Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 687)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

No do prdele... jiný komentář to ani nepotřebuje. Kdy mi tekly slzy nadšením a přívalem emocí? U Endgame před 4 lety? Tohle je totální masterpiece. Nedokonalostí jest jen to, že to nemá uzavřený závěr. Po 140 minutách týhle dokonalosti budete potřebovat dovolenou. A nebo další 3 projekce, protože to jednoduše nebudete stíhat. Tak natřískaný film totiž ještě nevznikl. Komiksový a animovaný milník..osudovost jak kráva, epický scény co 5 minut, rytmická akce jak víno, funkční emoce, a naprosto kouzelná Gwen, kterou si musí každý zamilovat. A pak přijde posledních 5 minut, který sice možná nepřekvapí, ale hudbou a kamerou je to totální atmosférický nářez, který si pouštím poslední 3 dny furt dokola. Film roku. Minimálně... Tohle nejde popsat, tohle se musí vidět..

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Za to srdíčko si to těch 5 zaslouží. Rodinka Bélierových se mi líbila, pouštěl jsem si jí nějaký čas právě před Codou, abych mohl trochu srovnat, a i když tu jsou námět a klíčové scény logicky stejné, Coda si jde svou cestou, svými nápady. A daří se jí to parádně. Emilii Jones jsem si prakticky hned zamiloval, stejně jako civilního Eugenia Derbeze. A když to jde na spokojený 4*, přijde scéna na koncertě bez zvuku a doma jsme ani nedutali. Oscaři zasloužené, Ruby by si nomaci zasloužila a možná víc než tatínek Troy Kotsur, si sošku zasloužil bratr, trochu přehlížený, ale neméně důležitý, který má také "svou" scénu, kde všechno zbourá. A přitom to je jen rodinná dramedie... A přitom tak parádní.

plakát

Zoufalé manželky - To nejlepší, co nás kdy potkalo (2009) (epizoda) 

Epizoda prakticky o ničem, ale tak krásně napsaná a zahraná Beau Bridgesem, že má divák na konci slzu na krajíčku. Zoufalky i v páté řadě dokážou překvapit, prakticky jen čistou výplňovkou.

plakát

Zoufalé manželky - Série 3 (2006) (série) 

Zoufalky v topu. Skvělý příběhový linky, vztahový intriky tak akorát a kupa humoru! Jen tak dál!

plakát

Entergalactic (2022) 

Má to nápad, duši, styl, netradiční animaci, která svou "netradičnost" využívá do puntíku, spád, tempo, přirozený postavy s normálními problémy, solidní scénář a nadpozemský soundtrack. A přitom je Entergalactic krátká romantická jednohubka. Jenže od prvního záběru vás to zaujme, zaháčkuje a čím dál tím víc donutí si to město, postavy a film zamilovat.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Největší pán! Od teď už nevím, jestli je pro mě Hemsworth Thor, nebo spíš Tyler Rake. Jednička Vyproštění byl totální nářez. A dvojka? Očekávání v oblacích, všichni důležití před kamerou za kamerou se vrátili..a....je to TOTÁLNÍ NÁŘEZ! Úžasná kamera, přestřelky jedna báseň, jednozáběrovky jak víno, všechno přehledný. Že je Rake se samopalem, činkou, nožem, možná i brčkem, cool a vraždící stroj jsme věděli, ale pokračování Vyproštění dalo prostor i zbytku jeho týmu a to sourozenecké duo si to dávalo stejně tak dobře jako hlavní kápo. Tady je prostě vidět, že když to má v ruce někdo, kdo tomu rozumí a umí herce vést, parádní akční scénu vymáčkneš z každýho. Éra kaskadérů, kteří vládnou současný akci pokračuje. Hargrave tímhle kouskem strčil do kapsy i přesluhujícího Johna Wicka. Slintám blahem. Jestli jsme dokázali práskat plnou palbu Komandu, proč ne tomuhle?!

plakát

Ratatouille (2007) 

Pixarovský vrchol a dost možná nejlepší animák historie. Bird napsal parádní scénář, a s Pinkavou natočili lahůdku, která snad musí chutnat úplně každému. Krásný příběh, nádherné scenérie, humor, jídlo, romantika a poselství. V necelých 2 hodinách tu Pixar ukázal proč byl každý jeho tehdejší film událost. Brilantní film. Jen vzpomínám a hned bych šel na dobré jídlo.

plakát

V pasti - Katka (2001) (TV film) 

Sice je trochu nefér takovému dokumentu dát 5 hvězd, ale nemůžu jinak. Jeho "kvalita", nebo spíš divákova fascinace je dost spojená s voyeurismem. Vidět během hodiny 5 let života jedný hezký holky, která se vám před očima propadá do stále větších h*oven, jak myšlením, tak i vzhledem. Jenže tohle není film, to je realita a ta fascinace je právě o to větší. Helena Třeštíková si ale zaslouží absolutní uznání při pomyšlení jak moc se musela s Katkou a případně Láďou sblížit, a přitom si zachovat profesionální odstup, nutný k natáčení.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Přítelkyně to po prvních 2 dílech vzdala...nedivil jsem se jí. První sérií jsem se prokousával a vyloženě mě nebavila. Co se stalo potom, sám nechápu. Od dvojky to začal být totální scénáristický i herecký koncert. Všemu samozřejmě kraluje životní role Bryana Cranstona i Aarona Paula, kteří ovládali celý seriál. Jediná kaňka, dalo by se říct, jsou nezajímavé vedlejší příběhové linky manželky a její sestry, které mě vyloženě rozčilovali a seriál jen rozmělňovali. Naštěstí to netrvalo celý seriál a já si zase mohl užívat tu perníkovou jízdu, jakou mi Vince Gilligan připravil. Na Breaking Bad je krásně vidět jak to bylo od začátku vymyšlené až do konce. Žádné připisování, vymýšlení dalších a dalších zápletek. Příběh je tu vlastně stále velmi jednoduchý, ale parádně funkční. A i díky tomu je pátá série, a speciálně poslední díly, totálním nářezem, na který jen tak nezapomenu. Waltere, Jesse, díky! Tohle byla pořádní jízda!

plakát

Perníkový táta - Série 5 (2012) (série) 

Neuvěřitelný s jakými kvalitami pětka přišla. Totální nářez, který měl možná trochu pozvolnější úvod, ale minimálně od poloviny je to byl díl za dílem, klenot za klenotem. Skvělý scénář, postavy, hutná atmosféra a závěr, který jsme asi ani nemohli dostat lepší!