Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Obsahy (32)

200 000 fantômes

200 000 fantômes (2007)

Tento krátký film zobrazuje řadu černobílých a barevných fotografií budovy Hiroshima Prefectural Commercial Exhibition, která je dnes známá jako Památník míru v Hirošimě. Obrázky se střídají od roku 1915, kdy byla budova postavena, až do roku 2007. Idilické obrázky jsou brzy vystřídány téměř postapokalyptickými, způsobenými svržením atomové bomby. Postupně se pak svět na obrázcích mění ze "světa duchů" na "svět lidí". Film je podkreslen hudbou na piano a recitovanou básní.

Batman

Batman (1992) (seriál)

Temný animovaný seriál vypráví klasická dobrodružství Batmana, ochránce města Gotham. Bruce Wayne opět vynakládá všechny své schopnosti, aby zastavil šířící se zlo, jež ve všemožných podobách terorizuje město.

Batman budoucnosti

Batman budoucnosti (1999) (seriál)

Bruce Wayne, ochraňující město Gotham po mnoho a mnoho let, má problémy se srdcem. Musí proto najít a vycvičit svého nástupce, Batmana budoucnosti, jenž převezme Waynův úkol chránit Gotham před všemi podobami zla.

Herkules a Minotaurovo bludiště

Herkules a Minotaurovo bludiště (1994) (TV film)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura.

Herkules a Xena: Bitva o Olymp

Herkules a Xena: Bitva o Olymp (1998)

Hercules, Xena, Gabriela a Iolaus musí spojit své síly a pomoci řeckým Bohům porazit čtyři mocné Titány, které osvobodila zlá Bohyně Héra, aby s jejich pomocí ovládla svět.

JCVD

JCVD (2008)

Akční hvězda konce 80. a celých 90. let, Jean-Claude Van Damme, který v poslední době bojoval spíš sám se sebou, než s filmovými padouchy, hraje v tomto snímku sám sebe. Pokorně se vrací do své rodné Belgie, úspěšně překoná své závislosti a dokonce se ocitne tváří v tvář skutečným zločincům, které musí vyřídit svými pověstnými drtivými schopnostmi.

Jack Black: Spider-Man

Jack Black: Spider-Man (2002) (TV film)

Jack Black a Sarah Michelle Gellar hrají v parodii na komiksový film Spider-man, jež byla natočena v souvislosti s pořádáním cen MTV. Ve zhruba pěti a půl minutovém snímku se tvůrci snaží co nejvtipněji podat proměnu obyčejného kluka na pavoučího muže s nadpřirozenými schopnostmi.

Just Mickey

Just Mickey (1930)

Jedna z klasických postaviček Walta Disneyho, Mickey Mouse, koncertuje na housle a hraje několik notoricky známých děl, při nichž zapáleně pohazuje hlavou, prožívá je na maximum a snaží se je dohrát za každou cenu, i přes nepříznivý sled okolností a provokatéra v publiku, jehož smích Mickeyho vytáčí do nepříčetnosti.

L'homme orchestre

L'homme orchestre (1900)

V tříminutovém snímku Georges Méliés kopíruje sebe sama, aby si posléze zahrál v orchestru, kde každá jeho kopie hraje na jiný hudební nástroj.

L'homme à la tête en caoutchouc

L'homme à la tête en caoutchouc (1901)

Georges Méliés natočil další film, kde využil triku hlavy bez těla. Tentokrát ji v dvou a půl minutovém snímku nechává nafukovat, až hlava nakonec neopatrným zacházením vybuchne...

L'impressionniste fin de siècle

L'impressionniste fin de siècle (1899)

Tentrokrát Georges Méliès "čaruje" s pomocí baletní tanečnice, kterou nejprve nechá zmizet, poté zase objevit, posléze ji promění ve sněhové vločky a nakonec se sám Méliès v tuto tanečnici promění, aby se pak stal opět sám sebou...

Le Chaudron infernal

Le Chaudron infernal (1903)

V tomto Méliésově barevném filmu dva zelení tvorové postupně házejí tří dámy do podpáleného kotle...

Le Diable noir

Le Diable noir (1905)

V jednom hotelovém pokoji se zabydlel ďáblík. Nyní se má v pokoji ubytovat nový návštěvník a to se ďáblíkovi nelíbí. Návštěvníkovi tudíž připravuje všemožné peripetie pomocí přemisťování nábytku. Vše nakonec přeroste v zuřivý boj...

Les Affiches en goguette

Les Affiches en goguette (1906)

Hlavními hrdiny filmu pana Méliése jsou obživlé plakátové postavy, které začnou žít vlastními životy a jejich vzájemné soužití připomíná život v obyčejném činžáku. Na závěr dojde i k boji se strážníky...

Les Cartes vivantes

Les Cartes vivantes (1904)

Georges Méliés se tentokrát proměňuje v karetního kouzelníka, aby nám prostřednictvím karetních triků ukázal své další triky filmové...

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)

Lucinka a Edmund tráví prázdniny se svým bratrancem Eustacem, který je poměrně tvrdohlavý a celkem odvážný malý chlapec. Děti jsou nečekaně zavolány do Narnie, když obraz lodi na zdi Lucinčina pokoje obživne a ony spadnou do oceánu. Jsou zachráněny Jitřním poutníkem. Jakmile jsou bezpečně na palubě, přivítá Lucinku a Edmunda jejich přítel Kaspian, nyní král, který se zavázal slibem Aslanovi, že najde sedm ztracených pánů z Narnie.

Malý Rambo

Malý Rambo (2007)

Příběh se odehrává jednoho léta začátkem 80. let v Anglii. Son of Rambow je film o přátelství, víře a strastiplných cestách dospívání.

Monkeyshines, No. 1

Monkeyshines, No. 1 (1890)

Krátký snímeček Monkeyshines nám přináší půlminutový záběr rozmazané, pohybující se postavy.

Neuvěřitelná láska

Neuvěřitelná láska (2009)

Romantická komedie o indickém kaskadérovi, který bere Hollywood útokem, avšak nemůže najít pravou lásku.

Reklama