Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 011)

plakát

Preacher - Série 2 (2017) (série) 

Ani příchod nejzajímavější komiksové postavy nepomohl. Druhá sezóna se opět potýká s extrémně vyprázdněným dějem, v němž se postavy na několika lokacích baví o tom, co budou dělat, ale nedělají to.

plakát

Drazí běloši - Série 1 (2017) (série) 

Afektovaně angažovaný seriál o rasové otázce, který by mohl vzniknout jedině dnes, v době přílišné politické (ne)korektnosti. Obdoba kampaně #oscarssowhite, jen v desetidílném televizním pojetí.

plakát

Řada nešťastných příhod - Série 1 (2017) (série) 

Mechanická přehlídka PG bizarností, v nichž se snad dá ocenit jen herecká kreace Neila Patricka Harrise a roztomilý meta rozměr v podobě vypravěče. Jinak příliš uřvaná a otravná repetice.

plakát

Sherlock - Série 4 (2017) (série) 

Přílišný fanservice plný nesmyslných dějových odboček, jehož veškeré zvraty stojí na odhalení toho, zda je viděné realita či výplod fantazie. Silně neuspokojivá a nevyrovnaná série (zejména 3. epizoda), v níž už je i Benedict Cumberbatch parodií sebe sama.

plakát

The Deuce: Špína Manhattanu - Série 1 (2017) (série) 

Sociální portrét New Yorku sedmdesátých let, který to, čím měl být, nabídne až ve skvělých dvou posledních epizodách. Předtím z toho jde cítit jen slabší odvar The Wire, jenž se poté překlene v poutavou procedurální verzi Hříšných nocí.

plakát

Hra o trůny - Série 7 (2017) (série) 

Sezóna plná paradoxů. Koherentní vyprávění, logika a world-building ustupuje přiznanému fanservisu, v němž tvůrci světelnými rychlostmi přemisťují postavy, aby se sobě mohly postavit v produkčně nejdražších scénách v historii televize. Nakonec těsné guilty pleasure a podívaná, která tady co do měřítka nebyla snad od Pána prstenů.

plakát

Američtí bohové - Série 1 (2017) (série) 

Hyperstylizovaná a přehnaně násilná ilustrace několika prvních kapitol Gaimanovy knihy, která se překvapivě přiklání spíše k uměleckým konvencím a pomalu budované atmosféře než k přesvědčivě vystavěnému vyprávění. Nejhezčí spořiče obrazovky roku.

plakát

Proč? 13x proto - Série 1 (2017) (série) 

Třináct hodin poslechu afektovaných teenagerů, který dospěje do překvapivě mrazivého finále. Plnohodnotná generační výpověď, neobratně však přebíhající mezi naivní MTV estetikou a závažným realistickým dramatem.

plakát

Taboo - Season 1 (2017) (série) 

Ponurý viktoriánský thriller, jemuž vévodí mručící Tom Hardy, estetizovaná špína a zápletka, která se zdlouhavými odbočkami posouvá ke svému cíli. Za pozornost stojí zejména dějově zhuštěné první a poslední epizody.