Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Vřískot 6 (2023) 

"We have to finish the movie." ,,Who gives a fuck about movies!?" Spoilers alert! Uplynul rok a Ghostface je zpět, v lepší formě než kdy dříve. Nekompromisní agilní mašina na zabíjení s perfektním hlasem Rogera L. Jacksona ovládající nejen svůj oblíbený nůž, ale také (alespoň v jedné scéně) i brokovnici. Zajímavý začátek, kdy byl napodobitel Ghostface zabit skutečným vrahem, se mi líbil, hodně mě potěšil také návrat staré postavy ze čtvrtého dílu, kterou jsem považovala za mrtvou, zmínky o předchozích vrazích a konfrontace Sam s její minulostí, včetně malého camea Skeeta Ulricha (nebránila bych se ale větší interakci mezi ním a jeho dcerou). Nápad označit Sam za vraha se podařil, napínavé naháněčky s vrahem v temných ulicích New Yorku a v metru a nervy drásající scéna v samoobsluze a se žebříkem mezi okny bytů mi naprosto vyrazily dech, stejně jako střet Ghostface s Gale. Odhalení vrahů mi ale celkový dojem z filmu trochu pokazilo (čím víc vrahů, tím víc "adidas"?), byť jejich motivace je uvěřitelná. Bohužel jen kvůli absolutně trapnému přežití jedné z postav na konci filmu musím jednu hvězdu ubrat.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Chtělo to víc Gorra a míň uječených koz. Úvod filmu dokonalý, ale potom už to bylo jen horší, s výjimkou skvělých scén na Gorrově černobílé planetě. Za mě zklamání.

plakát

Candyman: Ďábelský přízrak (2021) 

Původního Candymana mám ráda, ale tohle se nepovedlo. Bez Tonyho Todda v hlavní roli to pro mě zkrátka Candyman není a těch pár minut, na které se tam ukáže (a navíc digitálně omlazený!), je podle mě plýtvání jeho časem i talentem. Za mě zklamání.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Na tento film jsem se těšila už od chvíle, co jsem viděla Woodyho Harrelsona v potitulkové scéně prvního Venoma před třemi lety. Musím ale říct, že z něj mám notně rozčarované pocity. Na jednu stranu vyzdvihuji perfektní výkony Woodyho Harrelsona i Toma Hardyho, mile mě překvapila také ukřičená Naomie Harris. Co se mi ale nelíbilo byly podivné kreslené flashbacky do minulosti Cletuse Kasadyho ani jeho chemie se symbiontem Carnagem. V komiksech jejich hlavní síla spočívala v dokonalé symbióze, kdy o sobě Carnage dokonce mluvil v jednotném čísle, ve filmu jsem ale měla pocit, jako by Kasady především na konci neustále bojoval sám se sebou a s Carnagem o to, kdo z nich bude mít vlastně hlavní slovo, a ne s Brockem a jeho Venomem. Michelle Williams mě neoslovila ani v jedničce a její krátké působení jako She Venom bych s radostí oželela. Nelíbila se mi ani krátká stopáž filmu a to, že se Carnage potkal se Shriek až ve druhé polovině filmu, čekala jsem jejich společné řádění v ulicích a ne jen přímočarý "plán" a svatbu prakticky na konci filmu, kde se poprvé setkali s Venomem. Za nejlepší momenty filmu považuji zpackanou Cletusovu popravu a jeho následnou transformaci v Carnage, a také závěrečnou "rudou svatbu". Přišlo mi, že souboj Venoma s Carnagem přece jen nebyl takový digibordel jako v jedničce souboj Venoma s Riotem, což je takové malé bezvýznamné plus, přesto bych si to dokázala představit mnohem lépe. Obrovským mínusem filmu je minimum akce a příliš mluvení, málo prostoru věnovaného oběma záporákům, krátká stopáž s z toho vyplývajícím nedostatkem podstatných informací a zpracování symbionta Carnage. 50%.

plakát

Za čárou (2021) 

Anthony Mackie v roli kyborga. Co víc si přát? Hvězdičku ubírám jen za poněkud nelogický konec.

plakát

Lassie se vrací (2020) 

Zklamání. Těšila jsem se na film podle knižní předlohy, nebo alespoň s knižním prvkem, ale v tomto filmu šlo úplně o něco jiného. Zasazení děje do 21 století s mobily a Volkswageny bylo sice fajn, ale není to to, co jsem od filmu očekávala. Starší verze byla mnohem lepší.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

