Reklama

Reklama

VOD (1)

Ursula vymyslí ďábelský plán. Gardnerovi píšou svůj závěrečný akt. (Disney+)

Recenze (20)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za sebou pouze druhou řadu, která byla vynikající a polovinu páté řady, která se mi zatím moc nepozdává, ale nečekal bych, že se od těchto autorů dočkám tak slabomyslné ubohosti, jakou je tato epizoda. Neuvěřitelné scénáristické selhání. A to ve všech směrech. Něco tak diletantského a pitomého zcela devalvuje první dvě zajímavé epizody a odrazuje mě podívat se na druhou polovinu řady. Resp. ...podívám se jen ze zvědavosti, kam až jsou tvůrci schopni zajít. Murphy evidentně přestal brát černou pilulku. ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozumiem tomu ako sa mohol udiať takýto kvalitatívny prepad za jednu časť. Pri AHS býva zvykom, že výborne našliapnuté série sa namiesto očakávanej gradácie zvyknú uberať k vlažným záverom a preto som si aj vravel ako je super, že tento príbeh bude rozpovedaný len na priestore 6tich dielov a tvorcom tak snáď nedá šancu na to príliš sa opustiť. Žiaľ nevydalo. Teraz nás čaká v ďaľších častiach mimozemské dobrodružstvo ktoré má časti našťastie len 4, tak naivne dúfam, že tam už nebude priestor na to čokoľvek posrať. Kým piata časť ponúkala to najlepšie z AHS ako ho poznáme a pokojne mohla fungovať ako emóciami nabité finále, tvorcovia z nejakého dôvodu potrebovali uzavrieť príbeh ešte týmto dovetkom. Bez Culkina, Paulson a Rabe už ale príliš nefunguje, ostali nám len negatívne postavy ktoré bolo treba šokujúco zabiť bez akéhokoľvek dopovedania ich príbehu alebo postavy ktoré prežili a ich príbeh ostal taktiež nedopovedaný. Celkovo táto časť prináša príliš veľa nových otázok, na ktoré ale nedáva vôbec žiadne odpovede. (Bojovná policajtka rozhodnutá riešiť čo všetci ostatní prehliadajú - to bolo čo za vsuvku bez akéhokoľvek zmyslu? Naozaj bolo treba castnúť Dot-Marie Jones len na to, aby dostali záporáci motiváciu zlikvidovať hlavných hrdinov? Pokiaľ si dobre pamätám, rozhodnutí ich zlikvidovať boli už na konci tretej časti) Toto všetko sa ešte k tomu odohráva na šialene krátkej stopáži 35 minút ktorá by nemala šanca dopovedať nedopovedané ani keby si tu tvorcovia nerozvádzali nové dejové linky, nieto ešte za týchto okolností. Škoda :/ ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. epizoda 10. série American Horror Story zakončuje první polovinu série s podtitulem Red Tide. Dle předchozích pěti epizod vyvolávala 10. série prozatím pocit nejlepší série za hodně dlouhou dobu (konkrétně od Hotelu) a celkově se dalo jen doufat, že zakončení prvního příběhu 10. série tuto nastavenou laťku nezhorší. A to se bohužel úplně říct nedá.   Finále příběhu Red Tide je po předchozích 5 epizodách rozhodně lehčím zklamáním. Což automaticky neznamená, že by bylo finále příšerností. Jen prostě nedodá po nastavené laťce tu úplně ideální satisfakci.   S některými postavami 10. série končí nečekaně nefunkčním způsobem a nastavený vývoj v předchozích 5 epizodách se nedočkává toho správného vyvrcholení. Na druhou stranu se ovšem spousta postav dočkává zajímavého završení svého příběhu a za zmínku stojí především Leslie Grossman, která si svou roli vyloženě vychutnává. Dle očekávání navíc příběh Red Tide rozhodně nekončí happy endem a i když je v šesté epizodě tempo skutečně splašené, ve finiši to přeci jen alespoň trochu uspokojivě funguje.   Red Tide ve svém závěru trochu zklamalo, přesto jde ovšem o další solidní příspěvek seriálu American Horror Story. Již příští týden se poté kvalitám Red Tide pokusí vyrovnat druhá polovina série s podtitulem Death Valley. A je velmi pravděpodobné, že se ve finále dva příběhy z 10. série nějakým způsobem propojí...... ()

filmajedlo 

všechny recenze uživatele

Ja mám pocit, že Murphy vedel kedysi tak krásne pracovať s právami žien, lgbtqi+ komunitou, rasizmom a podobnými témami. Nielen v AHS, ale aj v Glee… Ale toto nie je asi dobré, keď nechá postavu ROZPRÁVAŤ a slovami VYSVETĽOVAŤ ako sa musí pomstiť, povstať proti rasistickým policajtom. Neviem no. A o tom “inšpiratívnom” VO prehovore na konci ani nehovorím. Klišé, zbytočne nasilu všetko, nedotiahnuté, zničená všetka snaha a charakter celej série v pár minútach. Asi fakt najhoršia čast AHS ever.. very sad:(. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud by předchozí díl byl završením série (proč první část má šest a druhá čtyři díly?), byla by to výjimečná řada s originálním námětem i provedením (včetně opuštění zvyku, že jeden člověk hraje několik postav – to je sice umělecky zajímavé, ale příliš televizní, než hororové). Bohužel scénáristé (koukám, že jeden mezitím zemřel a druhému je 52, pardon za ten ageismus) přestaly brát své pilulky a posledním dílem to zabili. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Když Uršula (Leslie Grossman) zastřelí v domě poslední dvě postavy, tak jedno tělo padá dvakrát k zemi. (Duoscop)

Reklama

Reklama