Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (434)

plakát

Živí mrtví - Nevyzpytatelný prvek (2022) (epizoda) 

Nevím - nenapadá mě nic, co bych mohl říct pozitivního. Už samotný příchod do Společenství ve mě nespustil žádné pozitivní emoce, díky kterým bych si snad měl myslet, že nás čekají díly, na které se bude z celkového hlediska seriálu koukat jako na ty "lepší". Konkrétně tento další byl jedna velká, nezáživná nuda. Jedna část týmu hledá odpovědi, které vlastně celou dobu znají (a divák taky) a druhá část osazenstva - konkrétně Eugene - spustí rádoby vyšetřování, které pro něj naprosto nečekaně končí dalším psychickým zhroucením (wow, to tu bylo asi jen tak stoosmdesátčtyřikrát). Otravným a zdlouhavým psychotraumatem jsme si prošli už i s Rickem nebo Carol a nějak nemám zájem to zažít ještě jednou (a nejspíš i ještě hůře). Pokud je to příprava na to, že Eugene v dalších dílech vezme spravedlnost do vlastních rukou, tak to šlo udělat i jinak, než tím zasrat celou epizodou poslední řady. Osobně pomalu ztrácím naději, že by toto mohlo pro fanoušky dopadnout dobře - chápu, že seriál je nalajnovaný podle komiksu, ale seriálové TWD zkrátka neumí pracovat s velkým množstvím postav (které jsou v seriálové verzi fakt nezáživné) + navíc ještě mimo apokalyptické prostředí. A argumentovat klasickým výblitkem "TWD bylo vždycky o postavách" neberu - to si můžu pustit Ulici.

plakát

Dexter - Otcovy hříchy (2022) (epizoda) 

Solidní finále s hodně devastujícím koncem. Kdyby D u konce našel zastání a kulka by směřovala komu, kdo se objevil na scéně potom, tak bych byl odstřelen do nebes. No, co se dá dělat. I tak byla celá tato série dost velký skvost - vrátit se po 10 letech s takovou parádou, to moc rebornů nedokázalo. Díky za to.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Tento film neměl vůbec vzniknout! Těšil jsem se na to jako malý kluk, ale jako fanoušek původní trilogie jsem nedostal vůbec nic. Tady je všechno špatně - příběh, ozvučení, vizuál a dokonce i hlavní tahouni nebudí žádné pozitivní emoce, což u filmu takového ražení prostě není akceptovatelné. U prvních filmů jsem měl sevřené půlky. Zajímalo mě, jak se příběh vyvine. Hltal jsem každý detail onoho světa. Tady? Nula nula nic. Jediné, co jsem u toho cítil, bylo to, že jsem přítelkyni slíbil parádní pokračování, a nakonec jsem se jí při 3. pokusu o shlédnutí ještě omlouval, že to prostě musím dokoukat, abych se k tomu už nemusel vracet. Podle režisérky jsem pouhý debil, co vůbec nepochopil myšlenku jejího díla. Podle mě na ní ta ztráta koulí byla asi moc. Pokud se chceš smát systému, tak to dělej tak, aby to bylo k tomu - viz třeba současný Don't look up!. Kdyby jsi to alespoň prohnala barevným filtrem, ty sebestředná krávo!

plakát

Dexter - Nefér hra (2021) (epizoda) 

Tohle je kurevská paráda! V tomhle se musí najít každý fanoušek Dextera. Nová řada je luxus!

plakát

Dexter - Příliš mnoho tuňákových sendvičů (2021) (epizoda) 

Tohle je totální strop. Místy absurdní a předvídatelné (což bylo i v původních řadách), ale vše podané takovým způsobem, že si jako fanoušek původních dílů chrochtám. Shitfestival zvesela pokračuje, a tak to mám prostě rád. Dark passenger has arrived!

plakát

Pátek třináctého (2009) odpad!

12.11.2021: Po 10 letech měním hodnocení na odpad a musím uznat, že když jsem tomu ve 20 dával 3*, tak jsem v té palici musel mít asi fakt pěkně nasráno.

plakát

American Horror Story - Zaveďte mě k vašemu vůdci (2021) (epizoda) 

Tak tohle je pořádný úlet. Na jednu stranu šílený mišmaš, který si ze sebe dělá až příliš velkou legraci a ne každý divák, který od AHS očekává tradiční podívanou, to musí chápat a akceptovat. Na straně druhé se jedná o skvělý pokus, jak naplno využít délku pouhých 4 dílů. Přišlo mi to ujetý, a občas jsem si říkal, že je to fakt děsný bullshit, ale má to styl a znázornění Area 51 mi přišlo perfektní. Šup sem s dalším dílem.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Viděno 15.9.2021 live v KD Veselí nad Lužnicí. Skvělé!

plakát

Živí mrtví - Provedení (2021) (epizoda) 

V předchozím díle jsem si stěžoval na ne úplně adekvátní nástup hlavního záporáka série, ale tento díl nám to plně vynahradil a celý se věnuje jen tomu, aby nám nastínil, jak nová skupina funguje a čeho se vlastně máme obávat. Smrťáci jsou sekta, která má zajímavého vůdce i pevně nastavená vnitřní pravidla. Sekta, která má důvody, které někomu sice můžou přijít absurdní, ale mají hlavu i patu. Je to zase úplně jiný pohled na to, co s lidmi dokáže udělat apokalypsa. Navíc celé to náboženství v tom.. jo - tohle by šlo.