Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Kamera stála za ho*no a první polovina filmu se snaží diváka osvěžit o cestě Nea, což byly dvě úplně největší chyby, kterou scénáristi spolu s režisérkou mohli udělat. Nebudu skrývat moje zklamání ani nad podělanou kamerou, která vadí ve všech akčních scénách, ani nad "scénáristickou výplní", které oboje musely (či budou) vadit všem skalním fanouškům. Rozpory jdou také k ději,.. totiž 22 let jsme měli jednoho Vyvoleného, ale zde už někde ve 3/4 filmu začíná probublávat Trinity jako jeho nedílná součást, s čímž já se prostě neztotožňuji. Morpheus "přes kopírák" měl být také alespoň trochu odlišný od původní postavy, takhle vypadá prostě blbě. Samotný konec je až céčkově zfilmován a vůbec se mi nelíbil. Dávám 40% čistě z nostalgie, protože ambice a očekávání fanoušků byly daleko větší, celkový potenciál zcela kultovní a pro mě srdcové záležitosti, nedosáhl byť nějaké uspokojivé hranice. Jednou větou jde o přežvejknutý Matrix, který postrádá kameru, scénář, a pro mě osobně smysl... a nechci ho už nikdy vidět. Ale přitom oceňuji snahu, proto moje hodnocení tak relativně vysoko. Některé masky - Merovingiana například - byly totálně k pláči, co si Lena myslela?! .. To se asi nedozvím.

plakát

Burning Palms (2010) 

Pribehy pusobi umele.. nedokazaly se mi zaryt pod kuzi..

plakát

City Island (2009) 

Zivot se stava skutecnym az kdyz je totalni parodii. A jedna hvezda navic za zarici, hravou Emily Mortimer

plakát

Nádech (2010) 

Otcovstvi je vic nez laska k diteti a moralni dilema, pred ktere je Paul postaven, je jim velmi zjednoduseno. V realnem svete by pribeh koncil obracene.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Ve chvíli, kdy chcete začít obdivovat všechny detaily nových transformerů, vypluje na povrch nečekaný problém. Neustále a rychle se pohybující kamera, měnící se úhel pohledu a samotní roboti, kteří se přeskládávají až nepochopitelně detailně, znemožňuje nějaké to vychutnání a samotné sledování se stává hrou na to, jak dobře se dokážete soustředit, abyste tu zběsilou animaci alespoň zčásti stíhali sledovat. Megan, po které tu slintají už i roboti, přidá na sledovatelnosti, kupodivu ale moc nevyužili její (sex-)potenciál. Shia je skvělej a v působivým armádním prostředí se akce sice plácá jedna za druhou, ale naplácáno je to hodně koukatelně s přídavkem vtipu. Jakmile vyjde blu-ray, určitě si pustím ty akce zpomaleně :-D Jako zarytý fanoušek hodnotím se zavřeným okem: 4/5

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Ze Christian Bale ma veci pod palcem, to jsme se dozvedeli uz v Batmanovi, tady ale neni nepritelem nejaky sasek, nybrz plejada robotu (i novych, nutno priznat, ze fakt cool) rizenych SkyNetem. Ten si vsak nemel za (ne)pritele vzit Sama Worthingtona, ktery si me naprosto ziskal a fandil jsem mu do konce filmu, kde me podle ocekavani roztrhal. Krasna Moon Bloodgood ukazala, ze bitevni pole muze byt poradne sexy a ze . Castou nelogicnost druhe a pekelne nadupane pulky filmu prominete pri pohledu na mladeho senatora, nostalgii doda i vylepseny vystrizek z prvniho terminatora a.k.a. terminator si hraje s obeti tak dlouho a tak pomalu, ze ho stejne ten clovicek, kteryho by mel jinak za sekundu hotovyho, dostane. Tesim se na blu-ray, abych mohl zkouknout znovu. Hodnoceni: 4/5

plakát

Mlha (2007) 

Nudil jsem se od zacatku do konce. Predvidatelny dej, mizerne efekty, umele rozhovory.

plakát

Soudný den (2008) 

Krev, žádné servítky a výrazy obličejů, které se člověku otisknou do oka. Závěrečná rychlá auta se skvělou kamerou a adrenalinem. Nepřemýšlejte u něj a nebudete se nudit.