Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (6)

Martin Eden

Martin Eden (1979)

Seriál, který chytí a nepustí už jen proto, že je skvěle natočen a má své kouzlo. Pokud se nějak blíže zajímáte o osobnost a literaturu Jacka Londona tak budete určitě potěšeni. Málokterý seriál vyvolal takové nadšení u mne jako Martin Eden. V první řadě je nutno zmínit, že tomuto příběhu dává sílu herec Christopher Connelly, který zde kraluje s dojemnou bravurou. Uchopení a ztvárnění postavy Ruth Morseové herečkou Delia Boccardo nelze také opominout. Tímto je vlastně zaděláno na výjimečný požitek, který se ukryje hluboko do duše noty zvláštních pocitů.

Marco Polo

Marco Polo (1982)

Je mnoho úskalí, které TV seriály trpí, ale tento převyšuje všechny ostatní, co jsem viděl. Kouzlo a síla tohoto seriálu jsou v tom, že je nesmírně životným a fascinujícím zážitkem obsahující všecky filmové atributy, ale především exotičnost prostředí a duchovní rozměr. Pro mě dosud nepřekonaný filmový zážitek.

Já, Claudius

Já, Claudius (1976)

Netradiční zpracování, které se téměř celé odehrává ve studiových televizních prostorech, vlastně vůbec kvalitě díla neubírá. Je to především založeno na dobře srozumitelných dialozích a chytře strhujícím ději. Pokud mohu tento velmi sugestivní příběh Claudia nějak charakterizovat, jsou to především herci, kteří jsou hlavní hybnou sílou tohoto poutavého zpracování. Nikdy nezapomenu na travičku Livii (Siân Phillips), nebo skvělého Claudia (Derek Jacobi). Určitě a bezesporu to již patří ke klenotům televizní tvorby. Ať si kdo chce, co chce říká, ale některé dnešní TV seriály jsou naprosto k uzoufání, spíše oplývají chudobou mysli a sprostotou slova, než kvalitní úrovní viz shora citlivě propracovaného seriálu.

Veterinář z Bondi Beach

Veterinář z Bondi Beach (2009)

Skvělý seriál z veterinárního prostředí, takovou pohodu, takovou lásku ke zvířatům, to se jen tak nevidí a záběry jsou zajímavé, citlivé, dojímavé. Musím říct, že mám také rád domácí mazlíčky, psy a kočky, ostatně jiná zvířata také, především pro jejich bezprostřednost. A mnohdy jsou zvířata lepší, než leckterý člověk. Zasvěcení vědí, že dobrý veterinář, který dokáže všem těm různým zvířátkům opravdu pomoci a má svou práci rád, je důležitý člověk na svém místě. A ne doktor, kterému jde jenom o peníze. Ostatně seriál může posloužit i jako inspirace pro kvalitu služeb veterinářů v Česku. V tomto ohledu je tím nejcennějším přistup obětavých veterinářů z Bondi Beach.

Vikingové

Vikingové (2013)

Dlužno přiznat, že jsem to chtěl vzdát už po prvním dílu, nicméně asi i díky tomu, že mě zajímá severská historie, dal jsem tomu ještě příležitost a neskrývám spokojenost.

Nelítostné království

Nelítostné království (2016)

Dechberoucí vyprávění a je to nádherné, říkám si, byť možná občas i smutné, ale překvapí i nadchne.

Ovládací panel
186. nej uživatel Česko
117 bodů