Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Trilogie Návrat do budoucnosti je jako celek neuvěřitelně scenáristicky i režijně propracovaná, Zemeckis je frajer. Zamotaný děj odlehčuje spousta vtipných gagů a hlášek, skvělý soundtrack pak vše podtrhuje k naprosté dokonalosti. Zkrátka srdeční záležitost, díky které jsem si zamiloval téma cestování časem a časových paradoxů.

Muž se železnou maskou

Muž se železnou maskou (1998)

Film, který jsem si v dětství zamiloval a rád se na něj podívám i dnes, kdykoliv na něj narazím. Skvělé obsazení, poutavý příběh a především nádherná hudba. Neznám film s lepším soundtrackem, Nick Glennie-Smith je génius. Za mě hodně podhodnocený film.

Zelená kniha

Zelená kniha (2018)

Příběh o tom, jak se dva zdánlivě naprosto odlišní lidé mohou nakonec stát přáteli do konce života. Ačkoliv je ve snímku realisticky vyobrazen hnusný hnus (čti rasismus) vůči lidem tmavé pleti v 60. letech v Americe, jedná se o pohodový film se skvělými dialogy, rychlým spádem a humorem, který mi opravdu sedl. Zasloužený Oscar za nejlepší film z roku 2019. Mimochodem, dost mě překvapilo, že takovýto film zrežíroval Peter Farrelly, kterého mám (respektive měl jsem) spojeného pouze s bláznivými komediemi.