Reklama

Reklama

Le Chaudron infernal

  • angličtina The Infernal Caldron (více)
Krátkometrážní / Horor
Francie, 1903

Obsahy(1)

V tomto Méliésově barevném filmu dva zelení tvorové postupně házejí tří dámy do podpáleného kotle... (Stegr)

Recenze (27)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ručně obarvený film, ve kterém černokněžník se svým pomocníkem (tak jsem to aspoň pochopil) hodí tři ženy do kotle. Vždy se objeví velký oheň a na konci snímku vyletí tři duchové, kteří se však transformují rovněž na oheň a černokněžníka spálí. Tak to aspoň vypadá. Díval jsem se na to třikrát a není to moc zřetelné, protože jeho zmizení je v zápětí nahrazeno jeho učněm, ale taky to může být on sám. Nejsem si jistý. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Čerti se s tím moc neserou a hříšníky hází do kotle pěkně bezcitně. Zvlášť tu první oběť, kterou předtím ještě zabalí do prostěradla. Tuším v Katyni jsem četl, že v Japonsku popravovali bolševiky tak, že s nimi přikládali do kotlů v lokomotivách. Nevím proč, ale teď jsem si na to vzpomněl. Asi že všichni bolševici skončí v pekle. No, bude-li jako toto Méliésovo, budu spokojený. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Podle výroční zprávy Vatikánu z r. 2000 jasně nejúspěšnější náborové video, diváci běželi z promítání rovnou do kostela, ti pokřtění se pomodlit, zapálit svíčku a dát finanční dary, ti nepokřtění se zapsat za tučný poplatek do pořadníku na polití. A to ještě podle ďáblovy zelenkavé barvy lze soudit, že nebyl při natáčení fyzicky zcela ve formě! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Mnohí považujú snímku za počiatok hororu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama