Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (1 415)

plakát

David Bowie - Heroes (1977) (hudební videoklip) 

Na filmovým webu se musím oprostit od hudby, která je minimálně za 6 hvězd. Klip je ovšem spíš podprůměr, takže i na ty *** to prostě vytahuje hlas Mistra :-)

plakát

A-Ha: Take on Me (1985) (hudební videoklip) 

Klip, který považuju za jeden z nejlepších v dějinách!

plakát

Panu učiteli s láskou (1967) 

Sidney Poitier je bezpochyby jedním z největších sympaťáků, jaký se kdy objevil na filmovém plátně. Takže ikdyž to už dneska působí hodně naivně, škola je zobrazena poněkud zvláštně a děj se vyvíjí velmi očekávatelně, stejně převládá příjemný pocit a jisté dojetí na konci...

plakát

Letní pohádka (1984) (TV film) 

Velmi slušné obsazení zejména těch úlisných rolí vrchního komořího ( pan Přeučil ) a komtesy Kariny ( paní Dvořáková ) a rázná kuchařka Míla Myslíková. Žel princ byl nemastný neslaný a pohádka trochu zvláštně vedená. Proto průměr.

plakát

25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna (2010) 

Jde sice o pouhý výcuc z obsahově zajímavější série, ale člověk si zas o to víc uvědomí, jaká neopakovatelná kvalita na plátna v této dekádě vrthla. Závěr v podobě Rodáků to podtrhl mistrovsky

plakát

Zátopek (2016) (TV film) 

Zátopek si jistě dokument zaslouží a některé momenty jsou hodně silné, třeba kamarádské soupeření s Mimounem. Škoda, že autorům chyběla Emilova houževnatost, dalo se z toho vykřesat ještě víc... Třeba konec byl nějak odfláknutej. Snad se někdy dočkáme zevrubnějšího zpracování. Jsem zvědav na film.

plakát

O třech stříbrných hřebenech (1991) (TV film) 

Lazebník ryšavý a Děda z Větrova. Vcelku povedená pohádka s příjemným hereckým obsazením v čele s bratry Dlouhými, které vidím vždycky rád.

plakát

Prsten kohouta Alektrya (2002) (TV film) 

Neuvěřitelná slátanina 😥. * za statečnost s tímhle vůbec vylézt na obrazovku...

plakát

Znamení Raka (1966) 

Průměrná detektivka, kde mě docela rušilo přemlouvání rolí ( Prachaře a naopak hlas Sováka )...