezdicku nedat...a narozdil od vseho ostatniho v tom filmu byl i celkem vtipny a nebylo mi z nej na bliti.

plakát

Janek nad Janky (2003) (TV film) 

Jedna hvězdička za dalšího povedeného dobromyslného idiota Pavla Lišky (hlášky jako "Tak já bych si tu ruku teda vzal" mě celkem pobavily), druhá za příjemně morbidní atmosféru. Jinak dost nuda.

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Jedna hvězdička za 3D (ano, přiznávám, jsem asi 1000 let za opicema a tohle byl můj první 3D film, takže jsem si to patřičně užila), další za svaly Brendana Frasera, ze kterých postupně odpadávalo tričko, a jedna hvězdička za všechno ostatní včetně unylé blondýny a celkem slabé vykrádačky Vernea.

plakát

Kletba zlatého květu (2006) 

Musím se připojit k menšinovému názoru, že tento film se opravdu povedl. Na jinak dokonalém a geniálním Hrdinovi mi lehce vadilo jeho ideologické vyznění, nic takového se však v Kletbě nekoná. Jde tu především o emoce a ty tu rozhodně přítomné byly, ať si říká kdo chce co chce. Jediný pohled Imperátorovy ženy prozradí, jak je uprostřed vší té okázalé megalomanské nádhery nešťastná. A každé její setkání s manželem je silnými city doslova nabité, i když se na sebe usmívají. Gong Li, na které film víceméně stojí, svoji roli zvládá výborně, stejně jako Cow Youn Fat coby její manžel a úhlavní nepřítel. Kontrast neskutečného kýřovitého luxusu plného nejrůznějších pravidel a povinností a obyčejných lidských citů, které v takovém prostředí nemají naději, mě doslova přibil k obrazovce (škoda, že jsem film neviděla na velkém plátně!). Nakonec i na tu velkolepu bitvu s patřičnou dávkou patosu dojde.

plakát

Neslušný návrh (1993) 

Dostat takový návrh od Roberta Redforda, nerozmýšlím se ani chvilku. Kdyby se mi to ale stalo v hollywoodském filmu, musela bych projít všemi povinnými fázemi romantického filmu včetně povinného happyendu stejně jako Demi Moore a byla by to nuda, stejně jako tenhle film.

plakát

Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) 

Nevím, co na tomto filmu všichni vidí. Nebyla to ani romantická, ani komedie, pouze nuda, a nebýt těch pír vtipných scén (hlavně s Rowanem Atkinsonem) a roztomilého ústředního páru, asi bych nepřežila do konce. Melancholické filmy mám sice ráda, herci byli také dobře vybraní, ale něco podstatného tu scházelo - nedokázala jsem se vžít do problémů hrdinů ani pochopit, proč se chovají zrovna tak, jak se chovají. Hluboké poselství tohoto filmu jsem pochopila až po přečtení komentářů zde, což mnohem radši přičtu na vrub tvůrcům filmu než vlastní nechápavosti.

plakát

Notting Hill (1999) 

Surrelné (a místy dost přeslazené a kýčovité), ale milé.

plakát

Obecná škola (1991) 

Nemůžu dát plné hodnocení kvůli traumatu, které mi v dětství způsobila scéna, kdy se užitelka zblázní. Jiný důvod nemám, bezesporu nejlepší film od Svěráků a jeden z nejlepších českých filmů vůbec.