Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (194)

plakát

Služka (2023) 

Tento film byl pro mne jako živé obrazy povídek a příběhů Ignáta Herrmanna, který psal o životě ve staré Praze. Příběh byl trochu slabší, ta lesbická linka mi tam přišla trochu uměle našroubovaná a ani se mi nechce věřit, že by na to silně věřící dívka bez rozpaků přistoupila a jak by je asi na vesnici obě přijali s otevřenou náručí a oochopením v té době. Ale můj zážitek byl hlavně z vizuálů, tak mi to dojem nezkazilo.  Hltala jsem každý obraz, milovníci starých časů si přijdou na své. Svou atmosférou mi to trochu připomnělo  Želary a seriál Božena, nádherná kamera, lokace i hudba Vladimíra Martinky.

plakát

Kukačky - Série 2 (2023) (série) 

Příliš mnoho poporodních depresí na jednu sérii. Celých 13 dílů natahovaných jak kšandy. Čekali jsme tedy velké finále s pointou. Ale to se nedostavilo. Zbytečný počin tato druhá řada.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Film, s velmi pomalým rozjezdem, který postupem času gradoval a vtáhnul mě naplno. A s překvapivým koncem.

plakát

Kukačky - Epizoda 9 (2023) (epizoda) 

To je tak strašlivě natahovaný. Druhá řada nemá žádný spád. Proč se vúbec natáčelo 13 dílů při tak chatrném scénáři. 8 dílů se točí stále na místě. Škoda peněz.

plakát

Kukačky - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Marně čekám na to napětí a drama, jak nám před uvedením druhé řady slibovali tvůrci. Poslední dva díly by se daly shrnout následovně. SPOILER:  Tereza vyjde před dům, zakoulí očima, povzdechne a zase zaleze domů. Její partner prohlásí něco ve smyslu, že jejich Jakub není postižený, ale trpí syndromem a chytne Terezu za ramena. David se neustále omlouvá, nebo někomu chce pomoci. Dostane pěstí, nebo mu někdo vyleje kelímek s obsahem do obličeje. Olga vyleze před dům, dlouze se zadívá směrem k obydlí Martina s Terezou, poté povzdechne a zase zaleze dělat večeři pro všechny. Mezitím slyšíme nahlas Karla nadávat, ale Olga ho uklidní. Nečekaně přijíždí na návštěvu znovunalezená matka Terezy, aby zase dramaticky bez vysvětlení odjela. Jako trochu napínavé to je, kdy se tam objeví nějaká pointa toho tajuplného chování ostatních. Tak třeba příště.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Nebylo to úplně nejhorší, v záplavě nových pohádek každý rok. Ale chyběla tomu šťáva. Liduška byla krásná, přirozená (konečně), ale strašně unylá. Dále bych uvítala zajímavější či napínavější příběh, kvalitnější zvuk a postsynchrony, takto mi to znělo jak nějaký německý seriál. Hudba. Do Krkonoš mi keltská hudba zrovna neseděla a až moc připomínala tóny v pohádce O zakletém králi a odvážném Martinovi (TV film) (2018). Dobře napsaná hudba s chytlavým námětem dělá pro film strašně moc. A poslední věc. Mám pocit, že se David Švehlík, už někde před Život a doba soudce A. K. (seriál) (2014) přestal radovat ze života.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Nemám ráda násilné vtipy za každou cenu typu Kameňák a tato pohádka mi ho hodně připomínala.  Kdyby nebylo Ondřeje Vetchého a Veroniky Kubařové, dám hvězdu jen  jednu.