Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1965 vznikl podle scénáře Václava Nývlta (zároveň autor předlohy „Dva miliony svědků“) a pod režijním vedením Evy Sadkové kriminální snímek, kde vyšetřovatelé Suda (R. Lukavský) a Koval (J. Tříska) stojí tváří v tvář případu vraždy, která se udála doslova v přímém přenosu. Při premiéře původní televizní detektivky „Případ pro tři vrahy“ dramatika Petra Tarantíka (M. Macháček) je ve studiu zabit elektrickým proudem před očima miliónů diváků, celého štábu i ostatních účinkujících herec starší generace Faltys. Každý z mnoha přítomných může být pachatelem. Motiv však měli jen někteří. Například architekt Balabán (R. Hrušínský), milenec Faltysovy ženy (I. Kačírková), asistent režie Číž (V. Olmer), jenž stál o jeho chráněnku Jindřišku (J. Břežková), nebo herec Ajm (J. Holý), jehož k zavražděnému pojilo silné nepřátelství… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho uspěchaného konce, některých nedovysvětlených pasáží (léky, sv. Jiří), ale herecké výkony, atmosféra, podání tehdejších televizních přenosů, hudba, dokonalost sama. Snad jen Tříska mi vadil, nedokázal emoce mladého a nadšeného eléva dát dostatečně najevo, takže jeho dialogy s Lukavským někdy nedávají ten smysl, který by měly. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžete si vybrat svého vraha i svou smrt." Vyšetřování smrti v přímým přenosu mě bavilo. Usvědčení vraha mě zarmoutilo. Obávám se, že z týhle důkazní nouze by ho vysekal i tesař večerně studující práva. To je škoda, protože postavičky podezřelejch mě dost bavily. Zejména dramaturg Vorlíček to s dudlíkem docela rozjel, ale i poklidnej architekt Balabán byl hodně zábavnej a nejpodezřelejší byl osvětlovač Haukvic, protože seděl daleko a neměl motiv. Tohle bych prostě nechtěl vyšetřovat, ale soudruh kapitán Suda pojal tu rekonstrukci činu po Herculovsku a za mě to bylo docela dobrý. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Detektivka na jedno použití, dá se shlédnout, herecké výkony standardní, ale jinak velmi statické, takřka televizně inscenační, odehrává se to v několika interiérech; zápletka smrti slavného herce v přímém přenosu může zaujmout snad jen historickou připomínkou začátků naší televize, kde šlo všechno hned do éteru, konečný herostratovský motiv vraždy je nedůvěryhodný. Kdo jednou viděl, asi už nebude toužit si to zopakovat, ale vidět se to dalo. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní československé krimi s množstvím známých herců, které se odehrává v zajímavém prostředí - televizním studiu. Duo kriminalistů (nepřístupný tvrdý Lukavský a mladý snaživý Tříska) řeší smrt slavného herce, jež se odehrála v přímém televizním vysílání. Příběh je velmi dobře postavený, do poslední chvíle člověk netuší, kdo je vrah. Z herců bych dále vyzdvihl tradičně R. Hrušínského, J. Holého a především M. Macháčka. Vzhledem k poněkud kostrbatému a možná příliš složitému vysvětlování vražedné metody, jsem neudělil absolutní hodnocení, avšak to nic nemění na tom, že se jedná o vynikající krimi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Studiová konverzační detektivka bez napětí či nějaké ponuré atmosféry. Příběh o vraždě v televizním studiu během přímého přenosu detektivní hry představuje pouze poklidný průběh celého vyšetřování. Výsledek je nejasný a tak si ve finále vyšetřovatelé pomohou rekonstrukcí všeho, co se ve studiu odehrálo. Divák během sledování může tak leda hádat, kdo je tím pachatelem. I když námět není špatný, Radovan Lukavský v roli kapitána VB Sudy a Jan Tříska coby vyšetřovatel VB Koval ze slabě zpracovaného scénáře toho moc nevytáhnou. Takže se vlastně jedná o velmi jednoduchou čítankovou detektivku hodící se tak leda na dobu krátce před spaním. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Reklama

Reklama