Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (827)

plakát

O vodovodu, který zpíval v opeře (1990) 

Ze začátku to bylo hodně vtipné: Gló glo gló... Ale pak už jsem ho měla plné zuby stejně jako ty židle. Ale i tak je to stejně milý snímek. :D

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Film mě překvapil v tom duchu že jsem si myslela že se Amélie bude s někým promenádovat už od začátku filmu a nakonec se to seběhlo až těsně na konci. Škoda jen toho nesmyslu jak se dali dohromady. Amelie už se mu tolikrát vyhla a on si k ní nesmyslně i přes všechnu její stydlivost našel cestu. Ale v normálním životě to takto prostě nechodí. Proto jsem za sebe ráda že mám dobrou vyřídilku a vždycky na sebe upozorním a zeptám se když je třeba. A to dobrosrdečné Amelii zkrátka chybělo. Jinak při řešení záhad objevovala mnoho krásných předmětů a jinak to prostředí kde se natáčelo mělo svůj půvab.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Na to že to je tak vysoce hodnocená bomba, tak jsem čekala hodně krvavých mrtvol a že mě tento film nažene hrůzu. Ale realita byla taková, že se tam pořád jenom žvanilo a ty rádoby hororové scény byly asi myšleny v podobě postižených lidí co se chovali nepříčetně a jako vsuvka hlasitý konflikt mezi dvouma lidmi?? Takže krimi to asi je, ale horor to moc nevidělo. A na základě těch bizarních lidí má tento film asi nejvíc psychologických prvků, ale pokud se chcete bát, tak není moc čeho a milovníci krve ať si pustí radši Tarantina a netřeba obětovat čas téměř dvouhodinové prázdnotě. Pro spestření můžeme spatřit v epizodní roli roztomilá zvířátka.

plakát

Polární příběh (2007) 

O skutečném životě zvířat žijících v ledových oblastech. Ikdyž taky trochu zkreslené.

plakát

Daddy (2019) 

Mladý kluk vypadající v dívčích šatech odporně se pokusil vrátit starému pánovi chuť do života. Ale stylem jako příjít za ním, popovídat si, zatancovat a odejít a jeho to potěšilo. Tolik peněz vyhodit za tak bezvýznamný snímek za natáčení v hotelu a kostýmy, to by mě ani nenapadlo. To se mohlo radši natáčet u něj v paneláku a vyšlo by to určitě levněji.

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Je to dětský film, ale dá se. Jen mi ten les přišel podezřele moc zelený a zapomenout v dnešní době mobil a nekouknout se předem na předpověď počasí je trošku mimo realitu.

plakát

Léto s Marnie (2014) 

To jsem byla celá já přesně ve 12ti. Chlapecký sestřih, nenamalovaná a upřednostňovala jsem téže chlapeckou módu. Téže jsem byla introvertem, který rád kreslil, lítal po venku, ale narozdíl od Anny jsem mládeží nebyla vůbec milována a žádná kamarádka nepřicházela v úvahu. Nesnášela jsem se, ale o to víc jsem viděla krásu v druhých, kteří si to zasloužili. Jinak na tomto filmu oceňuji ještě moc pěknou animaci. Hlavně ta blonďatá modrooká nastrojená dívenka. Ta pohladí po duši.

plakát

Vejce (2007) odpad!

Tak tento režisér dostal za tuhletu hnačku na filmovce ocenění stříbrnou trofejí a velkou kyticí. Film nemá žádnou zápletku, žádné napětí, žádný pořádný děj… Vím že něco konkrétního mít musí a to jsou nudné obyčejné dialogy o ničem po celý dvouhodinový film, buď ve městě nebo doma u večeře. Ale asi to holt někdo považuje za umění, když si dva lidé sednou a jeden řekne: Venku prší. A ten druhý: Koupil jsem rohlíky. Ale asi nejsem jediná kdo si myslel že film byl velmi špatný protože polovina lidí přímo utíkalo z kina. Já jsem ho schválně přetrpěla abych ho tady mohla hodit do odpadu a po ukončení projekce jsem ani nezatleskala načež abych ještě zůstávala na besedu.

plakát

Písně o lásce (2021) 

Klasický hudební romantický film. Na filmové škole v tomto vysílacím čase bylo na výběr mnoho filmů, ale já se rozhodla že už jsem o tématech nenávisti slyšela dost a tak jsem tento film zhlédla na odlehčení a moje potřeba se úspěšně naplnila. Ale Polština se mi teda moc nelíbí. Takže spíš jsem se zaměřovala na ten děj, který byl však taky místy dramatický, ale dobře to dopadne.

plakát

Pan tělocvikář (2007) 

O moc větší nesmyslný a laciný závěr natočit nešlo. Popravdě jsem se u této komedie smála a zároveň byla i napínavá. Proto jsem v polovině filmu byla rozhodnutá pro čtyři hvězdičky, že takový agresor tělocvikář dostane co si zaslouží a jeho nastávající manželka bude čumět. Bohužel nestalo se tak a místo toho všichni k sobě lacině přilnuli i po tom všem co se stalo. Takže dávám slabé hodnocení i přestože to nebylo nudné.