Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

-Knight- 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy film s velkym srdcom. Inteligetne a dospelo podany pribeh o sile priatelstva a detskej fantazie. Jemne nacrie do uzavretych pravidiel bratskej cirkvi a jemne paroduje francuzsku extravagantnost z pohladu konzervativnych anglicanov. Po skonceni ma zaplavil velmi prijemny pocit. Mozem to odporucit kazdemu, nie vsak tomu kto hlada rozpravku alebo nejaku superakcnu humornu zalezitost. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Podarený (M)malý Rambo s menším množstvom akcie, ako som si pôvodne predstavoval. Ono je to možno aj z toho dôvodu, že film je tu na ČSFD označený len ako komédia (!), a pritom v ňom ide malým hrdinom (resp. filmovým nadšencom) aspoň 3-krát o život. A okrem iného sa v ňom preberajú aj otázky viery a rodiny, čiže dosť vážne témy. No aj napriek tomu som sa celkom bavil a túto malú AJ drámu označujem ako mierny nadpriemer. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krása, krása, krása, Garth Jennings coby nový Michel Gondry natočil film o dvou malých nadšencích, kteří neodolatelně ,,ošvédovali" první ze série snímků o Rambovi. Nejedná se však o svého druhu svojskou oslavu amatérského filmu jako v případě Gondryho Prosíme přetočte, Malý Rambo je spíš kouzelný a odzbrojující film o dětském přátelství a důležitosti rodiny. (Dá se tu nalézt jistě i plno dalších sémantických rovin - asketismus pochybné sekty, nefunkční anglický školský systém atd.) Společná styčná plocha s Gondrym je v použití a zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, které tak přejímá rovinu snů a fantazie hlavního hrdiny - nutno zdůraznit, že výtvarná stránka je právě to nejlepší, s čím Jenningsův film disponuje (a co proslavilo právě Gondryho). Malý Rambo vyniká také ve své do posledního detailu dotažené retro stylizaci Anglie 80. let se vší tou novou vlnou a gotickým rockem, s s hudebními trendy spojenou módou, šlágry od The Cure a Aphaville hrajícími z rádií a samozřejmě akčním hitem číslo jedna v kině - Rambem... Jestliže měl Jenningsův předchozí debut Stopařův průvodce po Galaxii osobitou vizuální koncepci a neotřelé nápady v kombinaci s odvahou natočit nezfilmovatelné literární dílo, pak druhý celovečerní film už byl hotovým a dospělým snímkem. Chápu, že ho celá řada lidí nemůže a nedokáže ocenit, stejně jako osobitě magické snímky Wese Andersona či právě Michela Gondryho, na to je příliš náročný a normálnímu publiku uzavřený. Kdo však chce najít v postmoderní světě angloamerické kinematografie skutečně něco originálního, měl by oprášit svou lásku či averzi k pokleslým béčkovým hitům 80. let v čele s Rambem a pochopit, že tyhle světy spolu nemají vůbec nic společného. Tohle je romantická postmoderní filmová poezie...(i pohádka) Skutečně rozverný film... PS: Co se týče žánrového zařazení, neřekl bych, že je to rodinný či dětský film...spíše film pro velké malé kluky... Podobné filmy: Prosíme přetočte, Jak jsem balil učitelku / Rushmore, Nauka o snech ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Bláznivý a vřelý film o přátelství, víře, nevinnosti, představivosti a rebelství dvou malých hrdinů. Jedním je Will Proudfoot, spíše zamlklý, slušný chlapec, vychovávaný svou matkou a pod dohledem ortodoxních věřících, nebojím se říci až sekty. Druhým je Lee Carter, neposlušný, hyperaktivní a ve své podstatě osamělý hoch, na kterého dohlíží jen jeho starší bratr, neboť jejich zámožní rodiče jsou mimo domov. Protiklady se přeci jen přitahují a oba se tak tváří v tvář setkávají na školní chodbě, kde ač to zprvu nevypadá, se zrodí jejich přátelství. Simulující Lee pozve Willa k sobě domu a Will ukrytý před jeho bratrem a kamarády zažije jedinečnou událost, poprvé spatří snímek Rambo: First Blood, což je pro něj neuvěřitelná podívaná. Prostřednictvím své představivosti si následně promítá své kresby o uneseném otci (Rambo) a hraje si na jeho syna, který se ho chystá zachránit. Lee chce vyhrát ve filmové soutěži pro mladistvé a tak si vypůjčí kameru svého bratra a společně se rozhodnou natočit krátký film dle Willova kresleného scénáře. Do toho všeho přijede na výměnný pobyt partička frantíků v čele s extravagantním Didierem, který je cool a má na háku všechny školní slečinky. Vše se začne komplikovat, když se Didier a jeho stádo oveček přidá k natáčení a mezi Willem a Leem se začnou odehrávat neshody. Navíc je na Willa a jeho matku vyvíjen tlak striktním bratrem Joshuou za silné podpory celého bratrstva a hrozí jim vyloučení, pokud se Will nebude dále ubírat ''správnou cestou víry''. Snímek stojí především na bezvadných hereckých výkonech obou mladých představitelů, které působí vřelé v každém věku a jejich společné filmové hrátky jsou tím nejlepším, co film nabízí. Za zmínku stojí ještě vizuální zpracování Willových představ a lítající pes. Son of Rambow pobaví, potěší a zároveň je to jeden z filmů, z kterého má pak člověk dobrý pocit. (7/10) ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem to stahoval, mel jsem v planu shlednout parodii na ramba, která měla slusny hodnoceni a chytlavy obal, nic vic jsem o tom nevedel a ejhle vyklubal se z toho mily snimek, ktery je casto usmevny a kdyz vidite pribehovy klise v poddani dětí, tak si to klise ani behem filmu neuvedomíte. Neuskodi a zahreje ;) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)

Reklama

Reklama