Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (9)

Terezín: Láska za zdí

Terezín: Láska za zdí (2023)

Úvodní scéna příjezdu vlaku do Terezína byla natočena na uzavřené trati u obce Vrátno u Mladé Boleslavy. Ve skutečnosti měl vlak pouhé dva dřevěné vagóny a skupina komparzistů včetně hlavních herců čelila autentickým podmínkám, jenž za 2. světové války museli Židé čelit. Vlak se všemi jezdil několikrát tam a zpět a natáčení tak bylo poměrně náročné a svým způsobem i nepříjemné. Všichni tak mohli na vlastní oči zažít, jaké to asi bylo v transportních židovských vlacích. Záběry samotných Židů v závěrečných titulcích byly zde rovněž natočeny.

Terezín: Láska za zdí

Terezín: Láska za zdí (2023)

Film se převážně natáčel v památníku Terezín (Malá pevnost), kde vznikla většina klíčových scén. Některé ze scén byly natočené i přímo ve městě Terezín, kde bylo pro účely natáčení uzavřeno a upraveno několik místních ulic.

Kolo času

Kolo času (2021) (seriál)

Vesnice obyvatelů Two Rivers (česky Dvojříčí) byla postavena v Bílém lomu u Tetína v okrese Beroun. Jednalo se o ohromné kulisy několika budov, jenž dokonale utvářely atmosféru funkční vesnice. Některé měly i plně funkční interiéry jako například hostinec, jenž byl největší budovou ze všech. Natáčel se zde například krvavý útok děsivých Troloků z epizody Loučení (2021).

Vyproštění 2

Vyproštění 2 (2023)

Scéna závěrečné konfrontace se natáčela v interiéru kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, ačkoliv kostel zvenčí je úplně jiný kostel. Jde tak o spojení dvou záběrů z různých míst.

Projekt Lazarus - Big Boy

Projekt Lazarus - Big Boy (2022) (epizoda)

Scéna, ve které policie nahání hlavního hrdinu, jenž řídí Ladu 2103, se natáčela mimo jiné v ulicích centra města Litoměřice.

Projekt Lazarus - Epizoda 1

Projekt Lazarus - Epizoda 1 (2022) (epizoda)

Kaskadérský kousek, při kterém karavan seskočí ze schodů při závěrečné automobilové honičce, se natáčel v Litoměřicích na Jezuitských schodech. Scéna automobilové honičky, při které se nahánějí karavan s motocyklem, se natáčela v Praze a v Litoměřicích

Transformers 3

Transformers 3 (2011)

Ve scéně honičky na dálnici byly použity některé záběry ničících se vozidel, které vznikly pro film Ostrov (2005), rovněž od Michaela Baye.

Reklama