Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria zmenila štýl a tempo rozprávania na veľmi urýchlene, čo doteraz nebolo zvykom. V rámci možností ale ešte seriál baví, pár momentov bolo výborných a cítiť že sa blíži finále. To ale bohužial nedokázalo dať divákom taký silný zážitok aký silný je sám seriál.  7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. séria 95%. Siedma séria má síce iba sedem dielov, čo je škoda, ale aspoň sa to zbytočne nenaťahuje. Ťažko povedať, či je tato séria rovnako dobra ako tie predošlé. Mňa to zaujalo rovnako, akurát sa nad celým seriálom uzatvára slučka a všetko sa chystá na veľké finále a tým pádom tu už nie je toľko zvratov, ale viac akcie a viac hrdinov a príjemných stretnutí po kope. Pár pasáži je tu síce slabších, ale každý diel ma znova čo ponúknuť a aj keď seriálu už chýba to napätie, že kto prežije, (keďže všetci sa musia dostať do finále), stále je na čo pozerať. Finále je znova perfektne šokujúce a koniec a nepriateľ za stenou sa už blíži. The End Begins. Obľúbený soundtrack: Dragonstone, Home, Ironborn, Truth. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je lehká evoluční korektura oproti předešlým dílům. Těžko říct, zda za ní může výměna scénáristy, či zkrácení o tři díly, každopadně ať je to jak chce, změna je to markantní. Jednak co se týče posunu a rychlosti plynutí děje a jednak až neuvěřitelně skokově rychlé přesuny hlavních hrdinů z lokality A do lokality B. S trochou nadsázky se dá řict, že tam draky mají snad všichni, nebo je používají namísto dopravních prostředků. Ani tento neduh však neubírá na tvůrčí atraktivitě a faktu, že ať se stane téměř cokoliv, tak vůle diváka toleratovat to jen kvůli tomu aby viděl, jak dopadne souboj living vs death, je nezměrná. Specielně po těch posledních pár minutých poslední epizody, která rozdává na osmičku impozantní karty a opět bude na co se těšit. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Větší, akčnější a taky bohužel hloupější. A zatímco zrychlení děje a úbytek linek mi zase tolik nevadil, šlapání na charakteristiku postav a vynechávání esenciálních dialogů mezi postavami už definitivně ano. Před finále tak Hra o trůny škaredě padá pod fantastickou laťku nastavenou v minulé sezóně a budu hodně zvědavý, jestli se ještě tvůrcům povede vzchopit. Doufám v to. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stěží říci, zda jsem více rozladěn tím, jak to pohrdá a jde proti vlastním zákonitostem (teleportace, nedotknutelní hrdinové), logice, uchyluje se to k nerealisticky laciným řešením a absolutně to ztratilo jakoukoli dosavadní konzistenci chování postav (platí to o každé, tuplem pak o Tyrionovi s Malíčkem) či jsem nadšen tím, jak kvalitní fanouškům poplatná přímočará béčková generická high fantasy se z toho vyklubala. Mám k této řadě prostě ryze ambivalentní vztah; na jednu stranu jí pohrdám s ohledem na to, jak to poplivává vše poctivě po šest sezón budované (o předloze raději pak pomlčet úplně, ale s tím už je jeden smířen pěkných pár sezón), na druhou stranu si jí pro samou tu epičnost, bitvy, oheň dštící draky, akci, hlášky a burácející soundtrack užívám jako zatím žádnou jinou. Ano, nesporně to působí jako by veškerý scenáristický tým musel jít dělat kompars do oněch davových scén namísto sezení nad papírem (a vrátili se ke své práci až na část finální epizody), ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že mě to bavilo. Sice ze zcela (ale ZCELA) jiných důvodů než doposud, ale bavilo, ne že ne. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)
  • První setkání mezi Jonem (Kit Harington) a Cersei (Lena Headey). Ačkoli Cersei navštívila Zimohrad v 1. sérii, ona a Jon se nikdy nesetkali. (mikki089)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)

Reklama

Reklama