Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (71)

plakát

Náhradníci (2000) 

Na Náhradnících byste toho mohli najít hrozně moc, čeho se mohli chytnout, abyste je posadili zpátky na lavičku - přímočarej scénář ždímající sportovní klišé až na dřeň, postavy plochý jak japonská plavkyně... ale to, že byste se u nich nebavili a po zhlédnutí neměli chuť také s někým vytřít hřiště, to opravdu ne. Perfektní biják na večer před důležitým zápasem.

plakát

Batman: Dead End (2003) 

Až neuvěřitelně profesionální fanouškovský kraťas od asi toho nejfanatičtějšího batmanova stoupence. Kam se na tohle hrabou studiové AvP, AvP2 a jiní žabaři. Tohle je prostě crossover se vším všudy, který se drží všech jeho nepsaných pravidel. Takhle by to mělo vypadat, Marvele, DC a spol.! http://www.youtube.com/watch?v=Hjp0I_okX0w

plakát

Juno (2007) 

Nádherné a milé, žádná jiná slova u mně tenhle film prostě nevystihují lépe. Mohl jsem si ke zpříjemnění večera vybrat desítky jiných kousků, ale nikdy nebudu litovat, že jsem sáhl právě po Juno. Je to film, který vám v hlavě zůstane ještě hodně dlouho po zhlédnutí a zabloudíte k němu pokaždé, když budete potřebovat zvednout náladu (a Juno se to povede, to mi věřte!). Nakonec, přiznejme si, takové filmy se přece netočí denně... :)

plakát

Kapitán Tsubasa (1983) (seriál) 

Můj první kontakt s nejkrásnější míčovou hrou na světě. Byly mi nějak 3 roky a od té doby mě to poznamenalo s nedozírnými následky. Samozřejmě byl mým nejoblíbenějším hrdinou samotný Ohzora Tsubasa. Ještě dnes, když chci v zápase vstřelit gól, tak si prostě vzpomenu na nějakou jeho scénu a soustředím se jen na to, abych úspěšně zvládl sólo přes půlku hřiště, nebo vypálil tak silnou dělovku, která protrhne síť (pochopitelně takové góly tvoří asi tak 1% mé gólové produkce).

plakát

Minority Report (2002) 

Perfektní zpracování sci-fi světa P. K. Dicka. Zpočátku jsem se bál, že by film mohl trpět řadou nedomyšleností, ale Spielberg znovu dokázal, že je pan Režisér (nutno uznat, že s takovou povídkou za zády, navíc od Dicka, to šlo zkazit jen těžko). Některé scény jsou tu vážně nezapomenutelné a vizuální zpracování snad ani nemá cenu popisovat, protože tohle se prostě musí vidět. Jednoduše jedinéčné skloubení futuristického a současného designu doprovázeného krásnou hudbou, které naštěstí nevypadá jako překombinovaná kýčovitá pěst na oko. Tom Cruise tu podává svůj standardně skvělý výkon a Colin Farrell je mu více než rovnoceným soupeřem (navíc je tu skvělá řada vedlejších postav v čele s Peterem "Neškrábat!" Stormarem). Sice ten závěr byl až moc optimistický, ale to se od Stevena tak trochu čeká. Po Indym a Schindlerově seznamu je právě tohle můj nejoblíbenější Spielbergův film.

plakát

Volný pád (1993) 

Perfektní civilizační satira se strhujícím tempem. Prakticky každý problém, či otázku, kterou nám D-Fends předkládá, řeším denodenně i já (Proč nemůžu vstoupit na nějaký veřejný místo jen kvůli tomu, že si ho tam nějaký individuum označkovalo svejma iniciálama? Proč si proboha nemůžu objednat snídaňové menu, které se přestává vydávat v 11:30, i když je teď teprve 11:33? apod.). Nastavuje tím tak blyštivé zrcadlo naší společnosti, která je i přes veškerý technologický pokrok pořád pozadu, co se týče zdravého uvažování a úcty k druhým. D-Fends opravdu není zlý člověk, cholerik možná, ale zlý určitě ne. Jen mu prostě ze všech těch nelogičností a p*čovin, kterými se každý den musíme brodit, ruply nervy. Přiznejte se, kdo z nás by si to někdy nechtěl zkusit?

plakát

Seabiscuit (2003) 

Jeden z nejlepších sportovních filmů, který nepřekvapí, ale jeho plusy jsou někde jinde. Především zaujme už jen netradičním námětem (který přece jen není moc obvyklý), perfektní výpravou a samozřejmě skvělými výkony celého hereckého ansáblu (koní nevyjímaje). Redovi, Seabiscuitovi a spol. nejde jinak než fandit :) Ten konec mě jednoduše dostal...

plakát

Láska přes internet (1998) 

Zkuste si to představit: Potkáte na chatu fajn člověka, začnete si psát, zjistíte, že toho máte oba hrozně moc společného, on je krásný, vy jste krásní, jako kdybyste znovu prožívali svou první lásku... Snad neexistuje nikdo, kdo by si to v dnešním digitální věku ani jednou nepředstavil... A tohle všechno - naše představy, naše sny a touhy jsou zachyceny ve dvou hodinách tohohle úžasnýho filmu. Přiznám se, že kdyby se na něm změnil byť jen detail, ihned by z toho byla jen průměrná romance... Ale takhle to do sebe všechno perfektně zapadá. Mezi Tomem Hanksem a Meg Ryan to jiskří jako nikdy, k tomu jim hraje parádní soundtrack (hlavně Dream v úvodu se stal jedním z mých evergreenů), citáty z filmů a knížek skvěle nadlehčují atmosféru a dodávají jí šmrnc "jakože tu jde o něco víc a než jen o tupou romantickou komedii". Podzimní New York nikdy nebyl krásnější...

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Už se vám někdy stalo, že jste se po zhlédnutí nějakého filmu prostě nedokázali hnout, nedokázali nic udělat... prostě jste jen seděli s otevřenou pusou? Tak tohle je přesně ten Film, u kterého se vám to pravděpodobně stane. Prakticky všechno tu klaplo na výtečnou - herci v čele s Robin Williamsem (ó, kéž by všichni kantoři byli takoví) tu podávají svoje životní výkony, nádherná hudba vás perfektně navnadí na atmosféru internátních škol britského střihu a režie je dokonale řemeslně zvládnutá... Toto dílo patří k té hrstce, u kterých jednoduše hltáte každou scénu - smějete se tam, kde se smát máte, a pláčete, kde se plakat má...

plakát

Kill Bill (2003) 

Má to styl a šmrnc a je to tuze zábavné. Co je to? No přece další umělecké dílo z hlavy Quentina "akční scény umím natočit jako nikdo jinej" Tarantina. Jeden z jeho nejlepších filmů, který se může měřit i s Gaunery nebo Pulp Fiction. Úžasný náboj filmu mě strhl od prvních okamžiků hlavně svým perfektním soundtrackem a všemožnými popkulturními odkazy (o žlutočerné kombinéze, která jako by z oka vypadla Bruci Lee ani nemluvě). Téměř každá bitka se zařadila do mé imaginární síně slávy.