Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (32)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Lidi prosím, jděte na to do kina. Po velmi dlouhé době mi přijde, že jsme vytvořili film, za který se nemusíme stydět. Byl jsem na film v den premiéry a sál byl poloprázdný. Hrozně bych tomu přál velký úspěch, aby se české studia nebály přijít s něčím odvážnějším než zaběhlé žánry. Nebudu opakovat to co tu píšou všichni ostatní, jo, vypadá to hezky a příběh je docela předvídatelný. Efektů zas ale ve filmu není tolik co by člověk mohl čekat z trailerů, mnoho scén se nachází v soudobých interiérech. Ale i přes tyhlety "šetřící" manévry je zde spousta drobností v designu ( svítící oblečení, reklamy, noviny, displeje auta, a mnoho dalších), které si klidně mohli odpustit, ale neodpustili a film díky tomu vypadá docela uvěřitelně. Jediné co mi přišlo trochu úsměvné byly policejní škodovky s plastovými poklicemi.  Moc doufám že si to na sebe vydělá a panu režisérovi Hlozovi (Hlohovi? Pardon) hluboce smekám protože ukočírovat tohle muselo dát obrovskou práci. Škoda jen těch konečných titulků, celý film má moc příjemný soundtrack a na konce hodíte český rap.

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

Promarněná příležitost. Tohle si měli schovat na samostatný film, na to že slibují že nevíte kdo všechno může být Skrull, tak kromě první epizody s tím nedělají absolutně nic zajímavého. Nevím, v poslední době mi přijde že Marvel má až moc volných rozjetých linek a nijak je neřeší.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Ve zkratce: Je to horší než jednička. Dlouze: Vizuálně je film úžasný, je na něm vidět jak se CGI posunulo za těch 13 let od jedničky. Postavy jsou detailnější, z obličejů jde lépe poznat emoce, lepší cgi jsem asi v životě neviděl. Přijde mi ale, že o kolik se zlepšily efekty, o tolik klesla inspirace. Prostředí prostě nevypadá tak zajímavě jako původní Pandorské pralesy. Působí to hrozně moc pozemsky. Pamatujete si krásnou světélkující flóru? Tak ta je pryč. Nahradily ji různé odstíny pískových barev s modrým prostředím. Je tam pár záběrů na rozmanité korálové útesy, ale přišlo mi to hrozně nevýrazné. Co je ovšem za mě problém je audio. Z jedničky si pamatuju mnoho motivů, přijde mi že dvojka je čistě jen zreplikovala a nepřidala nic nového. Párování hudby se scénami je až na jednu výjimku mdlé, a je to škoda. Měl jsem trochu strach kam povede příběh, zda to nebude omílání toho předchozího. Sice se opakují některé motivy, jako třeba enviromentalismus nebo začleňování se do nové společnosti, ale příběh má tentokrát osobnější nádech. Už najednou nejde o přežití celého druhu ale jen o pár jedinců. Je tu nějaké budování většího vesmíru, které budou mít dopad do dalších dílů. Bylo by fajn vidět víc souvislostí ve světě, některé informace vyřčené jen tak mimochodem mají docela velký dopad na svět, ale nikdy nejsou rozvedeny. Celkově je tak druhý Avatar ne úplně špatný film, ale přijde mi že to mohlo dopadnout lépe.

plakát

Cyberpunk: Edgerunners (2022) (seriál) 

Absolutní špica. Ze hry mám dodnes smíšené pocity, zajímavý svět a příběh ale tehdy zmlátila do krve někde pod mostem technická stránka a pro mě po odehrání hlavní dějové linky hra skončila. S notným pesimismem jsem si tedy pustil tenhle seriál, a druhý den jsem byl se seriálem hotov. A je to jízda. Díky integrací lokací ze hry a mnoha drobností ( vyzvánění telefonu, hackovací UI atd.) působí seriál víc jako součást světa CP2077 než jenom nějaký přívěsek. Ale zas na druhou stranu toho není tolik aby to hrou netknutého diváka odradilo. Vizuál vypadá parádně, anime stylizace tomuhle prostředí hrozně sedne. Soundtrack ten vizuál skvěle doplňuje. Příběh by si možná zasloužil trochu rozvést postavy, ale jinak je krásně uzavřený a v záplavě neukončených seriálů, které ani nedostaly druhou sérii, vyčnívá. Jediná výtka kterou tady mám je hodně komická fyzika aut, která se u některých momentů vyloženě nehodí. Jinak jsem ale nadšen a přemýšlím zase nad letenkou do Night City.

plakát

Uncharted (2022) 

Ideální letní blockbuster. Proč to ale sakra vyšlo v únoru?

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Já jsem celkem spoko. Po malém faux pas v předchozím Spidermanovi se MUDr. Strange vrací, aby ukázal co vlastně můžeme od mnohovesmíru očekávat. Marvel odkazuje na projekty minulé a nadhazuje filmy budoucí. Spojení hororu a klasické marvelovky mi tu přijde jako Pizza Hawaii. Mě nějak extra nevadí, ale chápu že jsou lidi, které to nijak neosloví. Když už nic tak jsme díky tomu dostali pár zajímavých vizuálů kdy ve mně jednou i hrklo. Co mi ale vadilo je jedna specifická scéna, kterou najdete snad v každém hororu a absence Visiona. V kontextu filmu mi jeho absence přijde fakt nesmyslná. Jo, a s mnohovesmírem se nám tu začal rozmáhat takový nešvar. Některé postavy jsou si tak podobné, že člověk přemýšlí jestli je to vůbec ta samá postava nebo nějaká identická alternativní verze již alternativní verze postavy. Celkově je to ale solidní film. Nejsem schopný říct jestli je to lepší nebo horší než první Strange, spíš bych řekl že byl tenhle film jiný.  Na konec jsou dvě potitulkové scény.

plakát

Batman (2022) 

Ve filmu říká Alfred Bruceovi že pokud si nedá pozor, tak budou brzo na mizině. Toto je odkaz na současnou cenu pohonných hmot a fakt, že jako batmobil používá muscle káru.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021) (seriál) 

Dívat se na tohle pro mě bylo hrozně frustrující. Na jednu stranu je chvilkama vidět, že se fakt snažili, ale na druhou je tam tolik momentů kdy jsem kroutil hlavou. Asi největší je podle mě záporák Vicious ( v titulkách přeložený jako Kruťák, ó bože). Kompletně překroutili jeho postavu, a tak každý záběr ve kterém je prostě nejde brát vážně. Trochu si přeju, aby byla i druhá řada, protože s koncem první série se trochu tvůrci oddělili od Anime a mě by docela zajímalo co s tím udělají, ale nesázel bych na to.