Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (7)

Ray Stevenson (herec)

13.08.2007

Tento herec ze Severního Irska, který se narodil 24.5.1964, zaujme na první pohled svou mohutností. Během své dosavadní herecké kariéry už účinkoval v několika desítkách filmů. Většinou to však byly televizní filmy nebo seriály, které běžný český divák nikdy neviděl. Hrál ovšem i ve známějších snímcích, jako třeba KRÁL ARTUŠ… (více)

Sacha Baron Cohen (herec / scenárista / producent)

13.08.2007

Pochází ze země, která je snad nejproslulejší svým humorem - z Velké Británie. Narodil se v zámožné židovské rodině a asi i díky tomu studoval na univerzitě v Cambridge. Jeho začátek kariéry byl značně pomalý. Moderoval spíše dětské pořady a v roce 1994 se dal načas i k modelingu. Tato stáž mu přinesla inspiraci k vytvoření… (více)

Timur Bekmambetov (producent / režisér / scenárista)

13.08.2007

Timur Bekmambetov se narodil v sovětském Guryevu (dnešní Kazachstán) otci Nuruakhitovi a matce Miře. Přesto, že vyzkoušel mnoho jiných profesí, dal se na umění, které začal v roce 1982 v Taškenu studovat. Poté pracoval jako Výtvarník scény pro Uzbekfilm Studio v Taškentu.Jeho filmovým debutem se stal film o válce sovětů s… (více)

Angelo Badalamenti (skladatel / herec)

13.08.2007

Tento rodák z amerického New Yorku je známým skladatelem filmové hudby. Jeho hudbu můžeme slyšet v řadě filmů, v několika případech si ale Badalamenti také sám zahrál (MODRÝ SAMET A MULHOLLAND DRIVE, atd.). Na několika filmech spolupracoval jako hudebník se svým dlouholetým přítelem - režisérem Davidem Lynchem, který také… (více)

Miroslav Etzler (herec)

13.08.2007

Jako herec začínal ve Státním divadle v Ostravě. Vystupoval i v divadle v Šumperku. Studoval na JAMU a i díky tomu ho následně obsadili do několika rolí ve Státním divadle v Brně. Tam zahrál pár známých postav, například Jakuba ve hře„Zvěstovní Panny Marie“. Poté působil i v pražském Národním divadle. Na televizní obrazovce se… (více)

Fernando Meirelles (režisér / producent / herec)

13.08.2007

V roce 1980 založil se svými přáteli filmové studio, které se jmenovalo Elektronic Glance. Toto studio přineslo značné obrození v brazilské televizi. O devět let později, v roce 1989, vymyslel a zrežíroval seriál pro děti Ra-Tim-Bum. Seriál měl 190 dílů a Meirelles s ním vyhrál zlatou medaili na New Yorském filmovém festivalu.… (více)

Kevin McKidd (herec / režisér)

13.08.2007

Narodil se ve Skotsku a vystudoval na univerzitě v Edinburghu. Tam se dostal k divadlu a jako mnoho začínajících herců byl divadelní „hvězda" univerzity.Jeho první profesionální role byla v televizní sérii OTEC TED.Později se objevil ve filmu KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉ od režiséra Ridleyho Scotta. V ten stejný rok si zahrál i v… (více)

Reklama