Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Nemám vůbec problém dát tomuto filmu plný počet. Ten film si to prostě zaslouží. Je to určitě nějlepší fantasy od Pána prstenů. Řekl bych, že se mi to líbilo o chlup víc než Hobit. Postavy jsou uvěřitelné, příběh v sobě nemá kvanta patosu a dává celkem smysl. Určitě si pokračování zaslouží.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Abrams totálně posral Star Trek a za to jsem mu přál zčernalý genitál, ale za Star Wars: Episode VII - The Force Awakens mu přeji, když už né úplné uzdravení, tak aspoň zdařilou plastiku. Tohle je Star Wars. I přes občasné Hollywodské klišé, pusinky na čelo a občasný pohled na ubrečeného spratka, to stojí za voholení v podpaží pomocí světelnýho meče. Až se mě přístě revizor zeptá, jestli mám lístek, tak se zhluboka nadechnu a řeknu, že žádnej lístek vidět nepotřebuje a ať zahodí ten vodznak a vodejte z autobusu. Jo a až bude odcházet, tak mu řeknu ať navalí ještě šrajtofli.. teda ať ji hodí na zem .-) Tak tohle jo.. to můžu.. Totální návrat do dětství. Pro dnešek zbohem cinizmu.. to bude náročný .-)

plakát

Kung Fury (2015) 

Absolutní úlet, který mi zvedl náladu neskutečným způsobem. Za tenhle film tvůrcům velké díky.

plakát

Avatar (2009) 

Tohle je jednoznačně film za pět hvězd. Nechci se na něj dívat s nadhledem, nechci na něm hledat chyby. Je to překrásná pohádka ze světa Pandory a tak ji taky beru. Kvituju s povděkem, že jsou lidé v roli padouchů a umírají po stovkách. Jako vystudovaného ekologa mě agitka samozřejmě nadchla, i když bych ocenil rozvětvenější vysvětlení fungování Pandory. Je to film veskrze pozitivní. První část se mi líbila daleko víc, než finální bitka, kterou ale dokážu pochopit a Cameronovi odpustit. Jednou zase dokázal, jak výjímečný režisér to je a že toho Spielberga prostě vždycky trumfne.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Co více chtít od popkornové oplodňovačky, na kterou vezmete ženskou, které naslibujete, že ten film bude určitě další Román pro ženy a stejně budete z kina odcházet s jejím jazykem v uchu, když vám šeptá "odveď si mě hned teď domů a pořádně mě pomiluj". Ale teď vážně. Dostali jsme inteligentní, dobře natočenou, obstojně herecky obsazenou podívanou, která v rámci žánru určitě obstojí. K tomu jako kus mléčné čokolády na zmrzlinovém poháru Emily Blunt. Já jsem byl spokojený jako třináctiletá holka na koncertu Justina Biebera .-)

plakát

Interstellar (2014) 

Výborný film. Mám opravdu radost z toho, jak kvalitní sci-fi se dá natočit. Pocta Kubrikovi a jeho 2001 Vesmírné odysee. Kdo se nudil při tomto Kubrikově filmu, bude nejspíše zklamán i z určitých pasáží Interstellaru. Já na druhou stranu oceňuji poctu žánrové klasice, která je pojata inteligentně a podle mého názoru nic nevykrádá. Jsem neskonale rád, že se zde celou dobu ani jednou nevystřelí, nic přeplácaně nebliká, postavy se chovají logicky. Pomalost až komornost první půle filmu není vůbec na škodu. Určitě se zde najdou i slabší momenty, ale ty jsou v konečném součtu smeteny originální pointou, při jejím odhalení srdce sci-fisty zaplesá. Vše doprovází velice kvalitní hudební doprovod. Díky Christophere Nolane za tento film.

plakát

Honba za diamantem (1984) 

Tohle je jeden z těch filmů, které můžete hodnotit buďto srdcem, nebo rozumem. Pro mě osobně je to prostě boží sranda. Žánrová klišé akčních filmů dovedená do komedie. Pro mě jsou tohle Aliens romantické komedie.

plakát

Komando (1985) 

Jasných 5 hvězd. Je to prostě žánrová šablona, kterou si člověk co má trochu "koule" prostě musí vychutnat. Je to taková filmová arkáda a proto se mi to líbí.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Samozřemě spousta klišé, amerikanizmu, stupidního jednání postav. Na druhou stranu každý týden čerstvý příval zombiie. Nebudu to zatím moc hodnotit, protože jsem to ještě nedokoukal. Zatím mě to baví. Udrželo si mě to. Sice byly i slabší díly, potažmo sezóny, ale druhá polovina 4 se opět vrátila ke kořenům. Snad to vydrží..

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Co jiného dát tomuto filmu než 5 hvězd a to naprosto s čistým svědomím. Je to výborně odvyprávěný příběh s velice dobrými hereckými výkony. Kořeny jsou možná lepší, protože mají podstatně víc prostoru, ale poselství je stejné.