Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (275)

Terva 

všechny recenze uživatele

Od Aardmana zcela NeAardmanovská jízda. CITÁT - Populace exponenciálně narůstá.....být dneska Santa, je těžký....... Základní děj tohoto příběhu se ukáže hned na počátku. Technika sice tvrdí, že je rozneseno 100% dárků ke 100% dětem, leč někde se stala malá chybička. Jedno dítě nedostalo svůj dárek. Pro někoho procenta, pro někoho velký problém. CITÁT - Dítě!!!! Opomenuté dítěéěéěé!!!!! No to mě naber do žeber. Scéna "Létající Tanzánie" je povedená. DIALOG: SKŘÍTKA - Jak to, že ty sáně neskončily ve šrotu? SANTA "DĚDA" - Pohrozil jsem skřítkům, že je hodím ledním medvědům........ Skvělá vánoční atmosféra, spousta černého i bílého humoru, trocha parodie a šťastný konec. Co chcete více? CITÁT - Určitě chcete vymazat Vánoce?.........T - 10 minut. Toto byl hezký příběh o vánocích tak trochu jinak, nebo ne. Také jsem trochu brečel při závěrečných scénách, no a. Jo a pro upřesnění tu napíšu jména všech osmi sobů: Dasher, Dancer, Prancer, John, Bambi, You Witch The White Ear, And You a And You. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedno sa Arthurovi nedá uprieť. Ide o jeden z mála rodinných filmov, ktorého vtipy, dialógy či dej nevyčleňujú z diania ani deti, ani ich dospelý sprievod. V tomto ohľade je našťastie „americkosť“ limitovaná na minimum. Napriek tomu je smutné, keď si pred vrcholom filmu uvedomíte, že nič lepšie, nič netradičné a ani nič priekopnícke už nepríde. Niet sa ani čomu čudovať, tradičný Aardmanovský tím sa na filme zúčastnil nanajvýš na poste výkonného producenta. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka, která mě překvapila naprosto ve všech jeho ohledech. Originální, vtipná (já se fakt bavila od začátku do konce), milá a dokonale dokáže navodit atmosféru Vánoc. Je určená opravdu mladšímu publiku, ale i starší a rodiče se u filmu budou skvěle bavit, především kvůli bláznivému tempu, které film má, on se totiž snad ani na minutu nezastaví, není zde chvíle, kde by se nic nedělo. A to, že jsem si mohla užít hlas svého oblíbence Jamese McAvoye, už byl takový bonus. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nějak nic moc nečekal a taky jsem nic moc nedostal. Průměrná animace a podprůměrnej příběh o doručování jednoho zapomenutýho dárku. Postavy jsou veskrze nesympatický, vtipů minimálně. Aspoň, že to relativně svižně odsejpá, na vypnutí mozku a zabití hodiny a půl asi v pohodě, ale to je tak vše. Slabší 3*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Naozaj občas dosť uletené. Ale bez tej pomiestnej šialenosti by nefungoval príbeh. Páčilo sa mi, že tvorcovia nevytvorili žiadneho megazlého záporáka, a dobre využili uveriteľné spory v rodine Santovcov. Akčné a zábavné. Minimálne 70% si film určite zaslúži. Podobný ale lepší film ako ÚTEK Z PLANÉTY ZEM... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)
  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama