Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 434)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Vcelku dobrý thriller od kterého bych nic nečekal, kdyby jej točil někdo jiný. Takhle jsem dostal fádně zpracovaný thriller s dobrou zápletkou. Clint Eastwood a Gene Hackman odehrávají pouze svůj standart, v "Nesmiřitelných" však zářili mnohem víc. Jasně, Clinte, každý den není posvícení. Ale i takhle spokojenost.

plakát

Absolvent (1967) 

Film byl do té doby v zajetých kolejích. A pak přišel Absolvent, který protestuje proti systému a zvětšňuje filozofii generace konce 60. let. Protest proti konvencím, proti řádu a přežité maloměstské morálce. Mladí už nejsou pouze loutky v rukou snobských dospělých, ale dokáží pořádně vystrčit drápky. Ženy už nejsou ty cudné salónní dámy, stávají se z nich náladové svůdné potvory. A s Absolventem přišlo spousty nových herců, kteří se přes noc stali hvězdami. Dustin Hoffman, ač třicetiletý, svého nesmělého kloučka zahrál tak přesvědčivě, že mu i těch 21 každý uvěří. Anne Bancroft je doopravdy tou zatrplou ženou, která se nudí, má roupy a proto vyhledává příležitostný sex s mladým chlapcem. Taktéž bez chyby. Sexbomba Katherine Ross je coby Elaine prostě úžasná - jak herecky, tak vzhledově. Písně Simona & Garfunkela dotváří neodolatelně nostalgickou náladu. Závěr v kostele mne vždycky rozseká. Absolvent odstartoval novou filmovou éru, tzv. Nový Hollywood. A i když pomineme ten mezník, stále patří k tomu nejlepšímu, co světová kinematografie kdy stvořila. 100%.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Undergroundová atmosféra plná mániček, revolty, chlastu, cigaret, orgií, policejních pendreků a (bez)naděje z toho sálá na 100%. A ačkoliv jsem tu dobu nezažil, knižní předlohu nečetl a androšům nefandím, dokázal jsem si díky již zmíněné atmosféře, svižné režii (Petr Nikolaev vyprávět umí) a typově dokonalému castingu film užít. 80%.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Komedie od začátku do samého konce založená na grimasách Jima Carreyho. Ač to není vždy pravidlem, tentokrát to k pobavení stačí. 60%.

plakát

Áčko (1997) (pořad) 

Všední odpoledne, kdysi na začátku puberty, vždycky prosezené u tohoto pořadu. Cikáni, skinhedi, děti z rozvrácených rodin, narkomani, prostitutky... pokud mě paměť nešálí, kvůli jednomu dílu s nimi pořad na nějakou dobu zakázali. Tohle se nedá hodnotit.

plakát

Adios Django (1966) 

Dobrý western, ve kterém Franco Nero se svým bratrem hledá vraha svého otce.

plakát

Aféra s náhrdelníkem (2001) 

Když jsem sledoval "Million Dollar Baby", nemohl jsem věřit, že je to ta samá Hillary Swank. Tam naprosto zářila a působila jako velká profesionálka a přesto velice civilně. Ovšem zde je taková nemastná neslaná. Nevýrazná šedá myška, která neoslní. Celkově se jedná o průměrný kostýmný film s průměrným asi vším.

plakát

Africká Královna (1951) 

Jeden z filmů, které jsem si už dávno přál vidět. A nezklamal mne. Velice příjemný romanticko - dobrodružný film s famózním hereckým duetem Humphreyho Bogarta a Katherine Hepburnové. Zatímco Katherine hraje svoji klasickou roli (stará panna), Humphreyho jsem zpočátku skoro nepoznal. Na druhou stranu jsem čekal něco víc. Když se jedná o takovou klasiku, myslel jsem si, že bude příběh více propracovaný a ne jen muž a žena na lodi po většinu filmové stopáže. Nakonec se z toho vyklubala komorní konverzačka z atraktivního prostředí, kterou stejně mohu bez výhrad doporučit.

plakát

Afričan (1983) 

"Africká královna", "Bohové musejí být šílení" a "Muž z Ria" v jednom. Zase jsem se utvrdil v tom, že tyhle Francouzské komedie nestárnou. "Afričan" je navíc bezvadný romanticko - dobrodružný film, který stále působí svěže. Philippe Noiret je naprosto vynikající, role je mu psaná přímo na tělo (i když se zvažovalo i o Belmondovi). Catherine Deneuve je naprosto k sežrání. Mezi oběma to neuvěřitelně jiskří a je na nich znát, že je i natáčení bavilo. Když to ještě zabalíte do krásné Africké přírody, dostanete jeden z nejlepších filmů Philippa de Brocy. "Afričan" je film, natočený z radosti a aby dělal radost. Dělal ji v době svého vzniku, dělá ji pořád a ještě dlouho dělat bude. 100%.

plakát

Agáta (1979) 

Atmosféra staré Anglie je úžasná, ovšem to také není všechno, když kulhá (co kulhá, ani se nezvedne) jedna důležitá věc - scénář. Díky tomu Dustin Hoffman s Vanessou Redgrave, kteří se sice snaží seč mohou, nemají co hrát a krom dvou zásadních zvratů (bouračka, křeslo) se vůbec nic nestane. Ale špatný film to není. 50%.