Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (848)

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Matně si pamatuji, že tam bylo celkem dobře propracované cestování v čase. Jinak nic moc. Sudičky chabota. Princezna taky nic moc.

plakát

Hvězda života (1998) (TV film) 

Krásná a neokoukaná princezna Lenka Vlasáková. Zimních pohádek není mnoho. Hercům se kouří od úst, lze tedy usuzovat, že se natáčelo i v třeskutých mrazech! Představitelé mnohdy pouze v lehkých kostýmech zaslouží pochvalu. Napínavý příběh o lásce mezi myslivcem a princeznou. Atraktivní téma nebeských těles. Pěkné zakončení neznámé pohádky. Výtečné výkony: Vetchý, Blažek. Hezká záporačka Filippi. Povedené podbarvení klasickou hudbou. Filmaři dávkují pravdu: „…hvězda spadne z nebeské klenby...“ // „Na hvězdnou dráhu se dostaneš tam, kde se hvězdná obloha dotýká země.“ // „Přijede sem magistr astrologie a astronomie.“ „Ten magistr vypadá jako podvodník.“

plakát

Rozbité zrcadlo (1980) 

Nějak si nedokážu představit, že by se toto mohlo odehrát v realitě. I detektivní filmy se přece odehrávají v reálném světě a né v imaginárním.

plakát

Mrazík (1964) 

Ale copak copak? Vesmírná supervelmoc budující na Měsíci zemljanky a na Venuši vily pro oligarchy nevyužila skvělé příležitosti ke vzdělání milionů diváků zábavnou formou! Nastěnka každý den vidí, že sluníčko vychází, putuje po obloze a pak zapadá. Prosí ho tedy, aby se zastavilo a dokonce vrátilo za obzor. Soudruzi vědátoři trestuhodně zaspali. Správně podle pohansko-kosmické propagandy měl scénář vypadat takhle: „Matičko Země, přestaň se točit! Začni se prosím otáčet na druhou stranu. Ale vopatrně, ať nevzbudíš macechu!“ To by byla BAŇA, kdyby se země zastavila!

plakát

Bloudění (1965) 

Film o sblížení se dvou chlapů: krátkozrakého řidiče Kačera a syna na útěku Hanzlíka. Lehce nepříjemná dekadentní atmosféra. Symbolika: Bývalý partyzán: „Nás bylo třicet, jich bylo určitě dvakrát tolik“ – tj. 60, kódově 3x6; 17:28 – „mapa“ Antarktidy; 25:12 – šišozemě i s „Antarktidou“ „Brzdy fungují až na třetí sešlápnutí. Jede to 120, víc z toho nedostanu.“ – 33; 53:02 – devilhorns. Hlášky: „Host do domu, Bůh do domu.“, při vyslovování slova „Bůh“ se posmívá. „Vedle, příteli. To bude asi trapný zvyk z novinářské praxe.“ O novináři: „Ať napíše lež nebo pravdu, vždycky bude lhát.“ Novinář na to: „Jo.“ // „Věříte v Boha?“ „Ne. Žádnej Bůh není, ne?“ // „Chceme-li říci trochu pravdu, musíme taky trochu lhát.“

plakát

5 milionů svědků (1965) 

Povedená píseň od Filipovské. Symbolika: 1:18:02 – Munzar – skrytá ruka; 1:20:40 – Lukavský – skrytá ruka (skoro minutu); 1:24:04 – Břežková – one eye symbolism.

plakát

Bílá paní (1965) 

