Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Mysteriózní
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Anthropoid (2016) 

Těšila jsem se, že mnohokrát zpracované téma bude pojato nějakým novým, zajímavým způsobem, ale bohužel: nestalo se. Ba co hůř, na rozdíl od skvělého snímku z roku 1964 si tvůrci neodpustili sladkobolné finále, které, snad mi to odpustí, působilo skoro až směšně a z hlediska celkového dojmu mi vadí asi víc, než tolikrát propíraný nepatřičný přízvuk některých herců. Pro mě zůstává daleko za Atentátem a bohužel i za dvoudílným televizním filmem Operace Silver A.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Perfektně nastavené zrcadlo dnešní konzumní a úzkoprsé společnosti, a to prosím nejen té americké: ostatně, dobře je to vidět i na zdejších komentářích - kdo film nepochopil (nebo si nechtěl přiznat, že by v něm byl adept na popravu), vůbec neocenil (či ocenit nechtěl) jeho varující poselství. Dávám 5 hvězdiček za aktuálnost, nadčasovost a odvahu. Nejlepší satira od dob Sexmise.

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) odpad!

Nechápu, jak se herci jako Jana Švandová nebo Igor Bareš mohou propůjčit k působení v takové vyblitině: je vidět, že v době koronakrize už je o kšeft opravdu nouze. Česká televize by se měla chytit za nos a přestat vyhazovat peníze daňových poplatníků za natáčení sraček s pochybným scénářem, příšernou režií, stupidní kamerou a vyjma výše jmenovaných rovněž s parodií na herecké výkony. Nevěděla jsem, jestli se mám smát, nebo brečet, ale pak mě napadlo, že je Renč možná naštvaný na prezidenta kvůli koronáči a tohle je pomsta. No prosím, ale proč to musíme platit my?

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Klasický případ, kdy přílišné očekávání přinese ve výsledku zklamání: film je rozvleklý, místy vysloveně nudný: Michalina Olszańska je excelentní herečka, ale to samo o sobě slabý scénář nezachrání. Tři body, které dávám, jsou výhradně oceněním jejího bravurního výkonu.

plakát

Konec železné opony (2008) odpad!

K zblití - vymejvárna mozků jak z dob nejhlubší totality. Počítám, že autorka za odměnu obdržela teplý flek v Bruselu.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Skvělá ukázka, jak fungují koncesionářské poplatky: ČT zajišťuje za peníze daňových poplatníků job pro špatného režiséra (Zelenka) a vysloužilé herečky (Bohdalka) plus případně pro ty, které by herečkami být chtěly, ale nemají na to (Kadeřávková). Korunu všemu dává neschopnost tvůrců přijmout oprávněnou kritiku - odkaz na neprofesionální reakci pana režiséra už tady někde je, takže obohacuji pouze o odkaz na dětinský výplod hlavní představitelky, který se zjevil na sociálních sítích - takto může vystupovat jen člověk, který pracuje za státní peníze, v soukromé produkci by si ovšem s podobným vystupováním už neškrtl: https://www.super.cz/610894-anna-kaderavkova-neunesla-kritiku-na-pohadku-kouzelnik-zito-tenhle-vulgarni-komentar-od-ni-cekal-malokdo.html; k pohádce samotné je škoda jakýkoli komentář - spousta vyhozených peněz za ukázku naprostého diletanství: možná by se dalo využít na FAMU jako modelový příklad, jak se pohádky nemají točit.

plakát

Krajina ve stínu (2020) odpad!

Film dokazující totální degradaci ocenění Český lev. Partička inťošů si mezi sebou rozdala ceny a poplácala se při tom po zádech, to vše za němého přihlížení českého publika. Úkol splněn, všichni jsme pochopili, že nácci jsou vlastně pašáci a největší svině byli a jsou Češi a ovšem Židé – ať žije propaganda! Nekonečná ideologická nalejvárna navíc trpí nepochopitelnou ambicí kdysi dobrého režiséra stát se druhým Vláčilem, což z díla místy vytváří až tragikomedii. Bohdan Sláma názorně prokázal, že pod špatným režijním vedením i ten sebelepší herec nezmůže zhola nic: statické scény, dlouhé pohledy a neskutečná nuda, podpořeným velice slabým střihem. Něco tak otřesného jsem už dlouho neviděla: dvouhodinové utrpení – odpad!

plakát

La cara oculta (2011) 

Naprosto geniální thriller: film pro všechny, kteří mají rádi napínavé příběhy s logickým dějem a s překvapivým rozuzlením. V poslední době začínám sledovat hispánskou produkci a je to jedno příjemné překvapení za druhým. Rozhodně doporučuji vidět!

plakát

Lajka (2017) 

Filmu pravděpodobně uškodí, že jej kina vytrvale řadí do promítacího času vyhrazeného pro dětské návštěvníky. Domnívám se, že bude dobrým tipem pro technicky zaměřené milovníky animovaných filmů, kteří se nebrání absurdnímu humoru – rozhodně bych ho nedoporučovala coby odpolední rodinnou oddychovku pro rodiče s dětmi, avšak pro ty, jimž sedí nekonvenční satirické pojetí historických skutečností v kombinaci s českým precizním animátorským řemeslem, může být příjemným překvapením: já dávám za pět.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Vynikající seriál o největším drogovém bossovi všech dob: stylem zpracování se pohybuje na pomezí dokumentu, ovšem poutavý styl vyprávění, úžasná hudba a perfektní herecké výkony jej řadí mezi přední seriály z poslední doby. Benefitem navíc bude pro všechny lingvisty fakt, že zatímco vypravěč mluví anglicky, velká část děje se odehrává ve španělštině – už samotné množství akcentů a permanentní střídání jazyků činí film velmi zajímavým: pakliže existuje dabovaná verze, rozhodně ji nedoporučuji, ochudili byste se o moc!