foto

Marek Adamczyk

  • nar. 21.12.1987 (32 let)
    Praha, Československo

Biografie

Pražskou Akademii múzických umění ukončil v roce 2012. Z absolventských rolí jmenujme alespoň Toffola v Goldoniho Poprasku na laguně nebo George Garga v Brechtově Houštinách měst. Následujícího půl roku strávil na stáži na londýnské Rose Bruford College Of Speech And Drama, kde mimo jiné účinkoval v inscenaci Strach a bída třetí říše a příležitostně poučoval své britské spolužáky o českých reáliích. Během studií také hostoval v menší roli v Cyranovi z Bergeracu na scéně Národního divadla a kromě několika menších filmových rolí ztvárnil také klíčovou postavu Fialy v historickém filmu LIDICE. Smlouvu s divadlem Josefa Kajetána Tyla v Plzni podepsal 1. dubna 2012. V klubové inscenaci činoherního souboru Amazonie hraje stěžejní roli Mundka, začínajícího herce, který se snaží dostát ve světě komerčních seriálů svým uměleckým ideálům.

Daniel "dan.pacino" Vobořil

Herecká filmografie

Filmy

2022 Poslední závod
2020 Štěstí je krásná věc
2019 Ženská na vrcholu
2017 Nejlepší přítel (TV film)
2016 Případ pro malíře (TV film)
Zloději zelených koní
2015 Furiant (studentský film)
2014 Hany
2012 BKA 49-77
Karaoke (studentský film)
2011 Lidice
Maraton

TV seriály

2020 Kukačky (TV seriál)
Poldové a nemluvně (TV seriál)
Tři králové (E13)
Evina nevina (E12)
Čumáček to zařídí (E11)
další epizody (13)
2019 Dáma a Král (TV seriál)
Hra na vraždu (S04E06)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Poslední dabing (E12)
Monitoring (E10)
Inzerát (E09)
další epizody (10)
Skautská pošta 1918 (TV seriál)
Legionář Radek (S01E04)
2017 Specialisté (TV seriál)
Janova láska (S02E03)
Dívky (S02E02)
Krevní pouto (S02E01)
další epizody (11)
Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
Orchidej na smetišti (E04)
Stín kapradiny (E01)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Láska a intriky (E01)
Mordparta (TV seriál)
Převýchova (S01E03)
2015 Atentát (TV seriál)
Právo na prodej (E04)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Rozčtvrcená (S01E01)
2013 Borgia (TV seriál)
Kdo je jako bůh? (S02E12)
2009 Vyprávěj (TV seriál)

Dokumentární

2019 Vinohradská sto desátá (TV film)

Hudební videoklipy

2018 Circus Ponorka feat. Vanua 2 – Rain (hudební videoklip) - a.z.

Divadelní záznam

2017 Jednotka intenzivní lásky (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 Ahoj, republiko! (TV pořad) - mod.
2017 Zdravotní test národa (TV pořad)
2013 Generace Y (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2011 Partička (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)

Fanoušci tvůrce