Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Film má opět dvě hodiny, což je ničivé. Navíc si tvůrci nedávají záležet, co se spojitosti s předchozími díly týče... každý díl nese zcela odlišné herce. Přijde mi, že i komiksové předlohy se tento díl drží nejméně. Příběh je nejistý a tak zde lze pochválit akorát několik parodických a vtipných scén. Ty umí vykouzlit úsměv na tváři. Na závěr jen něco k českému znění. Britské postavy se snaží napodobit přízvuk, což zde dost kazí vtipnost a jde o zbytečnost. :-| (viděno s dabingem - TV)

plakát

Lev (2003) (TV film) 

Dobrodružný snímek Lev má především jemný a sympatický scénář. Spletité prostředí a zajímavé události i pocity umocňuje krásná role Alaina Delona. Byť je příběh srdečný, pravdou však je, že mi zde chybí tragičtější rozměr. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Škoda toho pitomého konce... ten je opravdu nevýkonný. I tak je film lepší, než druhý díl. Jde o milou, i když prostomyslnou podívanou. Parodické pojetí také pomáhá. Pochvalu ještě zasluhuje Alain Delon a také výprava... na evropské poměry vskutku slušná. Naopak délka snímku je neúnosná. ;-) (viděno s dabingem - TV)

plakát

Prázdniny pana Beana (2007) 

Rowan Atkinson baví i bez proslovů a uštěpačnosti. Moderní styl a trefný humor přináší přirozenou podívanou. Tato komedie je dovádivě infantilní a mění osobnost titulního hrdiny. Zde je dobročinný, chaotický a přátelský, kdežto v seriálu je i egoistický a záludný. Scénář je chytrý a originální, díky čemuž není dílo afektované, což považuji za pomyslný vrchol. :) (viděno s 2. dabingem)

plakát

Sebemilenec (2013) (TV film) 

Slušné dílo s atmosférou na výši. Ovšem nejsilnější je hlavně Simona Stašová. Chvíli je zářivě atraktivní, poté citově vyčerpaná a otupělá. Pokaždé však přirozená. Předvádí výstižně věrné herectví. Příběh je sice trochu přetěžený, ale nevadí mi to. ;-)

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Druhý díl postrádá živelnost, díky čemuž není ta zdejší rozkošnost příliš příjemná. I přesto je však film bezvadný k vyčištění hlavy. Jenže bez Meryl Streepové (pomíjím její cameo roli v závěru) je to hold takové afektované. Naštěstí její mladičká verze je díky představitelce role okouzlující a půvabná! To lehce zvedá mé hodnocení. A nelze opomenout ani Cher... bohyni popu, která skvěle zapadá. :) (viděno s dabingem a v původním znění)

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Film je sladkým odpočinkem s lehkou satirou. Nechybí tu divoká, nakažlivá a rozkošná zábava. Vtipné využití písní a jiskřivé tempo posouvají muzikál výš. Meryl Streepová oplývá přirozeností, sarkasmem a temperamentem... všem však nechybí jistá nadsázka a také dobře zpívají. Já tu nejvíc miluji dovádivou neovladatelnost plnou živelnosti. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

Tísňové volání (2018) 

Překvapivé je umístění snímku na MFF Karlovy Vary v nesoutěžní sekci. Křišťálový glóbus totiž film oprávněně zasluhuje. Forma i význam úžasně pracuje s fantazií diváka. I na severský thriller je zpracování nezvyklé. Dějství ve skutečném čase má hlubokou sílu a herecký výkon je vynikající. Nejde o akční snímek. Jde o kouzelně skvělé, originální a zajímavé pojetí, které jednak táhne do děje, ale také se hned tak nezapomíná. :-o

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

To, že jsou scény bez přikrášlení posiluje autenticitu i prožitek. Hlavní hrdina je však tím, kdo zde vládne. Herec oddaně, přesně a věrně táhne celý film... je pohrdavý, protivně ohavný, sebelítostivý a hlavně zdrcený. Nejvypjatější jsou ovšem rodinné scény, které ukazují tu nejdrsnější realitu a jsou tak silné. :)

plakát

Chéri (2009) 

Uspokojující melodrama s efektivním scénářem, který nepostrádá vtip. Příběh s lehkostí ukazuje bolest a nejistotu, kterou způsobuje sebeklam. Michelle Pfeiffer předvádí své herecké schopnosti a Kathy Batesová rovněž film podporuje. Jen představitel titulní role jim bohužel není rovný... jeho výkon je plochý. ;-) (viděno s dabingem)