Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Love Island (2021) (pořad) odpad!

Too hot to handle z wishe je skutečně všechno co se od toho dá očekávat, včetně nízkého IQ účastníků, velice špatných slovních hříček a samozřejmě luxusního hotelu uprostřed mordoru který nechápu kde Nova našla.

plakát

8. míle (2002) 

Výborný film, nejlepší je když umíte skutečně dobře anglicky, protože teprve pak ani vás udělá ten pravý dojem. Eminem svou roli zvládl na jedničku a celý příběh včetně rap battles mi přijde zajímavý. A když se pozorně na konci zaposloucháte do Lose Yourself tak pochopíte i její skvělé lyrics. Za mě top film z hudebního prostředí.

plakát

Vlasy (1979) 

Mám docela rád muzikály. A písně se mi líbily, ale téma nebylo zvládnuté tak dobře jak by mohlo být. Sem tam tam byla hluchá místa, kdy se divák nudil. Sem tam se vyskytla scéna tak bizarní že z nudy divák přeskočil k vyvaleným očím. Každopádně snímek vyjadřuje celkem věrohodně situaci v USA v 60. letech. Pokud máte rádi muzikály stojí to za to.

plakát

Lid versus Larry Flynt (1996) 

Bylo toho na mě v tomto snímku možná trochu moc. Harrelson i Courtney Love svoje role zvládli výborně, ale námět mi přišel kýčovitý. I přesto že Miloš Forman je pro mě jeden z nejlepších režisérů všech dob, tenhle film zrežíroval tak na 80%. I tak jsem byl spokojen a film stojí za zhlédnutí.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Tento film dokonale vykresluje realitu takzvaného "čecháčkovství" a to obzvláště právě na vesnici. Formanova brilantní režie se skvělým scénářem dělají z tohoto filmu jeden z nejlepších natočených v Československu. "Vždyť to jsou jen papírky. Já potřebuju peníze." "To máte jako peníze dědo."

plakát

Černý Petr (1963) 

Na to že to je film ze 60. let jsem velmi mile překvapen. Téma není vyloženě příběh, ale přetrvávající dialogy, které budou i za 50 let aktuální. Na to že hráli pouze "neherci", tak herecké výkony byly úžasné. Velmi vtipný film, který si zaslouží 5 hvězd.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Po dvou a půl hodinovém bloumaním nad tímto snímkem jsem se odvážil napsat tento komentář, protože jsem si to konečně srovnal v hlavě. Film byl nejlepší od Marvel universe, to bezpochyby. Jen to chce čas ho do sebe vstřebat. Předchozí snímky, ač se mi velmi líbily byly až příliš nereálné, ne co se schopností týče, ale co se přežití postav týká. Jako když při padání obřího kusů země zemře jediný člen týmu, který se navíc přidal před pár hodinami, nebo že proti celý mimozemský armádě neumře nikdo, to je vcelku bullshit. Infinity War je něco úplně jinýho. Totálně jinýho. Od první minuty je to natočený realističtěji, ano, zvláštní to takhle podávat, než všechny ostatní díla od Marvelu. Thanos je nejlepší padouch jakého kdy MCU vložila do svého filmu. Bravurně zahraný. A navíc od první minuty nelítostný a zároveň ale divák postupem času pozná, že on není maniak co zabíjí vyloženě jen pro radost. Pokud jde o kladné postavy, těžko hodnotit. Do filmu je zasazeno tolik různých dějových linek, že se těžko některé z postav kromě Thanose uvolnil nějaký prostor. Jedinou výjimkou je Thor. Hemsworth opět skvěle, ale jeho reborn na největší mlátičku z Avengers, která navíc docela drsně zranila Thanose, se mi opravdu líbil. Každý smrtelník by jeho sekeru chtěl. Opět skvělí byli i Iron-Man a Captain, kteří mají oba velké charisma. Mark Ruffalo, který měl úplně jinou roli než kdy jindy se jí zhostil také skvěle. Spider-Man a Dr.Strange mě také vůbec nezklamali, stejně jako všichni Strážci Galaxie. K nějakým zajímavým a výrazným momentům bych dal scénu, kdy Thanos získá Soul Stone, tahle scéna ukazuje pravou povahu Thanose. A konečně poslední půl až tři čtvrtě hodinu, která byla luxusní bitkou k konečným selháním, i když bylo to vlastně vůbec selhání? To se dozvíme příští rok na Avengers 4 a já u toho rozhodně chybět nebudu. A vy byste taky neměli. A pokud jste ještě neviděli Infinity War, jděte to co nejdříve napravit. Byla to jízda.

plakát

Revizor (1933) 

První půlka trošku slabší, se druhá půlka byla vynikající a skvěle jsem se bavil.