Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Miloval jsem ten film jako malej, zbožňoval jako puboš, mam rád dnes. Sci-fi, cestování v čase, pěkná myšlenka, chytrá zápletka, cool DeLorean, soro bych řekl životní role Christophera Lloyda, kterej je tam prostě vynikající, kopa srandy, rozjezd, finále. Vždycky se rád podívám a asi se to jen tak nezmění. :-) Jeden z těch filmů, co mají srdce. Chtěli ohromit asi i tenkrát, ale jinak. Né jako dneska, stylem: Vytřískáme z diváka duši, aby na nás nezapomněl! BTTF je prostě klasika v tom pravym slova smyslu. :-)

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Myslel jsem si, že už mi po It's A Kind Of Funny Story žádnej indie teenage film nesedne. Že to bylo tim, jak krásně Vizzini popsal to, co se (nespíš nejen) mě dívalo v hlavě a že jinej film už mi do duše tak hluboce nepromluví. ...a pak se objeví tohle. Podobný téma, ale Charlie má ještě větší bordel v palici a víc štěstí než Craig, prožije kopu krutejch, nádhernejch, zkaženejch věcí a na konci napne člověka jak tkaničky. Tenhle scénář nemá chybu! Ani v nejmenšim. Je tak úžasně a děsivě reálnej. + ta malá skládačka, co se společně s hlavnim hrdinou složí až úplně ke konci. Bravo, bravo, bravo. Krásně natočený, skvělá hudba, herci hrajou perfektně a Vy jako divák dostáváte zprávu o tom, že je vždycky o co se snažit, protože ten bordel, co lidem někdy v hlavě vznikne, je vlastně docela stejnej napříč světem a generacema. Tohle obyčejnej film neumí. Tohle umí jen obří žánrový megadíla, co jako vždycky upadnou v zapomění... Fakt, škoda... Díky pane Chbosky, díky.

Něco jako komedie

Něco jako komedie (2010)

Takhle mě dlouho žádnej film nepovzbudil. :-) Vřele doporučuju všem, co maj taky problémy s urovnávánim věcí v kedlubně. :-) Konec takovej příjemně cukrkandlovej. Prostě skvělej film. Srdcová záležitost hned na první shlédnutí. Vopravdu taková filmová antidepresivní pilulka. Neznam tohle režisérský duo, ale jestli jsou všechny jejich filmy takhle krásně lidský, nemůžu se dočkat, s čim přijdou příště. :-) EDIT: Myslel jsem si, že s odstupem času trochu vychladnu, ale ne. Ta přesnost, se kterou vystihli to, co se v hlavě honí lidem s depresí, je dokonalá. Syndrom vyhoření u Bobbyho taky. (Ne, furt nemůžu uvěřit, že vidim šaška Zacha takhle skvěle a vážně hrát...) Nevim, jestli je to podobností depresivního myšlení, nebo čim, ale pro polovinu postav v tom filmu jsem našel odpovídající ekvivalent ve vlastnim životě. Tenhle film je mimochodem i takovej tester. Kdokoliv, kdo ho viděl a nezažil depresi, unudí se ke smrti. Ten, kdo jí zažil, v tom uvidí obrovskej pozitivní vzkaz říkající: "Hej, nejsi v tom sám. Hlavně to nevzdávej, třeba se to spraví..." A za to snad ani nejde pořádně poděkovat.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Nejlepší díl Pottera vůbec. :-) Furt ještě Columbusovky srdcovej, ale už přituhuje. :-) Dokonalý finále a Garry Oldman dabovaný Davidem Prachařem jako bonus. Co víc si přát? :-) Celá ta sága je supr a tohle je její vrchol.