Bůh byl ve 20. století zcela odstraněn ze života, už ani farář skutečně nevěří. Kudrna: „Je vaší povinností věřit v existenci nadpřirozena.“ „Jenže ve dvacátém století…“, odpoví farář.  To už více věří pracovník komunisticého ministerstva vnitra Kudrna (Bek): „Odeberete se na hrad a provedete konečnou likvidaci mocností p-ekelných.“ - Jakub 2:19 Věříš, že Bůh je jeden: dobře děláš - i démoni věří a třesou se! Farář: „Na bílou magii žehnání nezabírá.“ – mýtus černá i bílá magie jedno a totéž jest.  Symbolika: 5:48 – podání ruky Kopecký – Brodský; 11:03 – Bílá paní chodí po vodě!; 27:10 – Kopecký 666 handsign; 38:30; 1:16:57 – Prachař – merkel sign; 1:02:40 – Bek – merkel sign; 1:04:38 – Bek – neurčitý zmatený symbol jaksi ze zvyku; 1:10:34 – Bek – 666;  Vesmírná propaganda: 7:45; 57:04 – raketa, 58:14 – raketa v detailu pro lepší názornost, aby to pochopili i krátkozrací zabedněnci. Pozoruhodné momenty: 1:20:00 – úzká soudružská spolupráce politiky s novináři. Jak z učebnice. Hlášky: „S kapitalistickejema přežitkama jsme skoncovali, teď se pustíme do těch feudálních.“ // „To musíte opatrně, aby nám lidi nezačali moc přemejšlet.“ // „Aby se vyhovělo staré ženě sedřené prací za kapitalizmu.“

plakát

Fotbal (1965) 

Výborný Šmída jako fotbalový tranér. Opravdu autentická atmosféra tréninků, situací v kabině i samotného zápasu. Ale zbytečně dlouhá televizní debata. Skuteční prvoligoví hráči zvládli své role dobře. Skvělý Josef Koza jako bývalý fotbalista. Opravdu vypadá jako vysloužilý sportovec. Hlášky: „Nelze sloužit dvěma pánům. 100% sport a 100% zaměstnaný.“ Socialističtí filmaři znají dobře Bibli: Matouš 6:24 Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům; protože buď bude jednoho nenávidět a druhého milovat nebo se jednoho bude držet a druhým pohrdat. Nemůžete sloužit Bohu i Bohatství.

plakát

Já, spravedlnost (1967) odpad!

Hrozná šaškárna s katastrofálními hereckými výkony. Nedá se to dokoukat. Höger se na plátně zcela zbytečně nervuje. Rovněž „Hitler“. Energie spláchnutá do záchoda. Hlášky: „Celý svět sleduje norimberský proces.“ = přání otcem myšlenky. „360 km odtud“ „Stane se hrdinou příběhu, který se nikdy neudál.“ „Spal jste 36 hodin.“ Symbolika: 13:30 – 4 svastiky najednou; 20:06; 50:26 – one eye symbolism; 37:37 – podání ruky 39:40; 53:02 – svastika (Big Dipper Swastika). Film je plný milovníků hvězdné oblohy. 53:08 – Fénix.

plakát

Hrdina má strach (1965) 

„Jedině z Pána Boha mám strach, Jeníčku.“ „Ona má strach a je z toho šťasná.“ panu poslanci spadne brada. Poslanec pak začne porovnávat Pána Boha s náměstky. (to je ale záměrně špatný překlad Bible. Správně je: uctívat Pána Boha.) „Hofmánek to říkal. A často.“ „Jak je vidět, ne dost často.“  Sovák: „Nevíme dne ani hodiny.“ – to je citát z Bible: Matouš 25:13 Bděte tedy, protože neznáte ani den, ani hodinu. 22:03 – Prachař - skrytá ruka; 22:16 – potvrzení skryté ruky (z větší blízkosti); 23:38 – skrytá ruka do třetice (až do 23:55, tj. 17 vteřin!);  25:55 – démonický pohled Prachaře; 29:53 – Prachař – pyramida sign;  37:33, 37:37 – Pešek – merkel sign; 39:18 – Hrušínský – merkel sign; 45:14 – Hrušínský – převrácená pyramida;  „Je na čase udělat u nás menší nukleární výbuch.“ – strašení neexistujícím bubákem; sakrování; 1:02:30 – podání ruky Prach. – Hruš.