Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (860)

plakát

Horký vzduch (1965) 

Nezajímavé dědkovské plkání na pozadí osobní tragédie venkovského opilce. Místy silné a slušně natočené, solidně zahrané, ale také dosti jednovárné a vzhledem ke stopáži nudné. A nepokrytě se příznávám k fandění králíkovi.

plakát

Hroch (1973) 

Steklý na drogách, opět, gratuluji umělče. Hvězdu si to ovšem zaslouží, tak nebývalou, smysl nedávající až zábavnou trapnost jsem zatím neměl možnost vidět. A také proto, že nedokázal klesnout hlouběji, než v případě hnisajícího československého filmového vředu jakým je Soudružka Proletářka. Ďábelská Strougyho pomsta. Subjektivně naprosto nehodnotilné.

plakát

Posledná bosorka (1957) 

Černobílý film v barevném provedení. Jasně vyznačená politická angažovanost a zcela jasně a jednoduše směřující kritika. Film je to vlastně poměrně hloupý, ale co čekat od československé tvorby padesátých let. Jenže kašlu na to, film vlastní dva body jež mi jsou sympatické. Prvním je lehce naivní, ale velmi příjemný výkon Zollnerové navíc byla opravdu krásná a taktéž sympatie k její postavě (ač se mi zneužívání mladých neposkvrněných dívek jako symbolu hojně využívanému v této době začíná zajídat) a druhým je nečekaný a velmi důležitý prostor pro studenty (inteligenci) a umělce jako symbolu obžaloby měšťanstva a církve. Vyhrocené dialogy na mě překvapivě fungovaly, místy přílišná dramatizace některých scén neurážela. A konec směřující k zázraku mi přišel inteligentně vymyšlený. Se studenty byla sranda, být na jejich místě rolnictvo a jiná chátra, asi bych film díky přílišnému uvědomění protrpěl. U tragického posledního záběru ala Anna proletářka budu dělat, že tam nebyl. Bolševik z toto je cítit, ale ne tak, aby mě to uráželo (u děvčátek oděných do rudých šátků a sukní jsem se spíše jen pousmíval). Zhlédnuto na povel od uživatelky Helianto. Slabší čtyři.

plakát

Flintstoneovi (1994) 

Kulisy, rekvizity, loutky a nápadist tvůrců pri tvorbě městečka bych ocenil rád. Bohužel film nechutným způsobem srážejí svým afektovaným a nesnesitelným projevem herečtí představitelé. I ten Goodman se nedokázal udržet a přehrával, co mu síly stačily. Je to komedie a přesto jsem se nesmál a nebavil. Škoda. Ale pořád je to lepší než francouzský paskvil (B)Rrrrr...

plakát

Léto s kovbojem (1976) 

Laciná romance mezi kravinci. Léto s kovbojem jsou nadhodnocené Babovřesky sedmdesátých let. Víceméně trapná lidová zábava s jednoduše nečrtlým dějem, hloupými dialogy, (pod)průměrnými hereckými výkony (Hanzlík umí mnohem lépe, když je co hrát) a JZD. Třetí hvězdu jsem chtěl dát za zábavného Víznera a lehkou nostalgii, ale nedám. Je to blbost. Viděno zcela jistě naposledy.

plakát

Tichá bolest (1990) 

"Rikyno, vyprovoď súdruhy". Bezmoc, bolest, ale i neskutečná vnitřní síla srší z každého záběru ve kterém se objevil pan Hrušínský. Síla přímého morálního vzdoru bolševickým sviním. Film za 80%. Charakter Hrušínského postavy čistých 100%. Stejně čistých, jako poslední kapka stoleté slivovice. Film který působí bolest.

plakát

Mravnost nade vše (1937) 

"A nepudu domů!" :) Naivně roztomilé a přesto zábavné. Patetické projevy ve filmech příliš nemusím, ale zde se to dá odpustit. 80%

plakát

Tajemství proutěného košíku (1977) (seriál) 

Vojtíška utratit! A Krampola třeba vyzmizíkovat. Zbytek je obstojné letní dobrodružství a návrat do dětských vzpomínek. Po dvou dílech celkem spokojenost.

plakát

Výlet (2002) 

Na české poměry sympaticky rozvolněné, s očekávaným, ale přesto působivým emočním dopadem v závěru. A kdyby Nellis nepotřebovala (z komerčních důvodů?) známá jména - Geislerová, Macháček a hlavně Bárta, který tam byl jen proto aby ukázal odhalené hýždě, mohlo to být ještě lepší. Silné tři.