Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (136)

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Viděno hooodně mockrát. Myslím, že dnes už film spoustě lidí nic neřekne, ale jeho poetika pořád překrásná. Jsou momenty u kterých se bojím dodnes.

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Přiznávám se tohle je jen fanouškovský komentář. Jde o film mého dětství. Celá ta cesta do podsvětí, štít, meč a ten krásný bílý kůň... A později to byla Andromeda vstávající z vany... ;-) Prostě poctiví dobrodružný film.

plakát

Muži v říji (2009) 

Je to film na dobré cestě směrem k satiře či zábavné společenské kritice. Při srovnání se zahraniční tvorbou ***.

plakát

Kněžna Libuše (2008) odpad!

Tento film je opravdu bída, přesto by byl skvělý pro výuku, jak se to dělat nemá. Pokud jsem pochopil, co chtěli tvůrci říct, musím uznat, že myšlenka v zásadě špatná není, ale zpracování a realizace je hrůza od začátku do konce.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Výtvarno (v rámci českého filmu) *****, nápady a vtipy ****, příběh ***, hudba ****, dabing (hlavně díky oběma Svěrákům) *** a tu třetí dávám za trio Macháček, Lábus, Čtvrtníček. Nevím, jak jinak tenhle film hodnotit. Už mě nebaví na české filmy jen nadávat, tak se snažím hledat pozitiva = celkem ****.

plakát

In America (2002) 

Pokud bych film hodnotil z hlediska off-hollywoodské tvorby, dal bych i pět, protože je strašně osvěžující vidět takový film distribuoavaný a ještě oceněný právě všemocným Hollywoodem. Na druhou stranu mě úplně nepřesvědčil představitel otce a na podobné téma vznikly i lepší filmy. Přesto paráda!

plakát

Dirigent (1980) 

Jednou jsem si dal 8 Wajdů v osmi dnech. To jsem ještě měl čas. Tohle je prostě "jen" moc dobrý film.

plakát

Železný kříž (1977) 

Na svou dobu dost syrové, ale na východní frontu málo. Jinak skvělý casting a můj oblíbenec James "kudla" Coburn.