Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (34)

plakát

Aterrados (2017) 

Párkrát jsem se poměrně slušně lekla a chvíli jsem se bála podívat pod postel. Celkově ten film ale nedává vůbec smysl, zbytečně překombinované a závěr stál vyloženě za prd.

plakát

Baby Blues (2008) odpad!

Horší už snad bylo jen sledovat Jana Budaře v roli Romea...Ukázka toho, jak se dá během 85min (ještě že to bylo tak krátké!!!), amatérsky a totálně zničit poměrně slušný námět inspirovaný skutečnou událostí. Paní vybraná do role matky byla asi dobrá známá režiséra, jelikož vypadala dost ,,bakelitově" na to, v jaké době se to odehrává.To vraždění dětí bylo už moc i na mě.

plakát

Backcountry (2014) 

Až do závěrečných titulků jsem si myslela, že tento film natočila nějaká šílená feministka. To, jak byl chlapec jménem Alex neschopný snad ani není možné. To, že si mám vzít mapu do divočiny (kam je ještě ke všemu vstup zakázán), vím i já a to jsem byla v horách nejdál na Šumavě! Takže mužská postava zde působí opravdu směšně, totálně neschopně a jeho konec mě teda vůbec nepřekvapil...spíš jsem se divila, že ho ten medvěd nesežral dřív! A taky jsem nepochopila, proč s ním ta slečna vůbec byla, vzhledem k tomu, jaká to byla ,,wonder woman".Jako pár na mě působili velice směšně. Hodně mi vadila rozmazaná kamera ke konci, která měla zřejmě přidávat na napětí. V mém případě přidávala tak akorát na naštvanosti a bolel mě z toho zrak. Až na stupiditu hlavních postav se to dalo vydržet.

plakát

Contracted: Phase II (2015) 

Je to sice víc nechutný než první část, ale taky mnohem větší nuda, strašně mě to nebavilo. Škoda, škoda. Pochvala za masky, ty byly super.

plakát

El bar (2017) 

Rozhodně bych film nezařadila do kategorie horor. Jako komedie ale obstál na jedničku! Nevzpomenu si, kdy naposledy jsem se tak nasmála. Děj je místy nepravděpodobný, ale ani to nezkazí celkový dojem. Mario Casas mě dostal jen tím, jak se tváří - jeho mimika je skvělá. Blanca Suárez - většinou mám tendence tyto hezoučké tváře kritizovat pro jejich mizerné herecké výkony, ale Blanca je prostě super od začátku až do konce. Chtěla bych být aspoň na pár hodin přítomna u samotného natáčení, protože tvůrci si na place museli užít hromadu srandy. S filmem Balada o smutné trumpetě bych to nesrovnávala, ale určitě doporučuji shlédnout oba dva.

plakát

Elita - Série 5 (2022) (série) 

Prvních pár dílů mě moc nebralo, ale druhá polovina je ,,jízda” a to doslova. Tak trochu mejdánek. Hrozně se mi líbí ty jejich party, kde se všichni zfetujou tak, že normálního smrtelníka by to poslalo do kóma. Ráno pak jdou normálně do školy na pololetní písemku jakoby nic. Asi nějaká superschopnost. Pátá řada je hodně gay a to jako opravdu hodně. Nemám nic proti, ale už i na mě tam toho bylo moc. Isadora mě vyloženě vytáčela, její představitelka Valentina Zenere ji hraje skvěle. Taková ta zazobaná znuděná barbie, který chceš dát flákanec smradlavým hadrem po vytírání veřejných hajzlíků. No nakonec si nafackovala sama. Omar je taky trochu na ránu tentokrát. Ten otevřený konec, kdy prostě nevíš, jestli je nejmenovaná postava v pánu nebo to rozchodil, mě teda namíchnul. Pořád mě baví jejich styling a móda, to je opravdu pokoukáníčko. Rozhodně se Elite drží pořád vysoko na mém žebříčku. Těším se na pokračování, kterého se snad brzy dočkáme. Moje tajné přání je návrat Andera s Guzmánem.

plakát

Escobar (2017) 

Pravdou je, že jsem veliký fanoušek seriálu Narcos, takže jsem věděla, že pro mě bude hodně náročné nesrovnávat seriál s filmem a tajně jsem doufala, že film bude lepší. Bohužel se tak nestalo. Nejvíc jsem vsázela na výborné obsazení, kterému jsem věřila, že to zachrání. Bohužel Penélope Cruz mi celý film neuvěřitelně vadila a chovat k ní nějaké sympatie prakticky nešlo. Vedle skutečné Virginie Vallejo, působí jako nudná sekretářka ve špatné paruce - byla spíš směšná než cokoli jiného. Celý příběh je také vyprávěný z její perspektivy, což nás okrádá o spoustu zajímavostí ze života Pabla Escobara. Javier Bardem na tom byl o něco lépe, ale i tak jsem byla trochu zklamaná. Celý film je v angličtině se španělským přízvukem – proč?? Naprostá absence lokální kultury, atmosféry, hudby, prostě nic. Filmu chybí vášeň, která k tomuto příběhu patří. Takže za mě obrovská nuda a 2* jen za výkon Javiera Bardema a jeho umělý pupek.

plakát

Game of Death (2017) 

Hrozně by mě zajímalo, jak ta hra dokázala, že na základě jediný kapky krve, nechala postupně vybouchnout postupně skoro všem hlavu. To jsem se teda bohužel ale nedozvěděla. Jinak mi to přišlo spíš jako komediální vyvražďovačka. A jelikož ani jedno z těch dětí nebylo nijak sympatické, tak jsem jim neměla ani chuť fandit. Prostě banda znuděných děcek, co se poslala na vlastní jatka.

plakát

Halloween (2018) 

Po projekci filmu, jsem si chvíli vůbec nedokázala odpovědět, zda se mi líbil či nikoli. Ve výsledku jsem došla k závěru, že mě nový Halloween tak trochu zklamal. Čekala jsem asi od všeho víc - příběh, souvislosti, krvavé scény, strach. Mnohem víc se mi líbil Halloween 2 z roku 1981, který mi přišel víc propracovanější a krvavější a z těchto třech je pro mě určitě top. V první třetině filmu jsem se totiž docela nudila. I tady si dovolím to srovnat s prvním a druhým dílem - i ty se dost táhnou, ale jednička aspoň začíná prvním Michaelovým mordem. Spousta scén mi ve filmu ani nedávala smysl. Například scéna, kdy psychiatrovi Michaela Myerse nečekaně přeskočí a zapíchne místního legendárního sheriffa propiskou. Co oceňuji, jsou vtipné dialogy a hudba, která je opět v režii Johna Carpentera naprosto geniální. Žánrově se přikláním spíš k tomu, že nový Halloween je thriller a tak trochu tajně doufám, že tento jedenáctý Halloween je i poslední.

plakát

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) 

Přesto, že jsem odpůrce animáků, jsem příjemně překvapena! Opravdu zábavné a krásně "namalované", oceňuji zejména barevnost pozadí a mimiku postav. Pokud někdo hledá nenáročnou milou komedii, je na správné adrese. Rozhodně to musíte vidět v původním znění!