Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (4 482)

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Spása Marvelu se úplně nekoná, vlastně se nekoná ani pořádné pokračování, jaké by si zasloužily oba Deadpoolovy stále skvělé filmy. Trojka je podle mě z velké části vypočítavý marketingový tah (ano, já vím, že filmy se točí proto, aby na ně lidi chodili, ale nemusí to z nich přece tak trčet), jehož děj shrnuje jeho název. Nejde totiž o nic víc než o příležitost vidět Deadpoola a Wolverina řádit. Určitě nečekejte překvapivou zápletku a bohužel ani poctivě napsaný příběh, jaký měl především první Deadpool, kupodivu nečekejte ani tak nápadité akční scény nebo přirozeně působící humor. V Deadpoolovi a Wolverinovi je všeho buď moc, nebo málo. Ryan Reynolds a Hugh Jackman se určitě dobře bavili a dali do toho všechno, čili co se povedlo, povedlo se hlavně díky nim, protože Shawn Levy jim moc nepomohl a ostatní herci a herečky jsou zanedbatelní a baví hlavně svými návraty do rolí. Ne tím, že by něco zábavného udělali. Jinak mě ale budou dlouho strašit například útrpně dlouhé monology šéfa TVA, brzy okoukané zpomalené pózovací nástupy před akcí, celý ten chaos, kterému se někdo rozhodl říkat příběh… Pokud bude mít film úspěch, budu rád a především jeho tahounům to budu přát, ale že se povedl, to o něm říct rozhodně nemůžu.

plakát

Vezmi mě na Měsíc (2024) 

Jsem trochu háklivý na to, když se ve filmech o kosmonautice ukazuje/zdá, že astronauti nastupují do rakety na poslední chvíli nebo že těsně před zahájením odpočtu lze ještě leccos stihnout (abych se vyhnul spoilerům, nenapíšu víc), a myslím, že ani v romantické komedii by takové věci být nemusely. Nicméně Vezmi mě na Měsíc je zároveň ten film, který se nebere úplně vážně a kterému leccos, ač ne vše, rádi odpustíte. Třeba i Chaninga Tatuma, jenž se mi do role tak úplně nehodil. Film totiž stojí na Scarlett Johansson, a ta kdyby nebyla přesvědčivá, byla by veškerá další snaha marná. Naštěstí předvádí tak skvělý komediální výkon, že by se neztratila ani mezi dámským triem z našich Světáků, naopak by s Ivou Janžurovou a spol. hravě držela krok. Scénář je vtipný a štědrý i k vedlejším postavám, dobová atmosféra podpořená hudbou Daniela Pembertona až magicky nostalgická, celé to má chuť a vůni romantických komedií časů minulých, kdy by ústřední dvojici hráli třeba Spencer Tracy a Katherine Hepburn. Takže pokud o Vezmi mě na Měsíc řeknete otřepané "takové filmy se už netočí", bude to tentokrát pravda.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Skvělé pokračování původního filmu, vlastně nejlepší ze všech. Obzvlášť se mi líbí, že se tvůrci rozhodli nepřizpůsobit Foleyho ani zápletku současnosti, a tak tu nejde o umělou inteligenci nebo hackery, nelétají tu drony a nikdo nikoho nesleduje satelitem. Je to poctivá akční krimi komedie, která mi dala vlastně všechno, co jsem od ní čekal, a nové postavy dokázala do děje zapojit lépe než třeba poslední Mizerové.

Poslední hodnocení (5 718)

Deadpool & Wolverine (2024)

25.07.2024

Vezmi mě na Měsíc (2024)

19.07.2024

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024)

13.07.2024

Policajt v Beverly Hills III (1994)

04.07.2024

Policajt v Beverly Hills II (1987)

01.07.2024

Policajt v Beverly Hills (1984)

29.06.2024

Ve jménu cti (2023)

14.06.2024

Žraloci v Paříži (2024)

11.06.2024

Svatá (2024) (TV film)

25.05.2024

Reklama