Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Fáza II začína tam, kde prvý film skončil. Riley sa snaží nájsť človeka, ktorý je za nákazu zodpovedný, aby mohol zabrániť jej šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na ňom samom aj na jeho blízkych. - Príjemný horor o víruse, ktorý rozkladá nakazených. Problémom je to, že mi rovnako ako minulotýždňová novinka Pod pripadal napriek krátkej stopáži strašne natiahnutý. V scénach s nechutnosťami nezachádzajú tvorcovia do nijakých extrémov, ale napriek tomu sa im podarilo celkom vytvoriť u mňa jemné znechutenie. Hlavne u scény s červíkmi, ktorá ma rovnako ako v Savaged dostala. + Richard Riehle + herečka z Halloween II, Hatchet III, Seed 2 + herečka z The Lords of Salem ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych pokládal první snímek za uzavřený (i když pro někoho nedostačující), tvůrci jeho pokračování jsou ale jiného názoru. A tak tu máme Fázi č. 2, která by nám ráda odhalila původ nákazy. Bohužel dělá tak nezajímavým a laxním způsobem. Kromě odkrývání pravdy se k tomu přidá detektivní vyšetřování a z původně depresivní, klaustrofobické aury jedničky se dvojka stala klasičtější "nákazovkou" s větším množstvím postav. Ale jistě, o hnusnou transformaci ani tentokrát nebudete ochuzeni, ale jen v mírném nášupu, kdy tělo opouští nehty, vlasy zuby, nebo dokonce oko. Nejchutnější momentem tak zůstává zbavování se červů zpod vlastní kůže. Ale co se týče dalšího sequelu, už bych ho mít nemusel. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to trochu s odstupem času, protože jsem věděl, co uvidím. A člověk nikdy neví, kdy je na to připravenej. Myslím, že jednička byla stupňovaná pomaleji přes několik dní, několik fází. Tady už se to projevovalo na více lidech, u každýho trochu jinak, ale nechutný a odporný to bylo tak jako tak. Opravdu je to extrém. Co dokážu ocenit, aniž bych byl nějak zvrácenej, jsou prostě masky a líčení těch nechutností. To je prostě za hranou. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé překvapení, jelikož jsem vůbec nevěděl o tom, že se nějaké pokračování vůbec chystá. Co se týče filmu samotného to už takové překvapení není. Pokračuje přesně tam, kde skončil jeho předchůdce a doplňuje info o záhadné nákaze, která vyrábí červíky v pipinách apod. Sledujeme Týpka, který se po nevydařeném šuku začne taky rozkládat a nakážet další a další, aby se z toho později (možná Phase3) stala globální katastrofa. Jinak je film celkem povedený. Potěší nějaké to loupání, opadávání, prskání, grcání a další takové mňamky. Také pěkné masky a krátká stopáž. Kdyby nabídl ještě něco víc, mohli jsme mít horor jak se patří, takhle zůstává stejný, možná trošku lepší než jeho tatínek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechový průměr s pěknou kamerou a atmosferickou hudbou. Pravda, scéna před titulky navnadí víc, než pak film nabídne. Jednička byla lepší, což nepřekvapí. U těhle snímků je vždy napínavější, když není znám původ zákeřné choroby. Odkrytí tajemství snižuje celkové napětí. Použití larev kovaříků (drátovců) neshledávám, stejně jako u klasických italských horrorů, jako šťastné, byť jinak červi mají u mne plus. Při zkoumání rány na zádech jsem si připomněl italský film Zázraky se dějí (1974). Jinak tahle dvojka má blíže k sérii Cabin Fever. A samozřejmě mohl být film daleko šťavnatější. Otevřené rány, proudy krve a terminátoří oko to nezachrání. Celkově jsem měl pocit, jako bych sledoval jeden z dílů nekonečného seriálu. Zklamán jsem nebyl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama