Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (190)

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Spartakus je droga. Tak nevím, jestli je to tím, že tak prudce útočí na základní lidské smysly a nebo tím, že je konečně na obrazovce něco historického, z čehož nedýchá hodina dějepisu střední školy. Bohové arény jsou neméně dobré jako Krev a Písek a přesto, že se děj točí prakticky kolem stejné věci, je stále co nabídnout. A vzhledem k hříšnosti starověkého Říma se určitě dočkáme spousty dalších skvělých dílů.

plakát

Tudorovci (2007) (seriál) 

Tudorovci jsou skvělí. Nejsem tak naivní, abych se domnívala, že seriál zobrazuje čistou skutečnost bez přikreslení, ale to bych čekala od dokumentu a ne od seriálu, který má spíše bavit, a tak jsem s danou koncepcí velmi spokojena. Kde jinde může divák tak voyersky navštěvovat královské komnaty středověkých hradů, sledovat intriky vysoce postavené šlechty se záluskem na trůn a obávat se o osudy lidí, jejichž život visí na vlásku jen díky rozmařilosti jednoho člověka, kterému se znelíbili, tak zblízka, než právě v tomto skvělém seriálu od HBO?

plakát

Králova řeč (2010) 

Po druhém shlédnutí doceňuji tento zajímavý film a zvyšuji na maximální hodnocení. Králova řeč v sobě nemá žádný šokující zvrat, lehce ale sebejistě se pohybuje v prostředí vysoké aristokracie, vykouzlí úsměv na tváři a oslní výbornými výkony charismatických představitelů hlavních rolí. Myslím, že je to jeden z nejlepších britských filmů roku 2010 a to zejména proto, že striktně zachovává klasický anglický ráz bez vlivu Hollywoodu a bez zbytečných efektů na oko.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Ne že by na mě Requiem obzvlášť zapůsobilo už během promítání. Nezvedlo mě ze židle, ani nevzalo dech. Ale donutilo mě pořád se k němu v myšlenkách vracet. Ten děj se vryje pod kůži více než cokoliv jiného. Je poutavý a přitom reálný, fascinující a zároveň neskutečně tragický. Spolu s dokonalou zvukovou kulisou tvoří nezapomenutelný film. A proto konečných pět hvězdiček.

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Pět hvězdiček pro skvělý pořad, který ve své kategorii nemá konkurenci.

plakát

Chirurgové (2005) (seriál) 

Chirurgy netáhne jedna postava, jako je to u House. Ani nestaví na svých pacientech a jejich nemocích, jako zbytek nemocničních seriálů. Chirurgové jsou o vztazích. Vztazích mezi milenci, mezi přáteli, mezi kolegy. A navíc seriál nepostrádá milý humor a prvky napětí. Hlavní sestava je velmi pestrá, od perfekcionistické neemotivní Cristiny, přes příliš citlivou Izzie, povrchního Alexe, snaživého George až po "vypravěčku" Meredith. Skvěle je doplňují často se měnící postavy specialistů, v čele s oblíbeným McVysněným a McŽhavým. Naštěstí Chirurgové patří k těm seriálům, které neomrzí ani po desátém shlédnutí, a to je to, co mě na nich baví.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

S odstupem času a po několika řadách mi dochází, že House jako doktora bych nikdy, ale vážně nikdy nechtěla potkat. Ledaže bych měla nějakou neznámou super vzácnou nemoc, to by mi určitě pomohl. Hugh Laurie se své role zhostil s grácií, vytvořil postavu, která není plochá a nudná, ale postavu která se vyvíjí. House má charakter, má své dobré stránky, má své stinné stránky, má své problémy a starosti. A co víc, i po šesté řadě (která běží v době, kdy píšu tento komentář) má seriál co nabídnout. Zapomenu-li to nastavené schéma nemocný-umírá-vzácná nemoc-vyléčen, které se většinou opakuje, je House ve všech směrech originální.

plakát

Panika v městečku (2009) 

Hvězdička za originalitu, děj, nápad, zpracování, humor a skvělé francouzské znění. Ačkoliv Panika v městečku je trochu zdlouhavá, nic to nemění na tom, že se jedná o jeden z nejzajímavějších filmů vůbec. Je jako dětská hra, kde je možné všechno, přesto vše má svůj řád. Obdivuhodné je, jak autoři dokázali uspořádat kupu nápadů a ještě navrch ji okořenit vtipem, nikoliv laciným či prvoplánovým, ale pořádně ujetým a originálním. Doufám, že tohle není poslední počin podobného rázu a těším se na další.

plakát

Zelená míle (1999) 

Film, který má každou minutu co nabídnout, dokonalý v každém okamžiku.

plakát

Stavitel světa (2007) 

World Builder je především potěšení pro oči. Děti si staví svůj svět z lega, dospělí mají počítačovou animaci. A když se k tomu přidá ještě působivý a originální příběh, je radost dívat se. Překvapuje mne, že tento krátký snímek zůstal na csfd tak dlouho nepovšimnut. ZDE: http://www.youtube.com/watch?v=VzFpg271sm8