Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (634)

plakát

Interstellar (2014) 

Epické. Doporučuju se tomu poddat a nechat se Nolanem tři hodiny vláčet po vzdálených galaxiích a dojímat nad rodinnými pouty. Nebudete litovat.

plakát

Stopy (2013) 

Tracks je krásný film, jehož síla spočívá v jednoduchosti a umanutosti, která tu skutečnou Robyn Davidsonovou před téměř čtyřiceti lety opravdu dohnala do cíle poutě dlouhé tisíce kilometrů. Mia Wasikowska je dokonalým převtělením Robyn, diváka dokáže do děje vtáhnout, aniž by se uchylovala k laciným hereckým trikům a ždímala ze sebe v okamžicích zoufalství krokodýlí slzy, a navíc se na ní krásně dívá. Adam Driver tady opět potvrzuje, jak dobrý je herec, když v několika minutách na plátně dokonale vyváží Robyninu odhodlanost svým vlezle sympatickým fotografem. No a úchvatná kamera dodá snímku chvílemi až meditativní rozměr. Takže nečekejte o nic víc, než jen filmové zpracování putování napříč australskou pouští s pár velbloudy. Ale nečekete také o nic míň.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Legendární road movie s legendárním finále v Grand Canyonu. Feministická agitka a zároveň majstrštyk Ridleyho Scotta. Kdo by to byl řekl?

plakát

Zmizení Eleanor Rigby: Ona (2013) 

Společně s Chlapectvím se pro mě stalo Zmizení Eleanor Rigby (a hlavně právě tento její díl) vrcholem festivalu ve Varech. Bensonovi se povedlo natočit krásný, hluboce lidský a tragicky romantický film, jehož dvě verze se dokonale doplňují, aniž by jedna druhou vykrádaly nebo opakovaly již vyřčené. Co se hereckého obsazení týče, pak Jessica Chastain jasně dominuje nad Jamesem McAvoyem, a to překvapivě v obou variantách příběhu, a stejně tak obsazením vedlejších rolí Benson této variantě dopřál poněkud štědřeji (nic proti BIllu Haderovi v roli Conorova parťáka, ale Viola Davis v roli profesorky i rodičovské duo Huppert-Hurt jsou prostě jiná herecká liga...). Každopádně Ona by nebyla ničím bez Něj, takže doporučuji vidět obě varianty a těším se na příležitost zhlédnout verzi společnou, která měla být na KVIFF původně uvedena.

plakát

Chlapectví (2014) 

Nejjasnějších pět hvězd, které jsem kdy dala.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Jeden ze snímků, dokazujících "přerod" McConaugheyho v v herce s velkým H a zároveň poutavý příběh, který se sice na první pohled veze na vlně "politické korektnosti", na pohled druhý je ale opravdovým svědectvím vypovídajícím o době nedávno minulé.

plakát

Fargo (1996) 

Vynikající, jak mi mohlo Fargo takhle dlouho unikat!

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Nebojím se dát pět hvězd, protože The Fall je opravdu výjimečně dobrá detektivka a Stella Gibsonová s Paulem Spectorem jsou opravdu výjimečně dobře napsané postavy. Myslím, že Gillian Andersonová vykročila stejným směrem, jako před lety Helen Mirrenová se svou Jane Tennisonovou - tedy doprostřed muži ovládaného světa, v němž je zapotřebí být ještě tvrdší a chladnější, než kterýkoliv z nich. 1.řada zdaleka nezodpověděla všechny otázky, netrpělivě čekám na druhou. P.S: Jestli Jamie Dornan opravdu tak vládne uměním svazovat ženy, pak se má Dakota Johnson v Padesáti odstínech na co těšit...__Tak druhá řada začala pěkným zahuštěním atmosféry a navázala děj jen pár dní po událostech řady první. Dobré.

plakát

P!nk Live v Melbourne (2013) (koncert) 

Tam, kde Madonna předvádí do posledního mrknutí vypilovanou obří show, tam Pink předvádí totéž - ale s nádechem spontaneity a prokládanou radostným skákáním po pódiu. Za pocit autentičnosti pět hvězd.