SPOILERY !!! Avengers: Endgame je vyvrcholením celé ságy MCU s postavami, jak je dosud známe. Vrací se staří známí hrdinové (Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson ...), kteří se pokoušejí zvrátit události předchozí Infinity war, kdy Thanos lusknutím zabil polovinu obyvatel Země. Tony a Nebula jsou po bitvě na Titanu uvězněni v hlubokém vesmíru, dochází jim zásoby i energie. Před jistou smrtí je zachrání Captain Marvel, na jejíž solo filmu jsem nebyla a nevěděla jsem tedy, co od ní čekat. Byla jsem její postavou dost zklamaná - celý internet básnil o tom, jak to bude ona, kdo porazí Thanose ... a zatím se ve filmu ukázala jen na několik minut. Celí Avengers: Endgame se nesou v pochmurné atmosféře, i tak ale nepostrádá vtipné hlášky. Zklamal mě také Thanos, kterého jsem si v předchozí Infinity war dost oblíbila, myslím, že mohl vystupovat hrozivěji. Co se týče nápadu cestování časem, je nutné znát předchozí filmy této ságy, jinak se v ději ztratíte, zajímavé ale je, že jsme mohli shlédnout také události, které v původních filmech nebyly (např. scény s Tesseractem). Co se týče postav, název Endgame odkazoval také na to, že zde se budeme s některými z nich loučit. Dost mě překvapila scéna s Natashou a Hawkeyem na Vormiru, kde Avengers získali Kámen duše. Následné Hulkovo lusknutí a Thanosův útok předpověděl, že se tento tříhodinový film blíží ke konci. Závěrečná bitva Thora, Captaina Ameriky a Tonyho s Thanosem byl vskutku epický, užila jsem si jej stejně jako následující bitvu všech hrdinů proti Thanosově armádě. Způsob, jakým Avengers bitvu vyhráli, se nijak nelišil od toho, jaký použil Thanos v předchozím filmu. Bohužel jsme se poté museli velmi emotivně rozloučit z jednou z hlavních postav, shodou okolností s mou nejoblíbenější z MCU. To bylo poprvé, co jsem u filmu v kině brečela, bohužel to ale jinak zřejmě dopadnout ani nemohlo. Jsem velmi zvědavá na to, jak se budou osudy přeživších postav dále vyvíjet v jejich seriálech! 95%

plakát

IO (2019) 

Io ve mě zanechává podivné, spíše však negativní pocity. Příjemné je komorní obsazení, celý film více-méně táhnou Margaret Qualley jako vědkyně a Anthony Mackie jako jeden z posledních přeživších na nyní zničené Zemi, toužící se v héliovém balonu dostat na Jupiterův měsíc Io. Je to jeden z mála filmů, ve kterém dostal opravdu hlavní roli. Bohužel o akčnosti děje, který je ve sci-fi filmech téměř nutností, zde absolutně nemůže být řeč. Trochu jsem očekávala milostnou chemii mezi dvěma posledními lidmi na planetě, bohužel (nebo snad chvála bohu?) jsem se jí nedočkala. Nicméně co mi ve filmu opravdu chybělo, byla atmosféra v žánru nutná, snad alespoň digitální pohled na zmiňovaný Io. Tento film je jen nevyužitý potenciál, který podle mého názoru rychle upadne v zapomnění, a to je rozhodně škoda.

plakát

Přes hranici (2019) 

Na tento film jsem se těšila především proto, že v něm hrál Anthony Mackie, můj oblíbený herec. Zbytek je bohužel klišé a slabota.

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Filmu se nedá upřít nápad, těšila jsem se na něj od prvního traileru, na souboj člověka s vyhynulým žralokem. Film mě ale docela zklamal, čekala jsem něco víc. Lekací scény jsou dobré, potěší i přítomnost jiných živočichů - olihně, velryby. + spoiler + Jako většina hororů a podobných filmů má bohužel i tento film tendence sklouzávat ke klišé, kdy člověk zabíjí žraloky a všichni mohou žít šťastně až do smrti ... Nečekaný zvrat v podobě příchodu druhého žraloka na scénu mě potěšil, ale konec, kdy Jason tuto parybu zabije aniž by utrpěl byť jediný šrám mě hořce zklamal. Když už megalodon, tak pořádný, nelítostný, a ne tato slátanina bez krve a se šťastně přeživšími pejsky a vlastně téměř všemi - kromě žraloka, samozřejmě ... 50%