Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (15)

Maléry pana Šikuly

Maléry pana Šikuly (1999)

Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi.

Maléry pana Šikuly

Maléry pana Šikuly (1999)

Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox.

Papíry

Papíry (2012)

Krátký snímek kombinuje CGI grafiku s ručně kreslenou animací. 3D modely jsou tak "potaženy" ručními kresbami a software se stará o to, aby se nemuselo ručně kreslit všech 24 políček za sekundu. [Zdroj: fffilm.name]

Velká vánoční jízda

Velká vánoční jízda (2011)

Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie).

Coffy

Coffy (1973)

V roce 1981 natočil režisér David Sheldon remake tohoto filmu s názvem Lovely But Deadly.

Detektiv Shaft

Detektiv Shaft (1971)

Režisér Gordon Parks chtěl do hlavní role někoho s nepříliš známou tváří. Konkurz vyhrál Richard Roundtree, někdejší černošský manekýn a příležitostný divadelní herec.

Sweet Sweetback's Badassss Song

Sweet Sweetback's Badassss Song (1971)

Film byl nejprve promítán v pouhých dvou kinech (v Detroitu a Atlantě), během roku se však stal nečekaným hitem a vydělal přes 15 milionů dolarů.

Chamtivost

Chamtivost (1924)

Při natáčení pouštních exteriérů dosahovala teplota ovzduší skoro 50 °C. Kamery byly tak zahřáté, že je musel štáb balit do ručníků chlazených ledem. V Údolí smrti se pak natáčelo v srpnu, kdy tam teplota dosahuje přes 37 stupňů Celsia.

Detektiv Shaft

Detektiv Shaft (1971)

Skladba "Theme from Shaft" získala v roce 1971 Oscara za nejlepší filmovou píseň.

Mladí muži za pultem

Mladí muži za pultem (1994)

Tento film získal neoficiální titul: Nejkradenější VHS roku ve videopůjčovnách v USA.

Reklama