Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Jurský park

Jurský park (1993)

Už od malička jsem měl rád dinosaury, a poté co mi rodiče z videopujčovni vzali Jurský park, mé sny ožili. Na tomhle filmu jsem vyrostl z malého klučiny až po může který stálé obdivuje tenhle film. Film má neskutečně dobrý příběh, jednoduchý a není nudný. Film jsem viděl několikrát takže bych vám dokázal říct celý film i pozpátku protože na tohle se má cenu dívat několikrát. Na to že v té době nebyli moc dobře propracocané technologie jako dnes, ale dokazali z pár hromady kostí v muzeu udělat žívá stvoření na plátně či televizoru. Na filmu se mi nejvíce kromě toho že tam jsou dinosauři, ale i soundtrack který mám doma na CD ale i v mobilu. John Willams který mimochodem udělal soundtrack i na Star Wars, Harry Potter a nebo Indiana Johnes odvedl výbornou práci. Film má dobré zpracování, dobrou režii a aji kameru která je dobře udělaná. Film mě nabil a bavit bude až do mé smrti. Tento film doporučuji všem kteří mají rádi dinosaury, a těm ketrým se to nelíbí tak jejich věc, já tento film miluju. A nezapomeňte, život si vždy najde cestu. 5/5 hvězd (dal bych i víc).

Vetřelec

Vetřelec (1979)

V té době jeden z nejlepších filmů co byl kdy natočen, ale i v nešní době když uslyšíte slovo Vetřelec, tak víte že je tu super film. Vetřelec jeden z nejlepších snímků Ridleyho Scotta z roku 1979, se dá považovat za jeden z nejlepších hororů všech dob. Film se odehravá ve vesmíru v budoucnosti na nákladní lodi Nostromo. Posádka má za ukol odvést náklad z jedné stanice na druhou ale mezitím zachytí signál o pomoc, ten se vydají prozkoumat, ale to se jim vymstí. Film má skvělé téma vizualní efekty jsou na tu dobu prolomové, hudba je přímo užasná a herci mají nějaký charakter. Nejlepší je ale však na filmu vytvoření temné atmosféry v lodi když se do ní dostane vetřelec. Musím říct že jsem si film mile oblíbil a proto musím dát 5/5 hvězd. A nezapomeňte, ve vesmíru vás nikdo neuslyší křičet.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Tenhle film mě dojal, a rozbrečel. Film Schindlerův seznam vás vtáhne do doby 2. světové války kdy v Evropě velila 3. říše. Ve filmu se podíváme na člověka který se narodil ve Svitavách, a následovně si otevřel továrnu na hrnce. Pan Schindler je pán který doslova zachránil spoustu životů. Film vypráví o situaci kdy židé byly zotročováni a nuceni pracovat, když nepracovali tak byly přeevzeni do vyhlazovacích táborů jelikož byly k ničemu. Schindler ale byl proti zachazení s židy jako se zvěří proto je nechal pracovat ve svých tovarnách. Když se ale atmosféra zhoršovala byl Schindler rozhodnut převézt a zachránit co nejvice židů. Film má hezky vizual, hloupku filmu dodává i černobílí obraz který se mění až na konci. Soundrack je skvělej, délka filmů ujde a herecké vykony a hloubka filmu je výborná. Film bych doporučil každému, i těm klteří enmají rádi nasili aby věděli, že z tady tohohle se sranda nedělá. 5/5 hvězd.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Vetřelci. Po 50 letech v unikovém modulu se Ellen Ripleyová probudí ve vesmírné stanici kde zjistí že planet ze které si před padesáti lety přievzli na loď Vetřelce, je teď obydlená a žijí tam lide, ale nikdo se neozivá zpět. Proto tedy bude muset podstoupit s novou posádkou záchranou misi a vrátit se zpět. Pokračovaní je dobře udělané a hlavně davá smysl narozdíl od většiny pokračovaní. Prostřední je více Vetřelecké takže se víc vžijete do jejich prostředí. Hudba je stejně dobrá jako v 1. díle této ságy. Herci mají charizma a ke každému si vybudujete nějaký vztah. Pro mě je snímek Vetřelci od Jamese Camerona příjemné pokračovaní. 5/5 hvězd. A nezapomeňte, ve vesmíru vás nikdo neuslyší křičet.

Jurský svět

Jurský svět (2015)

