Reklama

Reklama

Irský zázrak

  • USA The Wonder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdravotní sestra, kterou trápí bolestné vzpomínky, odjede v roce 1862 z Anglie do odlehlé irské vesnice, kde se pustí do vyšetřování údajně zázračného půstu jedné holky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě těžko hodnotitelnej kousek. Pokud bych to měl brát jako další důkaz toho, že křesťanská víra je do prdele díra musel bych dát 5 hvězd. Pro mě jsou tihle pánbíčkáři jen zmanipulovaní fanatici, kteří se schovávají za svůj křesťanskej alibismus. V tomhle směru ve mě film vyvolal velký emoce a to především zlost. Když se ale na film kouknu jako na celek tak moc atraktivní pro diváka není. A to především díky pomalýmu tempu vyprávění. Někdo by mohl i namítat, že se toho ve filmu moc neudálo. Když to shrnu tak je to film, kterej může sednout ale taky nemusí. Záleží na samotným divákovi jak k filmu přistoupí a co si z něho vezme. Mě osobně to po technické stránce moc neoslovilo ale na druhou stranu jsem zase potěšenej, protože film ukazuje jaký jsou křesťani bezmozci. Proto volím zlatou střední cestu tudíž 3 hvězdy. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Prvý a posledný film (predpokladám) od tohto režiséra, zneužívanie dieťaťa nečakane prebieha v náboženskej komunite. Ak by ju zneužívali režiséri Holého údu ako Podlianski či vedúci v skaute zadriem 5*, lenže je prirodzené že toto liberálni trotli nenatočia...pokus o artový kúsok tak príšerne dlhýa nudný, že to bolo problém vôbec dopozerať, napriek tomu že téma je zobrazená prekvapivo citlivo. A pochopiteľne všetci muži sú idioti. BTW odkaz tomu najtupšiemu stádu liberálnych trotlov. Rus, ktorý vo svojom mobile našiel viedá ako jeho dcéru zneužíva jeho "kamarát", svojho bývalého kamaráta jednoducho ubil na smrť. A vraj spravodlivosť v Rusku neexistuje. Ona neexistuje práve na Západnom fronte... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo zaujímavo, no film ako taký ma takmer vôbec nenadchol. Za všetko môže to nesmierne pomalé a strnulé tempo, ktoré sa vlečie takmer celým filmom. Scenár a zápletka boli relatívne jednoduché, a celé to držalo nad vodou asi jedine to tajomno ohľadom "zázraku", ktorý držal Ann pri živote, napriek tomu že vraj nič nejedla. Keď však nastalo odhalenie, tak aj celá doména filmu padá a už zostalo len dúfať, že sa to v závere nejako rozbehne. Napokon sa dočkáme celkom prijateľného uzavretia, ale celkový dojem z filmu to už nezlepšilo. 2* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

It works until it doesn´t. Lelio ide na istotu. Má výborne sychravé Írske prostredie. Osamotenú chalupu. Mystickú zápletku a uveriteľnú hrdinku. V rámci nastavených kauzalít a logickostí ten film nevybočuje a napĺňa s istotou a bez výraznejších zakopnutí základnú premisu. V rámci logiky deja a atmosféry tak nie je viac menej nič, čo by sa dalo filmu vytknúť. O to viac zamrzí vzťahový chlad medzi postavami, ktoré nielenže za celý film nevedia vytvoriť zmysluplnú emóciu ( aj keby sa jednalo o negatívnu emóciu), ale zároveň film ochudobňujú o niečo pamätné, čo si divák vie v sebe ešte chvíľu po dopozeraní ( myslím tým pár dní) v sebe niesť. Je to bezchybný chlad, ktorý v konečnom dôsledku sklame svojou nepriestrelnou logikou. Pugh ako obvykle skvelá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • V domácnosti O'Donnellových je príklad posmrtného fotografovania, ktoré bolo v danom čase bežné. Fotografie boli v danom časovom období drahé a bežná rodina si mohla zaplatiť fotografa len na svadbu a potom po smrti, keď zosnulého podopreli a urobili rodinnú fotografiu, aby si na túto osobu navždy zapamätali. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu započalo 12. srpna 2021, a to v Irsku. Snímek měl světovou premiéru na filmovém festivalu Telluride 2. září 2022. (dan4815)
  • Jednou zo svätých, o ktorých Anna (Kila Lord Cassidy) diskutuje s Lib (Florence Pugh), je svätá Katarína Sienská (1347-1380). Bola známa extrémnym pôstom, ktorý pravdepodobne urýchlil jej smrť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama