Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Nebojím se napsat,že tohle je absolutní vrchol žánru sci-fi a nejspíš nejlepší film Ch.Nolana-jak režie,tak scénářem!!Jestli dále napíši,že je to naprosto originální,strhující,dramaticky vystavěný,skvěle se doplňující souhrou hereckých výkonů(Leo,Page,Murphy,Lewitt a pro mě první film kde jsem zaznamenal talent T.Hardyho) bude to vypadat, jako když začnu nosit dříví do lesa! Ale je to pravda.Co dodat?Mistrovsky vyexponovaný mnohoznačný závěr jen podtrhuje má slova.Pro mě osobně dosud nejvíc...Poklona pane Nolan!Zkuste tohle překonat a já vymyslím šestou hvězdu!!!

Matrix

Matrix (1999)

Jedná se o jedno zpřelomových sci-fi děl,které poznamenalo další tvorbu sci-fi snímků okolo otázky virtuální reality a její skutečnosti.Tato dimenze pak nabírá nového rozměru a strhující režie bratří/sester Wachowski udělalo z toho filmu kult,kerý se právem dočkal dvou pokračování.

Sucker Punch

Sucker Punch (2011)

Tak zde jsem v rozporu z většinou mojich oblíbených uživatelů,ale pro mě je tento film Zacka Snydera stejně vysoko jako jeho 300:Bitva.....,Úsvit mrtvých nebo Watchmen.Neskutečně podmanivá hudba(Eurythmics,Bjork atd.)-která vezme za srdce hned v prvních minutách a nadále vždy povyšuje obraz na něco víc než je spatřeno!!!Jelikož jsem viděl tento snímek několikrát,musím dále ocenit temnou atmosféru,která po celou dobu protkává naději na vypořádání se zoufalou situací v mysli hlavní hrdinky(E.Browning) a způsob s jakým se pokaždé vypořádává s úkoly plánů na útěk mě neskutečně baví.K tomu jako bonus mysteriózní Carla Gugino!Plný počet naprosto zasloužený,pro mě záhadně nedoceněný film.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tohle je mazec od začátku do konce. A to film začíná téměř koncem! Živel Omar Sy je raketa a F.Cluzet je cíl. Výbuchy smíchu a salvy emocí prýští jak v Karlových Varech minerální pramen. Ukázka toho,co všechno si můžou dva zcela odlišný lidi navzájem dát! Film jsem si s chutí pustil několikrát a i když jsou okolnosti příběhu místy velmi dramatické, život pod taktovkou optimismu vítězí na plné čáře.

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Pro mě naprosto kultovní komedie. Spolu s Jednotkou příliš rychlého nasazení je to britský komediální klenot. Od začátku do konce jízda hlášek jako prase .Viděno více než třicetkrát a nikdy neomrzí. Srdcovka. Pět hvězdiček je málo. Pro filmové fanatiky nutné vidět. Humor a nadsázka vystřeluje film do nejvšších sfér. Co ještě dodat? Simon Pegg a Nick Frost.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Předem bych chtěl vysvětlit,že filmy na motivy komiksů jsem většinou zvlášť nemusel.A předešlé Batmany už vůbec.Pak se však taktovky ujal Ch.Nolan a vykouzlil pro mě nový svět,který od začátku vsadil na reálných základech a celou ságu dosadil do uvěřitelných reálií.K tomu připočítám skvěle stupňující napětí a vyšinutý Joker a máme zásah do černého.Hudba Hans Zimmer.Podtrženo,sečteno.Pětka hvězd jako vyšitá!

V zajetí démonů 2

V zajetí démonů 2 (2016)

Píšu ke konci roku,takže s čistým svědomím můžu prohlásit za nejlepší horor roku 2016.Technicky dokonalé,poctivě dávkované a na konci mrazivé.Jestli jednička byla zjevením,dvojka navázala ve stejném duchu.A z rukou filmového mága Jamese Wana je to další vybroušený diamant na jeho hororové koruně.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Život je jako....Příběh prostoduchého a zcela čistého Forresta napříč zásadními dějiny 20.století Ameriky.Kultovní filmový snímek,který svou ryzostí získá každého,kdo se mu otevře.Tom Hanks dává postavě ten největší možný rozměr a není pochyb o Oskaru za rok 1994.Ostatně bylo napsáno o tomto životním díle Roberta Zemeckise již vše a vydalo by to na pěkně tlustou bibli.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jak čtu v komentářích,bylo snad řečeno už vše.Přesto se pokusím něco málo dodat.Že ani v té nejkritičtější chvíli si má člověk uchovávat naději se ví.Ale stejně to nikdy nepřestává udivovat,když se tak stane.Tady se odehrává drama bankéře Andyho(Tim Robbins),který je ve vězení za dvojnásobnou vraždu(manželky a milence).Sledujeme jeho život očima pozdějšího přítele,doživotně odsouzeného Reda(Morgan Freeman).Desítky let ubíhají a zčista jasna náhoda může zachránit Andyho zpackaný život...Dále už nehodlám nic prozrazovat,protože jak rád připomínám:TOHLE SE ZKRÁTKA MUSÍ VIDĚT!

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Tak tenhle díl série mě několikrát překvapil.Jako vášnivý čtenář všech dobrodružství H.P. jsem očekával jak dopadne změna na postu režie,výměna tváře Brumbála atd...A dostal jsem temný mysteriózní film,plný časových zvratů,které ve výsledku krásně do sebe zapadly,jako zuby koleček švýcarských hodinek.S odstupem času můžu s klidem napsat,že se jedná o nejlepší díl jedné z nejlepších filmových sérií!Bravo Alfonsu Cuaronovi za posunutí o level výše.Malinkou výtku mám na výběr M.Gambona( po zesnulém a výtečném R.Harissovi) na postu Brumbála.To jsem chvíli zkousával(víc by se mi líbil Ian Mckellen).Tak jsem to tenkrát cítil.Za to Gary Oldman byl třešínkou na dortu do tak skvělé party britských herců.