Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Film má jasnou cílovku v podobě základní školy. Možná, že tvůrci doufali i v učňák ale to by scénář nesměl bejt blbej jak necky. Některé pasáže přesto působily poutavě (zahrada s medúzou, kasino). Zbytek byla ale hrozná sračka. Celá ta myšlenka znásilnit řeckou mytologii a narvat to všechno do jů.es.ej., ve stylu, kámo, Olymp dáme na Empire state building, mi evokuje Johna Travoltu a jeho nechápavé máchání rukama v historkách z podsvětí.

plakát

Kronika (2012) 

Lepší než většina generických Marvelovek, originálnější, autentičtější, komornější ale o to uvěřitelnější, takhle nějak by dost možná člověk pochodil, kdyby náhle nabyl super-schopnosti.

plakát

Teroristka (2019) 

První půlka působí divně, trochu jako Kameňák, parodie bez vtipu, příprava na velké finále trvá moc dlouho, poslední půlhodina to ale zachraňuje, ke konci padlo i pár solidních hlášek.

plakát

Výborná SHOW (2024) (pořad) 

Taková variace na banánové rybičky, celkem pohodový povídání, nic proti ničemu, akorát tomu chybí vtip a nějaký moudra ve stylu Haliny

plakát

Příběh z Bronxu (1993) 

Kdyby to byla trilogie, byl bych nadšen, takhle to ale na mě působilo jako dobře zpracovaný úvod pro to hlavní, co má teprve přijít. Až před koncem jsem si uvědomil, že nic nepřijde, žádná katarze, žádný vzestup ani pád. Člověk čeká, že to konečně začne a začnou akorát titulky. A proto se ptám, tohle bylo vážně super intro na rozjezd, kde najdu další díly??

plakát

Chudáčci (2023) 

Je potřeba si tyhle všechny pseudo pokrokové a emancipované báchorky užít, rychle se blíží doba, kdy toho deformovaného, tyranského, bělocha, co všem tolik ubližuje, vystřídá Ahmed ze slamu. V krátkém čase nezbude nikdo, kdo by točil takovéhle hyper-pokrokové filmy. Zato se bude hodně kamenovat.  Protože až odstřihnete vaše vlastní může od kormidla lodi jménem Staré pořádky, stejně vás kapitánský čepec nečeká, žádné kormidlo, žádný matriarchát. Na můstek se totiž hned nahrnou ti druzí, ti co byli tak dlouho zavření v podpalubí, ti před kterýma vás vaši muži tak dlouho chránili, než jste je poslaly do člunů a vás pak čeká rychlá plavba směr středověk. Dcery budou proklínat matky, za budoucnost kterou jim v dobrém úmyslu nadělily.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Na tohle se opravdu vyplatí zajít do kina, své místo v síni slávy i zde na ČSFD si to zaslouží a i přesto, že většině filmům nějaký čas po premiéře hodnocení postupně klesá (čest výjimkám), Duna 2 se v top 10 už udrží, takže jsme svědky historické události, neboť něco takového se nestalo už 13 let, od uvedení filmu Nedotknutelní (2011)

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Naprosto brutální, naprosto syrové, naprosto autentické. Autoři jdou za hranu představitelného! Nikdy jsem nic takhle drastického neviděl, po shlédnutí ve vás zůstane naprostá prázdnota a přitom je to jen další z mnoha válek, které se na světě udějí. Je stejná jako všechny ty co byly i budou. A právě proto bych to dal do čtvrtých ročníku středních škol k dobrovolnému shlédnutí, ten kdo to jedinkrát shlédne, podívá se ďáblu do očí a už nikdy nezapomene. Dívky a ženy bych ale asi úplně vynechal, nedovedu si vůbec představit svoji ženu, co by to s ní udělalo, kdyby tohle viděla.

plakát

Napoleon (2023) 

Příliš málo Napoleona a příliš mnoho Josefíny. Film působil spíše jako útržkovitý skeč, pro někoho, kdo se v historii moc nevyzná, to vůbec nemohlo dávat smysl. Hlavně, že půlku filmu zaplácaly romantické plky s paní Pepíkovou. Až když konečně zaklepala bačkorama ( a i tak do toho ze záhrobí furt kecala), zbylo místo i na to, co od filmu s názvem Napoleon očekáváte. Hrozná škoda, Scott dostal obrovskou příležitost, obrovské téma, mohl stvořit něco velkolepého a nakonec je z toho nudný brak z červené knihovny.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Scénář odpovídající reklamě na Azurit z devadesátých let. Většina nejdementnějších scén začínalo slovy...." zahajuji odpočítávání".....nebo "máma je mrtvá". Dvě hvězdy jen za některé původní postavy a celkem povedené efekty.