Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (509)

plakát

Zastavení na Missouri (1976) 

Velmi dobrý netradiční western. Je fajn po spoustě westernů s podobnými atributy vidět taky něco originálního. Skvělá hudba Johna Williamse.

plakát

Odhalená stopa (1953) 

Westerny se Stewartem režírované Mannem jsou v podstatě docela podobné, tenhle je spíš z těch lepších. Stewartův hrdina je zde snad nejvíce nervní a nejméně odpovídá klasickému westernovému klaďasovi.

plakát

Země věčného cyklónu (1928) 

Magický film. Lillian Gish ve své životní roli je úžasná a nový soundtrack Carla Davise dává filmu přesně to co potřebuje, tajemnou a melancholickou náladu.

plakát

Casino (1995) 

Podobné, ale o stupeň horší než Mafiáni. Trochu rozvleklé, režie je dokonalá, ale příběh už méně.

plakát

Happy (2008) 

Lehké a zbytečné.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Předvítadelné, málo vtipné a špatně napsané. Vcelku dobří herci nemají co hrát, žádná z postav nemá charakter, některé dialogy jsou směšné pouze tím jak jsou hloupé. Tohle rozhodně není britský humor. Nemilé překvapení. A ta úžasně pozitivní hudba mě fakta #&()^$.

plakát

Děrsu Uzala (1975) 

Trochu netypický Kurosawa. Je tam znát sice velký ideologický vliv Mosfilmu, ale Kurosawa měl asi nakonec vše pevně v rukou. Akorát mám výhrady k práci kamery, která se mohla občas více pokochat na nadherné přírodě v trochu širších záběrch.

plakát

Druhý dech (1966) 

Opět vynikající francouzský noir v podání Melvilla. Výborný Lino Ventura a klasicky chladné scény, baloňáky, auta, brutální a nečekané přestřelky, bary ... Prostě lahůdka.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Moc hezky a čistě natočené drama se skvělými hereckými výkony. Mendes prostě ze skvělých herců vymačkal maximum. Zvláště Michael Shannon byl neuvěřitelný. Chtěl jsem dát 4, ale ta citlivá coda na konci to zvedla.