Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 139)

plakát

Duch Vánoc (1984) (TV film) 

Období vánoc a nového roku je doba, kdy mám chuť podívat se na starší vánoční filmy. Tak tohle nemělo chybu. Fantastický zážitek, který člověka vrhne do starých časů viktoriánské Anglie. Večer u toho krásně plynul. Zážitek odezněl, ale teď se usmívám. Přesně jak jsem čekal, poutavý, přímočarý, sváteční, lehce ponurý. Co taky v adventu jiného?

plakát

Perný den (1964) 

Když probírám seznam filmů, které si znovu rád pustím, patří k nim nepochybně Perný den, který mi dokáže zlepšit den. Mimochodem dodnes mojí nejoblíbenější kapelou zůstávají Beatles, zbláznil jsem do nich hned s prvním poslechem. Mně se otevřel nový směr. To byl důvod, proč jsem začal hrát na kytaru a bylo to moc fajn. Žil jsem muzikou. Jenomže tohle všechno už je pryč a nemůže se vrátit. Takhle nějak to cítím...

plakát

Muž se stříbrnýma očima (1985) 

Začalo to vlažnějším rozjezdem, ale s přibývajícími minutami to nabírá na obrátkách. Vše dohromady funguje, včetně skvělé doprovodné hudby. Závěr je docela překvapivý. Často mě napadá v souvislosti s francouzským filmem, proč už nikdo netočí takovéhle filmy?

plakát

Odsouzeni k hříchu (1964) 

Povedený filmový kousek z německé provenience, jenž líčí bizarní život uprchlické rodiny po druhé světové válce, která žije v jakési staré zrekonstruované pevnosti společně s dalšími uprchlíky. Bavil jsem od prvních minut. Snad právě proto, že to mělo notnou porci groteskního humoru s rázovitými figurkami. Potěšila i plejáda bezvadných herců, takže velká spokojenost.

plakát

Jako štvaná zvěř (1975) 

Nebe se zasmušilo nad pohasínajícím dnem a jen polehlá tráva promáčená lesními jezírky. To byl zase jednou zážitek! No, nezbývá mi říct, že večer po zkouknutí to moc příjemné nebylo. To, co je nejvíce znechucující, je bezpáteřnost místních lovců. Co se příběhové linky týče, je to hodně depresivní. Nicméně poté, jsem si vlastně řekl, je to jenom film. Co se určitě povedlo, je opět český dabing.

plakát

Podivná policie (1985) 

Za sebe můžu říct, dobře natočené i zahrané. Film má vše, co pořádné krimi potřebuje. A líbilo se mi to, hodně, včetně českého super dabingu.

plakát

Draví ptáci (1973) (TV film) 

Nostalgický zářez se vším všudy. Prostě milá vzpomínka na retro VHS časy. Jednoduše originální a unikátní.

plakát

Povolání: kaskadér (1977) 

Návraty ke starším filmům mají nostalgické kouzlo. Tohle jsem viděl podruhé, přesto pořád chytlavý, takže určitě fajn večer.

plakát

Jamaica Inn (1939) 

Na svou dobu nepochybně majstrštyk. Bouře, která bušila lodí do skalnatého pobřeží, skvěle natočena. Tak tomuhle lze máloco vytknout. A nakonec to s dvojkou červeného ve skleničce, oproti dnešním filmům nebylo úplně marný.

plakát

Zelený lučištník (1961) 

Asi nejvíce zůstane v paměti Karin Dor. V lecčems mi film připomněl Reinlova Tajemného mnicha. Jako záplata pro zimní večer to nebylo vůbec špatné