Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Velmi povedený snímek! Líbí se mi už jen to, jak je ten příběh rozmanitý, jelikož nemá jen jednu jedinou zápletku, ale hned několik. Je to vlastně sled událostí, kterými si Forrest za svůj život prošel. Navíc to střídání prostředí, lidí, situací a emocí filmu jen prospívá. Řekl bych, že si v tomto filmu každý divák najde to své, co má rád. Za mě jeden z nejlepších filmů!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nádhera! I když se může zpočátku zdát, že se jedná o těžké téma a film v úvodních scénách působí temnějším a tajemnějším dojmem, ve výsledku je to vcelku oddychové. V lecčem mi připomíná Forresta Gumpa. Nejspíše je to tím vyprávěním, a také tou odlehčenou formou, kterou jsou snímky podané. Už při prvních scénách ve vězení jsem tušil, jak to s hlavním hrdinou dopadne, a jak to udělá. Dalšími a dalšími scénami se mi jen má myšlenka potvrzovala. Velmi se mi líbil zvrat, který přišel někde ve 3/4 filmu.

Hon

Hon (2012)

Tak tomuhle dílku nemám co vytknout! Už dlouho jsem neměl při sledování filmu takový ten pocit, kdy se toužíte dostat do dějiště, abyste hlavní postavě pomohli! Celou dobu jsem se kroutil jak žížala a nedokázal být vklidu. Všichni v tom městečku mě svým chováním a konáním tak neskutečně moc štvali! :D Skvělý Mad Mikkelsen ztvárnil opravdu zničeného člověka, kterého odrovnala lež malého dítěte, které si ani pořádně neuvědomovalo, co vlastně způsobilo. Pěkný film, kterému jsem věřil naprosto vše, co se snažil říct. O to horší je pomyšlení na fakt, že se to může stát komukoliv v reálném světě...

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tomu říkám kvalitní snímek! Ono totiž drama a komedie jdou k sobě velmi dobře, pokud je to správně vybalancované. Chvíli je film dojemný, chvíli vtipný, chvíli neutrální, a emoce se v divákovi jen mísí. Oba aktéři jsou hlavně sympatičtí a dokáží přesvědčivě zahrát jakoukoliv scénu. Velmi krásná je také hudba od Ludovica, která je zřejmě díky tomuto snímku, profláklá. Rád se k Nedotknutelným zase vrátím!

Titanic

Titanic (1997)

Ano, je to sladší víc, než cukrová vata... Jenže strašně moc si cením toho, jak je to celé podané. Toho, jak to dokáže být silné, ať už jde o smutné či veselé scény, a jak tomu snímku věřím i tu zimu, ve které tam lidé umírali. Vždy, když se na film koukám, mám husí kůži. Mohou za to herecké výkony, prostředí a především hudba, kterou už všichni moc dobře známe. Někteří lidé kritizují převážně stopáž snímku. Je pravda, že rozjezd není úplně svižný, ale nač spěchat? Byla by škoda snímek zkracovat. Je to jako ''obrušovat diamant'', jak už řekl sám James Cameron!

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Tak toto je zatím nejlepší dobový film, jaký jsem kdy viděl. Tady není zhola nic, co by nefungovalo či nedávalo smysl. Russell Crowe hraje naprosto perfektní roli. Je to takový ten hrdina, trochu podivím, který málo mluví, za to je ale velmi čestný a schopný v boji. Myslím, že svým způsobem musí každému divákovi přirůst k srdci. Velmi se mi líbí konec, který není úplně šťastný, ale zároveň nechá divákovi, po zhlednutí filmu, vklidu spát.

Interstellar

Interstellar (2014)

Zajímavý film v dobrém slova smyslu! Jestli chcete natočit snímek o lásce otce k dceři, natočte to ve vesmíru. Přidejte k tomu změnu rychlosti toku času, paradox a naprosto špičkovou, byť minimalistickou, hudbu Hanse Zimmera, a máte téměř vyhráno! McConaughey mě bavil od začátku až dokonce. Naprosto vše jsem mu věřil! Tohle je pravděpodobně jeho největší role, a sedla mu jako p*del na hrnec. Jsem zvědav, jestli mě Christopher Nolan někdy vůbec zklame, zatím tomu totiž vůbec nic nenasvědčuje.

1917

1917 (2019)

Popravdě... rozemlelo mě to na sra*ky! Je to neuvěřitelnej film! Ano, děj je jednoduchý, ale pokud si uvědomíte, že tohle skutečně někdo zažil (jen třeba trochu jinak), tak není o čem debatovat! Je to válečná historka... a vy, jako diváci, sledujete každý krok hlavního hrdiny.

Joker

Joker (2019)

Excelentní film! Ten temný tón, ta atmosféra, ty herecké výkony... Všechno je to opravdu povedené! Tento rok jsem lepší film v kině určitě neviděl. Mám ihned chuť kompletně sjet Temného rytíře. Je moc fajn, že tu vznikl tak nabušený film, který oproti jiným komixovkám má mnohem menší rozpočet a přesto je kvalitou úplně jinde (nezahrnuji Nolanovu trilogii batmana). Přeji snímku co největší hodnocení, výdělek a také J. Phoenixovi oscara. Dostal mě, fakt jo!