Po 14 letech co vyšel Jurský park 3 se už ani nedoufalo že se dočkáme pokračovaní. Ale Colin Trevorrow nás vyvedl z omylu. Film s názvem Jurský svět je velmi dobře udělaným pokračovaním ze vším všudy. Film se odehravá na ostrova Isla Nublar kde byl před 22 lety postavený uplně 1. park. A i přes to že lidé věděli co se v původním parku stalo, tak si zase hráli s přírodou a vytvořili něco, co nechtěli. Film má hezké spracovaní, má hodně spin-offu, hodně akčních scén i dojemných a zábavných. Hudba je jako vždy nejlepší nádech tomu dodavá původní hudba od J. Williemse. Herecký výkon byl skvělej, postavy mě bavili a líbili se mi. Osobně kdybych mohl tak bych si na ten park zajel. S důrazem musím říct že Jurský svět je jedno z nejlepších pokračovaní které jsem viděl. 5/5 hvězd. A nezapoměňte, život si vždy najde cestu.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Zelená míle. Krásně natočený film se skvělou tématikou, nádherným námětem a smutným koncem. Musím říct že toto je jeden z mála filmů u kterých jsem brečel a byl dojat. Film se odehravá ve věznici a díváme se na vězně kterému zbývá pár posledních dnů života. Musím říct že jsem původně čekal že to bude nějaké suché drama ale musím říct že jsem byl nadchnutý a dojatý tím jak se příběh vyvijel. Vizualně se mi film líbil, příběh byl přímo užasný a hudba lahodila mým uším. Tento film bych doporučil každému kdo se nudí a nemá co dělat. 5/5 hvězd.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Pamatuji si na rok 2010 jako kdyby to bylo včera, když jsem tenkrát ubrečený přemluvil svoje rodiče aby mě vzali do kina na dětský animovaný film. Do teď toho nelituji. Jak vycvičit draka je pro mě skvělé promyšlený a animovaný film pro různé věkové publikum. Film pojednává o mladém "lovci" draků Škyťákovi který se snaží zapůsobit na svojí vesnicí a ulovit a zabít draka. Jednou v noci při dračím útoku na jejich vesnici využije situace a jde po jednom s nejvzácnějším drakům kterého nikdo nikdy nespatřil. Nakonec se mu to povede a to mu změní život. Tenhle film u mě exceloval hlavně v tom že vyprávěl o vztahu Bezzubky a Škyťáka, ale poté co jsem film shlédl znovu teď tak si uvědomují v čem film měl ještě kouzlo a to skvělé vyprávění. Podle mě má film jedno z nejlepších vyprávění které jsem u animovaných filmů už dlouho neviděl, proto tenhle už 10 let starý film furt září mezi ostatními animovanými filmy. Filmu se nesmí vytknout ani soundtrack který je fenomenální a zaslouží si být hrán živě. Podtrženo, sečteno. Tenhle film doporučuji všem, a když říkám všem tak myslím všechny. 5/5 hvězd.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Mlčení jehňátek považuji za jeden z nejlepších snímků všech dob, proč se teď asi ptáte, no nebudu vás nutit aby jste si tenhle film zamilovali ale začněme od začátku. Ve filmu se setkáváme s mladou agentkou F.B.I. jménem Clarice Starlingová která se snaží zuby nehty aby něčeho dosáhla. Později dostane zajímavý případ který ji navždy změní život. Zajímavý na filmu jsou především postavy které zde potkáváme. Ať už to je mladá agentka, trestanec nebo i slavný Hanibal Lecter, ale samozřejmě vrah. Každý má vlastní zajímavý charakter který proskoumáváte postupem filmu a zjišťujete o nich nějaké věci. Samozřejmě film má u skvělé vyprávění které vás jakožto diváka nechává přikovaného u obrazovky. A k tomu se dostáváme k tempu filmu který není nudný a ani úspěchaný. Film má skvělý soundtrack který do všechno zapadá a dodává filmu dostatečný dramatismus. Podtrženo, sečteno máme tady skvělou ukázku jak by měl kriminální film vypadat. Rozhodně doporučuji se na film podívat. 5/5 hvězd.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Vykoupení z věznice Shawshank je jeden z nejlepších filmů které byly kdy natočené. Jedná se o dobře natočený film, dobře obsazeny s dobrým příběhem. Ve filmu se podíváme na mladého muže který je odsouzen za vraždu své ženy a milence které načapal doma. Ale chce prokázat svou nevinu ale to se mu nedaří tak je poslán do věznice Shawshank která je velmi střežena. Když se dostane do věznice tak poznává zákony, lidi a hlavně na co si dávat pozor ale zbytek až ve filmu. Film má hezké téma které vás nechá čekat co se vlastně stane. Děj není přesně daný, je plny nečekaných zvratů a hodně převratu které jsou kouzlem tohohle filmů. Soundtrack je hezký, obsazení stojí za to a je hezký natočený. Tento film fakt doporučuji každému ale ne těm kteří nejsou na starší filmy. Tento film jsem si velice oblíbil a musím říct že stálo za to se na tento film podívat. Kdyby šlo dát víc hvězd tak bych je hned dál. 5/5 hvězd.

Jak vycvičit draka 3

Jak vycvičit draka 3 (2019)

Poslední díl téhle úžasné trilogie je dokonalý. Od prvního dílu jsem se zamiloval. Film o světě draků a lidí který se snaží oba světy spojit. Film má krásný příběh a motiv, ke začátku filmů to bylo takové nudné a zdlouhavé ale po dvaceti minutách se dělá jedna akce za druhou. Hudba k filmu dojímá diváky a dodává filmů říz a podobu. Film dává hlavu a patu, není nudný a u konce se člověk chytne za srdce a uvědomí si, že je to bohužel poslední díl. Po konci filmu jsem byl dojat, byl jsem nadšen ale hlavně jsem byl smutný z důvodu, že vím že tohle bylo poslední dobrodružství Škyťáka a Bezzubky. Nemohu dát nic jiného než 5/5 hvězd. Běžte na ten film a užijte si ho.