Reklama

Reklama

VOD (1)

Oblíbený pořad Jak se staví sen – zajímavé, často i nečekané bytové proměny a lidské osudy, které nejsou jako z románů se šťastným koncem. Diváci mohou sledovat zajímavé proměny bydlení. Nejde však jen o interiér, ale také o změnu zažitých stereotypů, nebo dokonce o změnu životních postojů. V každé epizodě se seznámíme s jednou rodinou, která sní o lepším bydlení. A právě jejich sen se stává výzvou pro dvojici designérů. Ti pak musejí během pouhých několika dnů proměnit staré a nefunkční bydlení v domov snů. Ale když k tomu rodině leckdy nestačily celé roky, budou to vůbec designéři schopni zvládnout za tak krátkou dobu? Pojďte stavět sny! (TV Prima)

(více)

Recenze (140)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím formu pořadu, ale výsledek rekonstrukce. Studentce v malém žižkovském bytě po babičce předělali koupelnu a kuchyň. A nemám absolutně co vytknout - výsledek je účelný, nekomplikovaný, moderní, elegantní, příjemný. A holt nějaké peníze to logicky stojí, ale zas žádné zbytečné vyhazování to nebylo. ()

smikyna 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi, že všechno musí hned zdemolovat a vymlátit s tím, že je to naprosto nefunkční a jak v tomhle někdo může vůbec žít. Nahrne se tam tým designérů, kteří uměj akorát vybírat drahý snobácký doplňky, jen proto, že zrovna tenhle týden je tohle moderní. Na pořad Bydlení je hra to nemá - konzultují s majiteli, nemaj tak přemrštěný ceny a hlavně se snaží renovovat staré věci - vdechovat jim nový život. To se mi líbí a ráda se takto inspiruji. ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele

Obvyklá koncepce pořadu, kdy se pod rukama zkušených designérů staré a nevzhledné mění na moderní a vkusné (jak pro koho). Na tom by nebylo nic špatného, kdyby mě však tolik neodrazovalo obsazení a zpracování vůbec. Moderátor Pavel Cejnar mě svým hulákáním do ampliónu začal okamžitě iritovat a když jsem zjistila, že tuto metodu bude aplikovat každý díl, antipatie vzrostly. Navíc většina z designerského ansámblu je mi vrcholně nesympatická a jejich vyjadřovací schopnosti mnohdy vyvolávají skepsi ohledně inteligenční úrovně. Nelíbí se mi ani způsoby, jakými se zbavují nepotřebných věcí. Jejich rozkopání, rozmlácení a shazování z balkonu sice možná je atraktivní pro kameru, ale jen posilují celkově "buranský" dojem z pořadu. Žoviální, vzájemně se popichující mužský a ženský voiceover už raději ani nezmiňuji... ()

Infantility 

všechny recenze uživatele

Skoro pokaždý přestavují, rekonstruují a designují byt/dům dvě individua(co si říkají designéři, ale vůbec to neumí) lidem, kteří to nepotřebují. A za trest dostanou černou kuchyni na stáří, nepraktický postele, nulový úložný prostory, ale zato "pěkně" vystajovaný a drahý. Ještě, že to ta rodina dostane zadarmo. Jak se říká, darované přestavbě na skříně nehleď. Zdlouhavé, nezajímavé, nedává to rady, není to pro obyčejné lidi, ale mimozemšťany, moderátora bych zatkla a nechala to moderovat Vildu. Bydlení je hra je oproti tomuhle o dva levely výš (alespoň). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu, vyprázdním se, odejdu do práce a večer v totálně přestavěném bytě na WC nedoběhnu včas, neboť se tato místnost nachází v poněkud jiném kvadrantu než ráno. Všude samá veselá barvička, nová stěna či prach lapající nesmysl a já ženu tým designérů svinským krokem z mého domu. Tak by to dopadlo, kdybychom se někdy s "cejnarovci" potkali, ale na druhou stranu se celkem bavím, když si nadšení dobrovolníci nechávají přeměnit svůj domov k obrazu někoho jiného. Svůj domov si zkrátka dokážu zprznit sám a nepotřebuju k tomu tým organizovaných šílenců. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Za 10 let vysílání bylo natočeno celkem 15 sérií s 217 díly. (M.B)
  • Nejdražší proměna stála 850 000 Kč. (M.B)
  • Na pořadu se podílelo 52 designérů. (M.B)

Reklama

Reklama